0

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ένας θρύλος του αθλήματος και ένας από τους 9 Euroleague Legends. Το υψηλό μπασκετικό iQ, μεταξύ άλλων, τον οδήγησε στην κορυφή.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ένας από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες και αποτέλεσε έμπνευση για μια ολόκληρη γενιά νέων Ευρωπαίων αστέρων. Ο Παναθηναϊκός βρήκε στο πρόσωπό του έναν ηγέτη.

Το πολυεργαλείο του Παναθηναϊκού

Έγινε μέλος του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2004, με τον οποίο κατέκτησε τρεις τίτλους Ευρωλίγκας, το 2007, το 2009 και το 2011. Οι πολυάριθμες διακρίσεις του Διαμαντίδη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση περιλαμβάνουν ένα βραβείο MVP της EuroLeague, δύο βραβεία MVP του Final Four της EuroLeague, τέσσερις επιλογές στην πρώτη ομάδα της All-EuroLeague, καθώς και έξι βραβεία ρεκόρ ως καλύτερος αμυντικός της EuroLeague.

Fun Fact: Ο Διαμαντίδης, έκανε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας στις 3 Οκτωβρίου 2004, κόντρα στον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, με 14 πόντους

Είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει κερδίσει και τις τέσσερις προαναφερθείσες διακρίσεις στο τέλος της σεζόν στην Ευρωλίγκα, και μάλιστα σε μία χρονιά. Ο Διαμαντίδης ψηφίστηκε στην ομάδα της Ευρωλίγκας 2001-10 All-Decade Team.

Την 1η Απριλίου 2016 έγινε “θρύλος”, καθώς τιμήθηκε με το βραβείο EuroLeague Basketball Legend Award. Το βραβείο έχει δοθεί συνολικά σε 9 παικτες και την λίστα συμπληρώνουν οι: Παπαλουκάς,Ναβάρο,Σισκάουσκας,Γιασικεβίτσιους,Τουρκάν,Ρέγιες,Σπανούλης και Βούσιτς.

Ο Καλάθης πλησίασε το ρεκόρ του Διαμαντίδη

Ο Νικ Καλάθης έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη δίπλα στον κορυφαίο γκάρντ της λίγκας, Δημήτρη Διαμαντίδη. Στην πρώτη του θητεία με τα πράσινα (2009-12) “γαλουχήθηκε” στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και πήρε πολλά στοιχεία από τον “μέντορά” του. Ο Ελληνοαμερικανός έγινε ένας από τους κορυφαίους παικτες στην λίγκα και… πρόσφατα μπήκε στην 2η θέση της λίστας της οποία στην κορυφή βρίσκεις τον 3D.

Δημήτρης Διαμαντίδης και Νικ Καλάθης
Καλάθης και Διαμαντίδης

Ο Νικ έφτασε τις 386 “ληστείες” στην καριέρα του. Έχει αφήσει εδώ και αρκετό καιρό τον Παπαλουκά (335) στην 3η και τον Ρούντι Φερνάντες(330) στην 4η θέση. Τα περισσότερα κλεψίματα ανήκουν φυσικά στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Με το υψηλό μπασκετικό iQ που διαθέτει και την ικανότητά του να διαβάζει το παιχνίδι κατάφερε να “ληστέψει” 434 φορές τους αντιπάλους του. Ο Έλληνας θρύλος είναι ακόμα 2ος στην λίστα με“τα περισσότερα συνεχόμενα παιχνίδια EuroLeague με τουλάχιστον 1 κλέψιμο”. Την σεζόν 2005-06 έτρεξε ένα σερί 21 αγώνων. Βρισκόμενος πίσω μόνο από τον Anthony Parker που το έκανε για 23 συνεχόμενα παιχνίδια την ίδια σεζόν.

πηγή: paopantou.gr

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Έφτασε ο Πούχατς για τον Παναθηναϊκό: «Μεγάλος σύλλογος, ευκαιρία για μένα!» (Vid)

Previous article

ΟΦΗ, ο κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.