0

Το πρόβλημα με τις επιπλοκές του Κρίστιαν Γκάνεα στον Covid-19, ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να αναζητήσει αριστερό μπακ. Ο εντοπισμός ήρθε γρήγορα και ο εκλεκτός δεν ήθελε να περιμένει για πολύ. Ο Τιμοτέους Πούχατς, διανύει τις τελευταίες μέρες τους 23ου έτους της ηλικίας του. «Διψά» για να παίρνει ευκαιρίες, κάτι που δεν του προσφέρει η Ουνιόν Βερολίνου. Έτσι ο δρόμος του τον φέρνει ξανά στην… γειτονιά αυτή. Καθώς ένα χρόνο πριν, είχε επιλέξει την Τουρκία.

Ο αριστεροπόδαρος άσος, είναι διεθνής με την Πολωνία. Χώρα καταγωγής του. Τύπος που λατρεύει την άθληση. Έχει «ψύχωση» με τη γυμναστική και του αρέσει να διατηρεί το σώμα του σε εξαιρετική κατάσταση. Πρώην συμπαίκτες του έχουν να το λένε. Διατροφικά προσέχει υπερβολικά. Θεωρώντας το σώμα του «εργαλείο» της δουλειάς του.

Ίσως να είναι κι αυτός ένας απ’ τους λόγους που το έχει κοσμήσει με πολλά τατουάζ. Ιδιαίτερα θρήσκος όπως οι περισσότεροι Πολωνοί. Με αγαπημένο του τρίπτυχο-οδηγό στη ζωή του, το «Θεός, οικογένεια, φίλοι».

Η γυμναστική έχει γίνει λόγος να τον γνωρίσουν κι αρκετοί άνθρωποι που δεν λατρεύουν το ποδόσφαιρο. Απλά τους εμπνέει ο τρόπος ζωής και εκγύμνασής του. Τον οποίο συχνά επιδεικνύει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram. Κάτι που έκανε μέχρι και μία μέρα πριν την προγραμματισμένη άφιξή του στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Ακόμη και η γυμναστική βέβαια, είναι απλά ένα συν για να εξυπηρετεί το ποδόσφαιρο. Αριστερός μπακ ύψους 1.80 και 81 κιλά. Πολλά εξ αυτών μυϊκά. Δεν είναι τυχαίο πως η δύναμή του προστίθεται στα προτερήματά του. Μαζί με το καλό του τάκλιν, την ικανότητά του στο μαρκάρισμα και κυρίως τα κλεψίματα. Διαθέτει καλό άλμα, όμως τα βασικά του προτερήματα είναι η δημιουργική του ευχέρεια. Πάσα και ποιοτικά ανεβάσματα.

Φυσικά έχει και τους τομείς που μπορεί να βελτιώσει. Βασικότερες αδυναμίες του μέχρι τώρα, εντοπίζονται στη σωστή κατανομή δυνάμεων και ενέργειας. Κοινώς πολλές φορές έχει διαστήματα που παίζει… με τα όλα κι ως αποτέλεσμα είναι να κουράζεται σχετικά γρήγορα. Παράλληλα, του λείπει η ισορροπία και ο χρονισμός, οπότε χάνει αρκετές κεφαλιές.

Ο συνδετικός κρίκος με τον Βέρμπιτς

Κολλητός φίλος του Πούχατς, είναι ο συμπατριώτης του, Τόμας Κετζιόρα. Δεξιός μπακ με τον οποίο συνυπήρξε στην Λεχ Πόζναν αλλά και στην Εθνική Πολωνίας. Πλέον παίκτης της Ντιναμό Κιέβου. Πέρα απ’ τον 23χρονο, ο Κετζιόρα έχει άριστη σχέση και με τον Μπένζαμιν Βέρμπιτς. Ο Σλοβένος του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε επί σειρά ετών στην Ουκρανική ομάδα. Οπότε έγινε ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο είχε επαφές ο Πούχατς, καθώς τους συνδέει η κοινή φιλία με τον Κετζιόρα.

Σεζόν όνειρο στην Λεχ Πόζναν 

Η καριέρα του Τιμοτέους Πούχατς, προφανώς και δεν είναι μεγάλη. Λογικό απ’ τη στιγμή που ακόμη είναι σε αρκετά νεαρή ηλικία. Για την ακρίβεια 10 χρόνια πριν (2013) ο γεννημένος στο Σούλεχοφ πιτσιρικάς τότε, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Λεχ Πόζναν. Κατέκτησε κι ένα πρωτάθλημα Κ19, μέχρι που το 2017 μόλις έκλεισε τα 18, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα.

