0

Η διαδικασία των μεταγραφών από την αρχή μέχρι το τέλος στο… πιάτο σας

Πρώτα παρουσιάζεται το πρόβλημα

Για να αρχίσει όλη η διαδικασία, πρέπει να υπάρχει λόγος. Στον Παναθηναϊκό του coach Γιοβάνοβιτς, υπάρχουν δύο. Ο πρώτος χρονικά, είναι οι δύο σοβαροί τραυματισμοί του Αϊτόρ και του Τρουιγιέ. Ο δεύτερος και πιο σημαντικός, η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Με την έναρξη του δεύτερου γύρου, ο προπονητής του Παναθηναϊκού είδε την ομάδα του να παρουσιάζεται διαφορετική, να μην έχει υπομονή στο παιχνίδι της και να… “πετάει” βαθμούς σε Νίκαια και “Απόστολος Νικολαΐδης” με τον ΟΦΗ.

Το τεχνικό team συσκέφτεται, αναλύοντας τα δεδομένα της αγωνιστικής πτώσης και βγάζει συμπέρασμα. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει δύο σοβαρά προβλήματα:

  1. Ψυχολογική ανετοιμότητα: Το ρόστερ του Παναθηναϊκού απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν κάνει πρωταθλητισμό. Με την διακοπή λόγω Μουντιάλ και με την υπερπροσπάθεια του πρώτου γύρου, οι δύο παρά κάτι μήνες της διακοπής λειτούργησαν κατευναστικά στην ψυχολογία των αθλητών. Οι ποδοσφαιριστές στην προσπάθειά τους να ηρεμήσουν το μυαλό και το σώμα τους σε αυτό το μεγάλο και πρωτόγνωρο κενό, δεν κατάφεραν να επανέλθουν ποτέ στα επίπεδα που ήταν πριν. Η πίεση για να καταφέρουν να τελειώσουν τον πρώτο γύρο μόνο με μία ισοπαλία, ήταν ανυπόφορη. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός “αγκομαχούσε” με Παναιτωλικό και Ατρόμητο. Το μόνο που έβλεπαν όλοι ήταν “πως θα αντέξουμε μέχρι την διακοπή”. Τα κατάφεραν. Φανταστείτε τον εαυτό σας, να βάζετε έναν πολύ μεγάλο στόχο και να τον κατακτάτε. Έτσι ένιωσαν. Ναι δεν πήραν το πρωτάθλημα, αλλά το κενό ήταν μεγάλο και όλοι “βλέπαμε” μέχρι την διακοπή, όχι πιο μετά.

2. Αδυναμία διάσπασης low block: Ο Παναθηναϊκός έπαιρνε τις νίκες γιατί είχε υπομονή στο παιχνίδι του μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν είδαμε “πανικό” όπως με τον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό στα ματς του πρώτου γύρου. Ήταν δεδομένο και επισημάνθηκε από την αρχή του πρωταθλήματος η αδυναμία της ομάδας του coach Γιοβάνοβιτς να επιβληθεί στον αντίπαλο κατά κράτος, να τον κλείσει στην περιοχή του και να του δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες. Στον δεύτερο γύρο, το πρόβλημα εντάθηκε καθώς οι αντίπαλες άμυνες έχουν μελετήσει καλύτερα τον Παναθηναϊκό. Κλείνουν καλύτερα τον κεντρικό άξονα, ο Πέρεθ έχει γίνει “στόχος” με σκοπό να “εκβιάσουν” λάθη που θα φέρουν γρήγορη αντεπίθεση. Το έκανε και ο Ιωνικός και ο ΟΦΗ και ο Λεβαδειακός. Όταν ο Παναθηναϊκός καταφέρνει και φτάνει έξω από την αντίπαλη περιοχή, δεν έχει ποδοσφαιριστή να περάσει τον παίχτη του και να δημιουργήσει αριθμητική ανισορροπία. Στο αριστερό άκρο υπάρχει η λύση του Χουάνκαρ με τις χαμηλές σέντρες, στον άξονα η ικανότητα του Μπερνάρ για κάθετο ποδόσφαιρο, στα δεξιά όμως το πρόβλημα είναι μεγάλο. Ο Παλάσιος είναι απομονωμένος και σαφώς καλύτερος για παιχνίδι “εκτός μπάλας”, ενώ ο Κώτσιρας μένει αρκετά πίσω γατί συμμετέχει στο build up με τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον.

