0

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του στη Λιβαδειά, επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενες γκέλες και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ στα Γιάννινα ξέφυγε και πάλι στη βαθμολογία, όντας πλέον στο +7 από την δεύτερη «Ένωση» με το αθηναϊκό ντέρμπι να βρίσκεται προ των πυλών

H δημιουργική ποιότητα του Μάγκνουσον

Για να φύγει νικητής από τη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε το γκολ του Μπένιαμιν Βέρμπιτς στο 35′ έπειτα από την ασίστ του Άντρατζ Σπόραρ. Οι δύο Σλοβένοι συνεργάστηκαν ιδανικά αλλά τίποτα δεν θα είχε προκύψει, δεν θα είχαν δημιουργηθεί προϋποθέσεις μεγάλης ευκαιρίας αν ο Χόρντουρ Μάγκνουσον δεν κατέθετε στοιχεία της ποιότητας που διακρίνουν τις μεταβιβάσεις του.

Ο Ισλανδός στόπερ αποτελεί ένα σημαντικό «όπλο» στην ανάπτυξη του «τριφυλλιού» και το αριστερό του πόδι αποτελεί έναν από τους «μοχλούς» δημιουργίας των «πρασίνων». Είτε με κάθετο παιχνίδι στη πλάτη της άμυνας, είτε με βαθιές μπαλιές πάλι στη πλάτη της άμυνας. Σε ψηλότερα μέτρα ή και σε πιο χαμηλά μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο διεθνής άσος έχει την ικανότητα να διαβάζει τη φάση, να διακρίνει τον χώρο και με την άρτια τεχνική του κατάρτιση να βρει τον συμπαίκτη του, εκεί που πρέπει, όπως πρέπει, διαλύοντας τις γραμμές άμυνας του αντιπάλου.

Όπως το έκανε για παράδειγμα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, βρίσκοντας τον Χουάνκαρ και δημιουργώντας εξαιρετικές συνθήκες για τελική πάσα.

γγγ

Ο «Μάγκα» στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, εντόπισε τον διαθέσιμο χώρο στη πλάτη της άμυνας, βρήκε τον Σπόραρ με βαθιά μπαλιά και το… μισό γκολ πιστώνεται σε εκείνον, καθώς οι δύο Σλοβένοι είχαν το πιο εύκολο έργο στη συγκεκριμένη φάση όπου έφερε το γκολ της νίκης για τον Παναθηναϊκό.

γγγγ

Ρεκόρ σε «πουλήματα»

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς φημίζεται για την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, την ηρεμία στις μεταβιβάσεις και τα υψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας. Όταν λέμε και σχολιάζουμε πως δεν ήταν καλά στη Λιβαδειά, υπάρχουν αριθμοί που έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που βλέπουν τα μάτια την ώρα του αγώνα. Οι «πράσινοι έχουν στο φετινό πρωτάθλημα 94.71 «πουλήματα» της μπάλας ανά παιχνίδι. Κόντρα στον Λεβαδειακό έκαναν αρνητικό ρεκόρ και έφτασαν στα 119, δηλαδή 25 πάνω από το σύνηθες.

Το «τριφύλλι» δεν ήταν σε καλή ημέρα και αυτό έρχεται να επιβεβαιωθεί από την αδυναμία του να κρατήσει την μπάλα στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, επιτρέποντας στον αντίπαλο να πλησιάζει στη περιοχή του και αδυνατώντας να φτιάξει φάσεις για να «καθαρίσει» το ματς. Από το 76′ μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι, ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 44% κατοχή της μπάλας, δείγμα της αδυναμίας του να ελέγξει το παιχνίδι.

Όλα αυτά αναφέρονται, καθώς μέχρι πρότινος το εξαιρετικό σύνολο του Γιοβάνοβιτς δεν είχε δείξει τέτοια στοιχεία και όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Σέρβος τεχνικός, θα πρέπει να βελτιωθούν ενόψει της συνέχειας.

H πιο σπουδαία επέμβαση του Μπρινιόλι

Σε όλη αυτή την εξαιρετική πορεία των 13 νικών και των 3 ισοπαλιών, ένας εκ των μεγαλύτερων πρωταγωνιστών, δεν είναι άλλος από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός κίπερ δέχθηκε ένα κομβικό γκολ στη Νίκαια όπου δεν μπορούσε να κάνει και πολλά(0.57xCG) ενώ στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ είχε ευθύνη, καθώς βάσει της αξίας και της ποιότητάς του, θα μπορούσε να έχει διώξει τη κεφαλιά του Λάρσον(0.23xCG).

Ο έμπειρος άσος, πάντως, «μίλησε» και πάλι σε ένα παιχνίδι της ομάδας του κι έκανε την διαφορά. Στη πιο μεγάλη ευκαιρία του Λεβαδειακού στο παιχνίδι, είπε «όχι» στον Βρακά κι αυτή η επέμβαση αποτελεί την πιο σπουδαία του στη φετινή σεζόν, καθώς είναι ίση με 0.61xCG.

Y.Γ1: Τις τελευταίες ημέρες όλο το μεταγραφικό ενδιαφέρον έχει πέσει στην υπόθεση του Ουριέλ Αντούνα. Ξέχωρα από τις καθημερινές υπερβολές των Μεξικανών(πριν λίγο έγραψαν ότι ζητούν 9.5 εκατομμύρια δολάρια στη Κρούζ Αζούλ) για τα ποσά που είναι έτοιμος να διαθέσει ο Παναθηναϊκός(4-5 εκατομμύρια δολάρια)ο σύλλογος με δύο ή και με τρία εκατομμύρια θα μπορούσε να αποκτήσει ένα πολύ πιο ολοκληρωμένο πακέτο ακραίου εξτρέμ. Προφανώς κι ο Αντούνα είναι ένας καλός εξτρέμ αλλά τα ποσά τα οποία αναφέρονται είναι εκτός ποδοσφαιρικής πραγματικότητας με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του 25χρονου άσου.

πηγή: gazzetta.gr

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Η αντιμετώπιση των αντιπάλων άλλαξε και ο Γιοβάνοβιτς ψάχνει λύσεις

Previous article

Με δυο απουσίες η Μπάγερν κόντρα στον Παναθηναϊκό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.