Έκανε 2 συμμετοχές με τους άνδρες το 2016-17. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο έγινε μέλος της Εθνικής Νέων των Πολωνών, ενώ στο πρώτο μισό αγωνιζόταν στην Γ’ κατηγορία της χώρας με την ομάδα Β’ της Λεχ Πόζναν. Τον Ιανουάριο του 2018 η Ζαγκλέμπιε τον πήρε δανεικό και τον… έριξε στα βαθιά της μεγάλης κατηγορίας. Φτάνοντας τις 15 συμμετοχές στα 19 του.

Επιστροφή στη Λεχ Πόζναν και αμέσως νέος δανεισμός. Αυτή τη φορά για όλη τη σεζόν 2018-19. Προορισμός η Κατοβίτσε. Εξαιρετική χρονιά με 29 ματς, 4 γκολ και 1 ασίστ. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, έπαιζε ως αριστερό χαφ-εξτρέμ σε διάταξη 4-2-3-1. Λόγω των ικανοτήτων του δημιουργικά.

Εκ νέου επιστροφή στην Λεχ Πόζναν κι αυτή τη φορά παραμονή στην ομάδα. Το 2019-20 έχει προαχθεί στην Εθνική Ελπίδων, ενώ κάνει εκπληκτική σεζόν με 40 ματς, 4 γκολ και 6 ασίστ. Δεν κατεβάζει ταχύτητα το 2020-21, με 41 συμμετοχές, 3 γκολ και 6 ασίστ.

Εθνική, Ουνιόν Βερολίνου και πρωταθλητής!  

Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις φέρνουν την κλήση στην Εθνική ανδρών της Πολωνίας. Όχι σε οποιαδήποτε περίοδο. Βρίσκεται στην αποστολή για το Euro 2020 που διεξήχθη με ένα χρόνο καθυστέρηση λόγω πανδημίας. Πρόλαβε να παίξει δύο φιλικά (με Ρωσία και Ισλανδία, πριν… πέσει στη «μάχη».

Στο Euro αγωνίστηκε λίγα λεπτά με τη Σλοβακία, ήταν βασικός ως χαφ κόντρα στην Ισπανία και το ίδιο συνέβη παίζοντας για ένα ημίχρονο απέναντι στους Σουηδούς. Απ’ ευθείας στα δύσκολα και στα ματς απαιτήσεων, για τον Πούχατς που πλέον άρχισε να είναι μέλος της Εθνικής Πολωνίας.

Όλα αυτά δε γινόταν να μην τραβήξουν την προσοχή ομάδων του εξωτερικού. Η Ουνιόν Βερολίνου ξόδεψε 2,5 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Προσφέροντάς του συμβόλαιο μέχρι το 2025 και ετήσιες απολαβές περίπου 800.000 ευρώ.

Για το πρώτο μισό της προηγούμενης σεζόν, πρώτης μακριά απ’ την Πολωνία, έπαιξε με την Ουνιόν μόνο σε ευρωπαϊκά ματς. Conference League. 7 συμμετοχές και 2 ασίστ. Στα μέσα της περιόδου, όπως συνέβη και τώρα, τόσο η ομάδα του όσο κι ο ίδιος βρήκαν λύση για να πάει κάπου να έχει μεγαλύτερη προοπτική στο να αγωνιστεί. Το ενδιαφέρον της Τραμπζονσπόρ τον έστειλε στην Τουρκία.

Στην Τραπεζούντα έπαιξε συνολικά 13 ματς. Σε μια σεζόν ιστορική για την ομάδα του Μπακασέτα και του Σιώπη. Επιστροφή στην κορυφή της Τουρκίας, κατάκτηση πρωταθλήματος. Ο δανεισμός μισής σεζόν, πέρα απ’ την αγωνιστική συνεισφορά έφερε και γούρι στην Τραμπζονσπόρ. Κάτι που προφανώς εύχονται και στον Παναθηναϊκό να συμβεί.

Επιστροφή το καλοκαίρι στο Βερολίνο και το πρώτο μισό της φετινής σεζόν τον βρήκε στην ίδια κατάσταση με ένα χρόνο πριν. Μόλις τρεις συμμετοχές, μία σε κάθε διοργάνωση. 15 Σεπτεμβρίου 65 αγωνιστικά λεπτά στην εκτός έδρας ήττα απ’ την Μπράγκα (1-0). Για το Γερμανικό κύπελλο αγωνίστηκε απέναντι στην Χάιντενχαϊμ, σκοράροντας το ένα απ’ τα δύο τέρματα της ομάδας του. Στις 30 Οκτωβρίου έπαιζε για 59’ κόντρα στην Γκλάντμπαχ για την Bundesliga. Ματς που έγινε στο Βερολίνο και νίκησε η Ουνιόν 2-1.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Τις 100 συμμετοχές με το «τριφύλλι» έφτασε ο Μπαρτ Σένεκφελντ

Previous article

Κλήθηκαν σε απολογία ΑΕΚ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.