Ψάχνοντας την λύση

Αφού το πρόβλημα έχει εντοπιστεί, στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρο “Γεώργιος Καλαφάτης” η συζήτηση μεταφέρεται στο γραφείο του coach Γιοβάνοβιτς. Μετά το πέρας των καθημερινών προπονήσεων, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Χρήστος Κόντης, Νίκος Κολομπούρδας και Πρέντραγκ Έρακ συσκέπτονται. Για να λυθεί το πρώτο πρόβλημα που αναφέραμε πιο πάνω, η λύση είναι οι ομιλίες με τους ποδοσφαιριστές σε ατομικό επίπεδο. Τα καθημερινά ρεπορτάζ πριν το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην “OPAP ARENA”, ανέφεραν τα τετ α τετ μεταξύ παικτών και προπονητή. Είναι ένα θέμα σοβαρό, χρονοβόρο, όμως λύνεται.

Εντολή στον Chief Scout (Μάκη Λιβαθηνό) για συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά

Την επόμενη ημέρα, το τεχνικό επιτελείο του coach Γιοβάνοβιτς καλεί στο meeting τον υπεύθυνο του τμήματος scouting, Μάκη Λιβαθηνό. Του μεταφέρουν την παρακάτω ανάθεση.

Μεταγραφικός στόχος: (Task) Θέση: Right Winger

Διάρκεια αναζήτησης: 30 ημερολογιακές ημέρες

Περιοχές αναζήτησης (με σειρά προτεραιότητας): Δυτική Ευρώπη, Σκανδιναβία, Λατινική Αμερική, Υπόλοιπη Ευρώπη

Κόστος μεταγραφής: 4.500.000 Ευρώ στην ομάδα, 1.100.000 Ευρώ σε αθλητή (1 χρόνο) και ατζέντη

Προτεραιότητα Α’ επιπέδου: Επιτάχυνση, Agility, Τελική ταχύτητα, Σέντρα, Ντρίμπλα, Τεχνική κατάρτιση, δεξιοπόδαρος, Α-(βαθμός αξιολόγησης όλων). Πρωταθλητισμός, εμπειρία μεγάλων παιχνιδιών, αγωνιστικός ρυθμός, μικρή προδιάθεση τραυματισμού, Χαρακτήρας.

Προτεραιότητα Β’ επιπέδου: Συμμετοχή σε συνδυαστικό ποδόσφαιρο, Αντίληψη, Ψυχραιμία, Αποφάσεις, Κίνηση εκτός μπάλας, Ομαδικότητα, Διάθεση συνεισφοράς στο αμυντικό κομμάτι, Αντοχή (Β+).

Προτεραιότητα Γ’ επιπέδου: Διεθνής, Ευρωπαϊκή εμπειρία, ηλικιακό όριο 28 έτη, Γλώσσα, Προσαρμοστικότητα (Γ+).

Τμήμα Scouting – Ανάλυσης

Αφού ο chief scouter αναλάβει την εργασία από το τεχνικό επιτελείο, συγκεντρώνει ολόκληρο το τμήμα του και αναφέρει τα νέα βραχυπρόθεσμα καθήκοντα. Μπαίνει λοιπόν σε προτεραιότητα η συγκεκριμένη αρμοδιότητα και οτιδήποτε άλλο σταματάει, όλο το staff δουλεύει πάνω σε αυτό. (Εδώ να αναφέρουμε ότι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος που προσλαμβάνει έναν scouter, τον ανταμείβει όχι μόνο για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει, αλλά και για την βάση δεδομένων που κουβαλάει όλα αυτά τα χρόνια της εργασίας του στο επάγγελμα).

