0

Η βόμβα του Σάντερ προκάλεσε ενθουσιασμό μόνο στο… 99% των Παναθηναϊκών. Σε συνδυασμό με την ανακοίνωση για την οικονομική στήριξη του Αλαφούζου με βαρβάτες μεταγραφές έφερε στην επιφάνεια το διαχρονικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Φθόνος, μικροπρέπεια, κριτική (!) όχι από τους αντιπάλους που λογικά θα περίμενες να αντιδράσουν, αλλά ακόμα κι από μέλη του ΔΣ του συλλόγου.

Τον μεγαλύτερο εχθρό του, ο Παναθηναϊκός πάντα τον βρίσκει εντός. Κοιτώντας τον καθρέφτη του. Εσωστρέφεια που προκαλείται και συντηρείται διαχρονικά. Όποτε αυτό μετριάζεται-να εξαφανιστεί είναι αδύνατο-τα επιτεύγματα είναι τεράστια. Κανείς αντίπαλος δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει τη ζημιά που κάνουν οι ίδιοι οι Πράσινοι στον εαυτό τους.

Η περίπτωση του Μπρέντεν Σάντερ ήρθε για να ενθουσιάσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού. «Ταϊζοντας» ακόμη περισσότερο τη φλόγα της επιθυμίας για ευρωπαϊκό τίτλο. Ένας αθλητής αυτού του επιπέδου, δε γινόταν να μην το κάνει. Σε οποιοδήποτε άλλο σύλλογο, θα πανηγύριζε το 100%. Στο Τριφύλλι το κάνει με την καρδιά του το 99%. Το φασαριόζικο 1%, είναι εκείνο που θέτει σε λειτουργία την εσωστρέφεια.

Μικροπρεπή σχόλια, πικρόχολες αναφορές για τον σύλλογο που αγαπούν, χωρίς να φαίνεται όμως. Φθόνος και διάθεση εντοπισμού… κρυφών γεγονότων που εδώ και δεκαετίες φέρνουν στον αφρό θεωρίες συνωμοσίας λες και είναι πραγματικότητα. Συγχύζοντας την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, που μένει να κοιτά απορημένος. Στερώντας του την ευκαιρία να χαρεί, δημιουργώντας ανάγκη καχυποψίας. Γιατί… έτσι!

Ο Σάντερ λοιπόν, αρνήθηκε προτάσεις από μεγάλα ξένα πρωταθλήματα. Στοιχείο που δείχνει τόσο την αξία του, όσο και το μέγεθος της επιτυχίας της μεταγραφής. Κι όμως, αυτή η ελάχιστη μειοψηφία έρχεται να… κουνήσει το δάχτυλο. Όχι γενικά σε μια διοίκηση, αλλά στον Σωτήρη Πανταλέοντα, στον Δημήτρη Ανδρεόπουλο. Κάνοντας την «αποκάλυψη» πως τελικά ίσως να μην είναι μεταγραφή «βόμβα»…..

Με την ίδια λογική τα ίδια Μέσα θα έπρεπε να κάνουν κριτική στην Παναθηναϊκό, όταν αποκτήθηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, γιατί δεν αποκτήθηκε ο αδερφός του, Γιάννης αλλά ντύθηκε ο Θανάσης στα πράσινα που δεν είναι τόσο καλός, όσο ο αδερφός του.

Η πλευρά του Ολυμπιακού ή οποιουδήποτε άλλου αντιπάλου των Πράσινων, δεν τόλμησε να κάνει ανάλογες αναφορές. Κάτι που θα ήταν και φυσιολογικό, καθώς πρόκειται για ανταγωνιστές, σημαντικούς αντιπάλους που κοιτούν το συμφέρον τους και έχουν επικοινωνιακό λόγο να μειώσουν την μεταγραφή του Παναθηναϊκού.

Όταν αυτό γίνεται εντός του Τριφυλλιού, η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι το μίσος. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Είτε επειδή δεν γουστάρει τη νυν διοίκηση, είτε επειδή δεν γουστάρει πως η είδηση βγήκε απ’ το SDNA. Κάτι που συμβαίνει σε όλα τα τμήματα του συλλόγου, κάτι που συμβαίνει σε όλους τους συλλόγους της χώρας. Ρεπορτάζ κάθε μέρα, ΟΛΗ ΜΕΡΑ. Δημοσιογραφικό μονοκούκι, τη στιγμή που αυτοί που επικρίνουν μεταγραφή, η ενασχόλησή τους με το ρεπορτάζ έχει αποτελέσματα… Σαμουήλ στο Κούγκι.

