0

Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το «Ελ Πάσο» στο ματς με την Athens Καλλιθέα και δεν κατέβηκε στο β’ ημίχρονο θυμίζοντας το περίφημο #mexri_telous στο μπάσκετ. Κι όμως… η απόφαση «επηρεάζει» και την πρώτη του ομάδα!

Γενικότερα, οι Β’ ομάδες όλων των μεγάλων αθλητικών σωματείων δεν γίνεται με κανέναν τρόπο να «πέσουν» κατηγορία, οπότε, και ο Ολυμπιακός Β’ θα συνεχίσει να υφίσταται στη δεύτερη κατηγορία.

Θα επιβληθεί σε πρώτο χρόνο, αφαίρεση βαθμών (5) και πρόστιμο , ποσώς, βέβαια, ενδιαφέρει αυτό τους «ερυθρόλευκους», μιας και δεν υπάρχει το κίνητρο της ανόδου στην… κανονική Superleague.

Πιθανή αποχώρηση, όμως, του Ολυμπιακού από τη Superleague 2 θα φέρει ως συνέπεια την αφαίρεση 5 βαθμών από το Πρωτάθλημα της Superleague, δηλαδή θα τιμωρηθεί η πρώτη ομάδα!

Το άρθρο 21 του ΚΑΠ αναφέρει συγκεκριμένα για την αποχώρηση του Ολυμπιακού Β’ από τον αγώνα:

«Εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ για τις ΠΑΕ και έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα σωματεία. Σε αυτή την περίπτωση η υπαίτια ομάδα δεν δικαιούται μερίδιο από τις εισπράξεις του αγώνα, το οποίο περιέρχεται στη διοργανώτρια».

Αναλυτικά όσα προβλέπει ο ΚΑΠ για την οριστική αποχώρηση του Ολυμπιακού Β’ από το πρωτάθλημα:

«Σε περίπτωση που μια ΠΑΕ προβεί στη δήλωση συμμετοχής του παρόντος και αυτή γίνει δεκτή από τη Super League 2, (με σχετική αναφορά στην προκήρυξη και την έγκριση αυτής από την ΕΠΟ, κατά τα ανωτέρω), δε θα δικαιούται να αποχωρήσει ή να μη συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στο Πρωτάθλημα Super League2 των αγωνιστικών περιόδων 2021-2022, 2022-2023 και 2023-2024.

Σε περίπτωση παραβίασης της εν λόγω υποχρέωσης τότε θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης πέντε (-5) βαθμών από την Κύρια Ομάδα αυτής και προστίμου εκατό χιλιάδες (100.000,00) Ευρώ εις βάρος της οικείας ΠΑΕ, με απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου της SL1, για κάθε αγωνιστική περίοδο που δεν θα συμμετάσχει.

Σε περίπτωση που η Β’ ομάδα δεν θα λάβει μέρος έως 2 αγώνες καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 2 που συμμετάσχει, τότε δεν θα έχει εφαρμογή η ανωτέρω διάταξη περί επιβολής ποινών, αλλά τα όσα ορίζονται στο άρθρο 17 του ΚΑΠ».

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Ακαδημίες: Οι «αιώνιοι» στην κορυφή της Κ17

Previous article

ΠΑΟ Β: Έμαθε να κερδίζει βαθμούς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.