Οι scouters είναι υπεύθυνοι για να εντοπίσουν τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους σύμφωνα με την εντολή που έχουν λάβει, ενώ οι αναλυτές για να αξιολογήσουν τα δεδομένα των αθλητών που θα τους υποδείξουν οι πρώτοι. Μέσα από ειδικά προγράμματα υπολογιστή, στην αναφορά του αθλητή προς τον scouter υπάρχει φύλλο δεδομένων σε διάφορες στατιστικές κατηγορίες. Οι scouters, εφόσον εντοπίσουν περίπτωση που κρίνεται αξιόλογη, αναλαμβάνουν να συγκεντρώσουν στοιχεία όχι μόνο για τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή, αλλά για τον χαρακτήρα του, τις οικονομικές του απαιτήσεις ,τις απαιτήσεις του συλλόγου του, όλα αυτά μέσα από τα γραφεία managers που υπάρχουν.

Ατζέντηδες

Οι scouters, για να επισπεύσουν την διαδικασία εύρεσης και για να υπάρχουν περισσότερες αξιόπιστες λύσης για το τεχνικό επιτελείο, απευθύνονται σε γραφεία μάνατζερ. Τα γραφεία με την σειρά τους, έχουν συνάψει συνεργασία με αντίστοιχα άλλων χωρών ανά τον κόσμο. Ένα γραφείο στην Ελλάδα για παράδειγμα, συνεργάζεται με ένα αντίστοιχο στην Βόρεια Αμερική και έτσι “προκύπτουν” προτάσεις αθλητών από το Μεξικό. Το πελατολόγιο των ατζέντηδων είναι αρκετά μεγάλο, ένα γραφείο μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από 100 ποδοσφαιριστές (αν είναι διάσημο).

Λίστες

Η διαδικασία προχωράει λοιπόν, παρακολουθούνται παιχνίδια, άλλοι αθλητές “κόβονται” και άλλοι “περνάνε” την πρώτη φάση της διαδικασίας. Οι scouters αφού έχουν πραγματοποιήσει τις εκθέσεις τους, τις παραδίδουν στον Μάκη Λιβαθηνό ο οποίος κάνει την τελική αξιολόγηση και προχωράει στην δημιουργία shortlist. Η συγκεκριμένη λίστα, περιλαμβάνει από 3 έως 5 ποδοσφαιριστές και δίνεται στο προπονητικό staff για την τελική επιλογή ή την ακύρωση σε περίπτωση που δεν είναι επαρκή τα κριτήρια που έχει θέσει στην αρχή.

Τεχνικό επιτελείο – Τελική επιλογή – Έναρξη διαπραγματεύσεων

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παίρνοντας τα recommendations από τον Chief Scouter, θα δει με το τεχνικό του επιτελείο αγώνες υποψηφίων, θα κρατήσει τις σημειώσεις που θέλει και με την σειρά του θα παραδώσει με σειρά προτεραιότητας την λίστα στην διοίκηση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Η λίστα αυτή μπορεί να περιλαμβάνει από 0 έως 3 ονόματα.

Ο coach Γιοβάνοβιτς, πρέπει να καταλάβουμε ότι ενεργεί έχοντας συγκεκριμένο σκεπτικό που δεν έχει αλλάξει σε όλα τα χρόνια της προπονητικής του καριέρας. Στις ομάδες που έκανε πρωταθλητισμό, ήθελε οι ποδοσφαιριστές που θα επιλέξει για να αποκτηθούν να έχουν τις κατάλληλες παραστάσεις. Προτιμά αθλητές για παράδειγμα από την Δυτική Ευρώπη που κάνουν με τις ομάδες του πρωταθλητισμό γιατί αυτό θα κληθούν να κάνουν και στη δική του. Ανάμεσα στο δίλλημα να φέρει ποδοσφαιριστή από χαμηλή ομάδα των 5 κορυφαίων Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ή από Λίγκα ίσου η λίγου καλύτερου πρωταθλήματος με το δικό μας, θα επιλέξει το δεύτερο.