Άνθρωποι που έπρεπε πρώτοι να χαίρονται μαζί με τους συνοπαδούς τους, «τρελαίνονται». Επειδή τις μεταγραφές τις κάνει η συγκεκριμένη διοίκηση. Άλλες φορές με τον Βρανόπουλο να δίνει πολλά λεφτά, ή όπως τώρα που έδωσε μεγάλο ποσό ο Αλαφούζος. Χωρίς να μείνει τίποτα κρυφό, επικοινωνήθηκε στον κόσμο. Καθαρά, χωρίς κρυφά σημεία.

Η μεγαλύτερη προσβολή βέβαια δεν είναι ούτε για το SDNA, ούτε για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. Πρώτους θίγουν όσους δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο για το Τριφύλλι. Πανταλέων και Ανδρεόπουλος ξύπνησαν ένα πρωί και πληροφορήθηκαν πως είναι… κουτοί. Γιατί δεν γνώριζαν ποιον παίκτη παίρνουν, που έπαιζε, πόσα χρήματα άξιζε κι αν έπρεπε να γίνει υπέρβαση με την απόκτησή του. Ούτε έψαξαν αν ήταν ενεργός ή όχι.

Πληροφορούνται όμως κάθε λεπτομέρεια, απ’ τους παντογνώστες, μέχρι κι από μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Πάλι καλά που ενώ διευκρινίζουν στους αρμόδιους ποιος είναι ο αθλητής, κολλάνε κι ένα «μακάρι να βγει η μεταγραφή». Κλείνοντας με ωραία ευχολόγια το ρεσιτάλ διχόνοιας και προσβολών προς ανθρώπους που «μάχονται» νυχθημερόν για τον σύλλογο.

Στείρα αντιπολίτευση στα πάντα. Ειδικά στον Α.Ο. αυτό συμβαίνει κόντρα σε μια διοίκηση που αποδεδειγμένα κάνει μεγάλες υπερβάσεις, χωρίς ποτέ να χρωστάει ούτε ευρώ το σωματείο. Ο σύλλογος έχει βρει το δρόμο του, ορθοπόδησε και είναι ισχυρός μέσα σε λίγα χρόνια για τα δεδομένα του σημείου που είχε βρεθεί. Προκαλεί αποστροφή στους φιλάθλους η διαδικασία διατήρησης μιας ανούσιας εσωστρέφεια που «τρώει» τις σάρκες του Α.Ο. και του Παναθηναϊκού συνολικά. Το ερώτημα είναι ένα για κάθε Πράσινο υποστηρικτή: Γιατί τέτοια πολεμική τώρα που ο σύλλογος έχει μπει στον ίσιο δρόμο;

Φθόνος, διαρκής διάθεση για κριτική εκεί που είναι προφανές πως δεν χρειάζεται. Φτάνοντας στο σημείο αυτό να συμβαίνει και δημόσια από μέλη του Δ.Σ. (!!), λες και βρίσκονται στο καφενείου του χωριού τους. Εδώ φυσικά υπάρχει κι ευθύνη της διοίκησης, διότι πέρα απ’ τα θετικά της που έχουν αναφερθεί, θα έπρεπε να δίνει μεγαλύτερη βάση στην εικόνα που περνά προς τα έξω.

Δίνοντας πάτημα μέχρι και σε… Παναθηναϊκές σελίδες να φτάσουν στο σημείο να γράψουν πως «ξέθαψε» το Τριφύλλι έναν παίκτη από το πουθενά. Ουσιαστικά χαρακτηρίζοντάς τον παλαίμαχο, αναφέροντας πως είχε σταματήσει το βόλεϊ. Διαπίστωση την οποία έκαναν για αθλητή ο οποίος 6 μήνες αποφάσισε να μην παίξει επειδή παντρεύτηκε, χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού που θα ήταν προφανώς ανησυχητικό.

Κάθε αντίπαλο μπορεί να τον νικήσει ο Παναθηναϊκός. Σε όλα του τα τμήματα. Ως οργανισμός όμως, ποτέ δεν κατόρθωσε να τα βάλει με την εσωστρέφεια. Απομονώνοντας όσους τη δημιουργούν. Μια μικρή μειοψηφία, που λειτουργεί ίσως και άθελά της κάποιες φορές, καταστρέφοντας προσπάθειες. Συγχύζοντας κόσμο. «Δηλητηριάζοντας» μυαλά. Προσβάλοντας ακριβώς αυτούς που δε θα έπρεπε.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Με 37,4% από 50% δεν μπορείς να συμμετέχεις στο παιχνίδι

Previous article

Το one man show του Μπέικον δεν του αρκεί

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.