0

Νέα δεδομένα βάζει το μήνυμα της Κυβέρνησης στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός που τινάζει τον ψηφισμένο νόμο για το ΟΑΚΑ στον αέρα. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη συνάντηση των δυο πλευρών και την αλλαγή πλεύσης του κράτους.

Ήταν 19 Μαΐου όταν στη Βουλή ψηφιζόταν ο νόμος παραχώρησης του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Μισό χρόνο μετά, κι ενώ η υπογραφή της σύμβασης πήγαινε από εβδομάδα σε εβδομάδα, τα κακά μαντάτα που διαφαίνονταν στον ουρανό του Ολυμπιακού Σταδίου έγιναν επίσημα: Η Κυβέρνηση ενημέρωσε επίσημα την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ότι ο νόμος που πέρασε πριν από 26 εβδομάδες πρέπει να αλλάξει, ειδάλλως… ΟΑΚΑ γιόκ.

Πιο συγκεκριμένα όπως προκύπτει από το κυβερνητικό ρεπορτάζ, τις αμέσως προηγούμενες ημέρες υπήρξε επίσημη συνάντηση με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην οποία ουσιαστικά τέθηκε το ζήτημα ακύρωσης του νόμου αν δεν συναινέσει να δώσει πίσω τον ανοιχτό χώρο στάθμευσης.

Πιο συγκεκριμένα ο νόμος που ψηφίστηκε στις 19 Μαΐου 2022 αναφέρει:

… «β) Με σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ, καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις της παραχώρησης, σε συμφωνία με το παρόν άρθρο. Η παραχώρηση περιλαμβάνει το Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης (κεντρικό κτήριο), το σύνολο των συνδεδεμένων με τη χρήση του κεντρικού γυμναστηρίου βοηθητικών κτηρίων, γραφείων και εγκαταστάσεων, τον κινητό εξοπλισμό τους και τον περιβάλλοντα περιφραγμένο χώρο. Στην παραχώρηση περιλαμβάνεται, επιπλέον, το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής χρήσης του οριοθετημένου χώρου στάθμευσης οχημάτων (Ρ5) εκτός από τις περιόδους διοργάνωσης:

ΐ) παγκόσμιων, ευρωπαϊκών αγώνων ή πρωταθλημάτων και αγώνων εθνικών ομάδων,

ϋ) πέντε (5) πολιτιστικών εκδηλώσεων ανά έτος, κατ’ επιλογήν της Διοίκησης του ΟΑΚΑ,

οπότε ο ανωτέρω χώρος στάθμευσης τίθεται ακωλύτως και άνευ ανταλλάγματος στη διάθεση της εκάστοτε διοργανώτριας αρχής αυτών, υπό την επιφύλαξη των όρων και της διαδικασίας της σύμβασης».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο business plan που είχε καταρτίσει είχε ως σημαντική προϋπόθεση την παραχώρηση του ανοιχτού χώρου στάθμευσης όχι τόσο για τα έσοδα τις ημέρες των αγώνων όσο για την εμπορική χρήση που θα προκύπτει τις υπόλοιπες ημέρες. Σε ένα συνολικό χώρο του κλειστού ΟΑΚΑ με ελάχιστα έως μηδαμινά εμπορικά αξιοποιήσιμα σημεία, ο εξωτερικός χώρος αποτελούσε μια από τις πιθανές χρήσεις που θα μπορούσαν να φέρουν σε ισορροπία οικονομικά τη συνολική χρήση του γηπέδου.

Η παραλαβή του γηπέδου χωρίς καμία εξωτερική χρήση καθιστά ασύμφορο το project για οποιονδήποτε που θέλει να επενδύσει και να δημιουργήσει κάτι στον συγκεκριμένο χώρο που είναι παρατημένος τις ημέρες πλην των αγώνων. Για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί μέχρι τώρα, αλλά δημιουργούν σίγουρα υποψίες για τα κίνητρα, η Κυβέρνηση ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό στο πολύ πρόσφατο ραντεβού που είχαν, να συναινέσει στην επιστροφή του χώρου Parking διότι σε αντίθετη περίπτωση ο νόμος θα παραμείνει ανενεργός, ακυρώνοντας επί της ουσίας την ψήφιση του.

Μια παλινωδία που επιβεβαιώνει ότι στην Ελλάδα ο πολίτης δε μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα προχωρήσει ένα έργο ακόμα κι αν ψηφιστεί επίσημα από το ίδιο το κράτος.

Η ιστοσελίδα SDNA που έφερε στην επιφάνεια το παραπάνω, ως όφειλε επικοινώνησε και με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για να επιβεβαιώσει το περιεχόμενο της συνάντησης. Η απάντηση που έλαβε ήταν: «Κανένα σχόλιο. Θα τοποθετηθούμε επίσημα αμέσως μετά τις γιορτές».

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

ΟΦΗ, ο κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού

Previous article

Restart και πάμε παρακάτω…αλλά έκανε και ο Ιβάν τα λαθάκια του…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.