Ο λόγος είναι προφανής, επιλέγει την εμπειρία του πρωταθλητισμού, ξέροντας ότι ο ποδοσφαιριστής που θα αποκτηθεί έχει συνηθίσει να αγωνίζεται με τη πίεση της νίκης, έχει συμμετάσχει σε αρκετά ματς σε καυτές έδρες και έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει σε συνθήκες πίεσης για το αποτέλεσμα. Από την άλλη, ένας αθλητής από μικρομεσαία ομάδα κορυφαίου πρωταθλήματος, είναι αμφίβολο αν θα ανταπεξέλθει σε συνθήκες πρωτόγνωρες όπως θα είναι για αυτόν η νίκη κάθε αγωνιστική με στόχο το πρωτάθλημα.

Εμπιστεύεται τις Δυτικές χώρες, είναι λάτρης της πειθαρχίας και της βασικής εκπαίδευσης που διδάσκεται εκεί. Στις ομάδες του, χτίζει τον “κορμό” με την νοοτροπία αυτή και προσθέτει ενέσεις ποιότητας προτιμώντας την αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Στην διοίκηση, μαζί με την λίστα κάνει και γνωστά τα οικονομικά όρια που θέτει, για να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Η λίστα που παραδίδεται στον coach Γιοβανοβιτς – Πάρτε εσείς την απόφαση της μεταγραφής

Θα σας παρουσιάσουμε δύο λίστες, την πρώτη ενός scouting report που κάναμε εμείς και την δεύτερη, με διάφορα ονόματα που έχουν ακουστεί στα ΜΜΕ. Έχετε την ευθύνη, κάντε την επιλογή σας!

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Shortlist Α

1.) ΟΝΟΜΑ: TOKMAC NGUEN

ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ (ΟΥΓΓΑΡΙΑ)

ΗΛΙΚΙΑ: 28

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΝΟΡΒΗΓΙΑ (ΚΕΝΥΑ)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ / ΓΚΟΛ: 1/0

ΠΟΔΙ: ΔΕΞΙ

ΘΕΣΗ: WINGER R/L

ΥΨΟΣ / ΒΑΡΟΣ: 1.74 / 68

Περιγραφή: Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Νορβηγίας, ζώντας στην χώρα από τα 5 του έτη. Είναι προϊόν της ακαδημίας της Νορβηγικής Στρόμγκοντσετ  όπου αγωνίστηκε έως το 2018. Ακολούθησε η μεταγραφή του στην Ουγγρική Φέρεντσβάρος όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Με την πρώτη του ομάδα κατέκτησε ένα Κύπελλο Νορβηγίας, ενώ με τους Ούγγρους έχει στεφθεί 4 συνεχόμενες φορές πρωταθλητής ενώ έχει κατακτήσει και ένα Κύπελλο. Η Φερεντσβάρος αγωνίζεται ανελλιπώς στα Κύπελλα Ευρώπης, συμμετέχοντας σε ομίλους Champions και Εθροπα League. Ο Nguen αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας και αγωνίζεται στα δυο άκρα της επίθεσης.

Τεχνικά – Τακτικά: Το κυριότερο προσόν του είναι η ταχύτητα και η ικανότητά του να προσπερνάει τον αντίπαλο. Διαθέτη σέντρα που βασίζεται στην δύναμη και λιγότερο στην τεχνική, προτιμά τις χαμηλές σέντρες. Σκοράρει σχεδόν 10 τέρματα σε κάθε αγωνιστική σεζόν. Περνάει και τις τρείς κατηγορίες ανάλυσης.

Μειονεκτήματα: Δύναμη, Αμυντική συνέπεια

Κόστος μεταγραφής: 3.200.000 Ευρώ

Αμοιβή ποδοσφαιριστή (1 χρόνος) – ατζέντη: 730.000 Ευρώ

Συνολικός Βαθμός: Α-

TOKMAC CHOL NGUEN | 2021 | Norway Superstar Ferencvaros [HD]

2.) ΟΝΟΜΑ: PIONE SISTO

ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ (ΔΑΝΙΑ)

ΗΛΙΚΙΑ: 27

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΔΑΝΙΑ (ΟΥΓΚΑΝΤΑ)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ / ΓΚΟΛ: 26/1

ΠΟΔΙ: ΔΕΞΙ

ΘΕΣΗ: WINGER R/L

ΥΨΟΣ / ΒΑΡΟΣ: 1.71 / 64

Περιγραφή: Ο Πιόνε Σιστό με θητεία στην Μίντιλαντ, είναι διεθνής με την Εθνική Δανίας. Το 2016 έκανε μεταγραφή στην Ισπανική Θέλτα έναντι 6.000.000 και το 2020 ξαναγύρισε στην Δανία για λογαριασμό της Μίντιλαντ και πάλι. Το 2014 ανακηρύχθηκε κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος της Δανίας. Το 2022 κατέκτησε με την ομάδα του το Κύπελλο Δανίας ενώ δεν έχει κατακτήσει κάποιο πρωτάθλημα αν και η Μίντιλαντ είναι συνεχώς στην τελική τριάδα της κατάταξης, συμμετέχοντας στο Europa και Conference League. To 2015 έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για εννέα μήνες λόγω προβλήματος στους κοιλιακούς – προσαγωγούς. Από τότε δεν έχει αντιμετωπίσει άλλο πρόβλημα υγείας. Το συμβόλαιό του λήγει τέλος του 23’, έχει εκφράσει την επιθυμία του να μην ανανεώσει και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Τεχνικά – Τακτικά: Ικανοποιητική ταχύτητα σε όλες τις φάσεις της, πάρα πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και σέντρα με φάλτσο. Η ατομική του ενέργεια, συχνά δίνει λύσεις στην ομάδα του.

Μειονεκτήματα: Υστερεί στην σωστή τελική απόφαση και γι’ αυτό δεν έκανε ποτέ το step up και δεν καθιερώθηκε στην Ισπανία.

Κόστος μεταγραφής: 700.000 Ευρώ

Αμοιβή ποδοσφαιριστή (1 χρόνος) – ατζέντη: 1.150.000 Ευρώ

Συνολικός Βαθμός: Β+

PIONE SISTO -2022-  Goals and skills – FC Midtjylland – Welcome to Sparta Praha!

3.) ΟΝΟΜΑ: SEBASTIAN VILLA

ΣΥΛΛΟΓΟΣ: BOCA JUNIORS (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)

ΗΛΙΚΙΑ: 26

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΚΟΛΟΜΒΙΑ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ / ΓΚΟΛ: 4/0

ΠΟΔΙ: ΔΕΞΙ

ΘΕΣΗ: WINGER R/L

ΥΨΟΣ / ΒΑΡΟΣ: 1.78 / 65

Περιγραφή: Ο Κολομβιανός αποτελεί ένα από τα αστέρια της Boca Juniors. Στην ηλικία των 26, δεν έχει κάνει το βήμα στην Ευρώπη και σκέφτεται πως σιγά – σιγά, έχει έρθει η ώρα.Εχει κατακτήσει πρωταθλήματα Αργεντινής και έχει δώσει αμέτρητους αγώνες στο υψηλότερο επίπεδο του Copa Libertadores. Παίζει μπροστά σε ένα από τα πιο απαιτητικά κοινά του κόσμου. Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Κολομβίας.

 Τεχνικά – Τακτικά:  Εκρηκτικός ποδοσφαιριστής, η ταχύτητά του δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε έχουμε δει στην Ελλάδα. Διεμβολιστής με εξαιρετική σέντρα, παίκτης ομάδας βοηθάει σε όλους τους τομείς. Η σωματοδομή του είναι τέτοια που του επιτρέπει να αγωνίζεται αδιάκοπα σε υψηλή ένταση, χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό.

Μειονεκτήματα: Δεν υπάρχουν εμφανή μειονεκτήματα, ίσως θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την ψυχραιμία του καθώς συχνά λογοφέρνει με αντιπάλους και διαιτητές

Κόστος μεταγραφής: 6.000.000 Ευρώ

 Αμοιβή ποδοσφαιριστή (1 χρόνος) – ατζέντη: 1.400.000 Ευρώ

Συνολικός Βαθμός: A+

Sebastián Villa ► Crazy Skills, Goals & Assists | 2022 HD

Η πρώτη λίστα παραδίδεται λοιπόν στον coach Γιοβάνοβιτς, συνοδεύεται από έκθεση των αναλυτών. Σε αυτή την έκθεση παρουσιάζονται δεκάδες στατιστικές κατηγορίες με γραφήματα από διάφορα προγράμματα ανάλυσης. O coach παρακολουθεί σε βίντεο παιχνίδια των αθλητών και βάζει σε σειρά προτεραιότητας όσους τον ενδιαφέρουν.

Υπάρχει όμως και μία δεύτερη λίστα, αυτή που είναι πιο “φαντεζί”, υπάρχουν μέσα ποδοσφαιριστές γνωστοί στο ευρύ κοινό που οι φίλαθλοι ενθουσιάζονται στο άκουσμα των ονομάτων. Πάμε να δούμε χαρακτηριστικά.

Shortlist B

1.) ΟΝΟΜΑ: Vitinho

ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Flamengo

ΗΛΙΚΙΑ: 28

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: Βραζιλία

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ / ΓΚΟΛ: 0

ΠΟΔΙ: ΔΕΞΙ

ΘΕΣΗ: WINGER R/L/C

ΥΨΟΣ / ΒΑΡΟΣ: 1.80 / 78

Περιγραφή: Ο Βιτίνιο είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, με πέρασμα και από την Ευρώπη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έχει κατακτήσει πρωταθλήματα τόσο στην Ρωσία, όσο και στην Βραζιλία. Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Τεχνικά – Τακτικά:  Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, καλός ντριμπλέρ και σχετικά γρήγορος. Καλός εκτελεστής στημένων φάσεων. Του αρέσει να συγκλίνει προς τον άξονα και να πατάει περιοχή, σκοράρει συχνα.

Μειονεκτήματα: Φαίνεται σε κακή φόρμα και οι παρουσίες του είναι ολιγόλεπτες. Βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης ομάδας καθώς δεν φαίνεται να υπολογίζεται. Δεν βοηθάει ανασταλτικά.

Κόστος μεταγραφής: 1.000.000 Ευρώ

 Αμοιβή ποδοσφαιριστή (1 χρόνος) – ατζέντη: 1.200.000 Ευρώ

Συνολικός Βαθμός: Β-

Vitinho ► CR Flamengo ● Skills & Goals 2022 | HD

2.) ΟΝΟΜΑ: NOLITO

ΣΥΛΛΟΓΟΣ: CELTA

ΗΛΙΚΙΑ: 35

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΙΣΠΑΝΙΑ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ / ΓΚΟΛ: 16 / 6

ΠΟΔΙ: ΔΕΞΙ

ΘΕΣΗ: WINGER R/L

ΥΨΟΣ / ΒΑΡΟΣ: 1.75 / 73

Περιγραφή: Έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην Ισπανική Λίγκα με την φανέλα της Σεβίλλης και της Θέλτα, ενώ έχει πέρασμα και από την Αγγλία για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτυ. Δεν έχει κάνει πρωαθλητισμό ενώ βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία.

Τεχνικά – Τακτικά:  Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής με τεχνική κατάρτιση άψογη. Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη.

Μειονεκτήματα: Η ταχύτητά του φθίνει λόγω ηλικίας ενώ το κίνητρό του είναι ερωτηματικό.

Κόστος μεταγραφής: 300.000 Ευρώ

 Αμοιβή ποδοσφαιριστή (1 χρόνος) – ατζέντη: 900.000 Ευρώ

Συνολικός Βαθμός: Β-

Nolito | Celta Vigo | Goals, Skills, Assists | 2014/15 – HD

Οι δύο λίστες είναι στα χέρια σας. Γίνεται για μία ημέρα coach στον Παναθηναϊκό και πάρτε την απόφαση για τον παίκτη που θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε το πρωτάθλημα.

Με το κείμενο αυτό, έχουμε ως στόχο να σας παρουσιάσουμε την διαδικασία μεταγραφών και να σας εξηγήσουμε τις επιλογές τύπου Λάζλο Κλέινχεϊσλερ, Ένις Τσόκαϊ, Άνταμ Τσέριν.

πηγή: paopantou.gr

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Βγαίνει η απόφαση για Μήτογλου!

Previous article

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-3: Ακόμα μια νίκη!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.