0

Το σερί με τις έξι διαδοχικές ήττες τελείωσε κόντρα στην Μακάμπι, τώρα θέλουν να ανατρέψουν την κατάσταση οι Πράσινοι

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει κόντρα στη Μακάμπι και πήρε μια νίκη «ψυχολογίας» ενόψει συνέχειας. Ο Παναθηναϊκός φλέρταρε με μία ακόμα αυτοκτονία, αλλά γλίτωσε, βάζοντας παράλληλα τέλος στο ιστορικό σερί των 6 ηττών στην Ευρωλίγκα.

Η ατομική εικόνα των παικτών φάνηκε βελτιωμένη ωστόσο το ομαδικό στοιχείο είναι αυτό που συνεχίζει να προβληματίζει στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Ράντονιτς ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και για δεύτερο συνεχόμενο ματς έδειξαν ξεκάθαρη διάθεση να παλέψουν. Χθες, ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερους παίκτες σε καλή βραδιά.

Για ακόμη μια φορά ο πιο καθοριστικός παίκτης ήταν η Ντουέιν Μπέικον. Δεύτερο σερί ματς στο οποίο ο Αμερικανός πήρε περιορισμένο αριθμό προσπαθειών, δεν υπερέβαλε και ήταν πιο ομαδικός απ’ ότι συνήθως. Ήταν αυτός που «κουβάλησε» την ομάδα, ευστόχησε σε κρίσιμα σουτ και βοήθησε να σπάσει το σερί αρνητικών ηττών. Στο πιο κρίσιμο σημείο, εκεί όπου η Μακάμπι βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής σκόραρε 10 μαζεμένους πόντους και από το 71-72 οδήγησε τους συντρόφους του στο +9.

΄Ομως αυτή τη φορά δεν ήταν μόνος του. Είχε συνοδοιπόρους του τους δυο Αμερικανούς Λι και Γουίλιαμς και τον Γιάννη Παπαγιάννη, που έφεραν ξανά τα χαμόγελα στους “πράσινους”.

Ο Γουίλιαμς με απολαυστικά καρφώματα στο πρώτο μέρος, και τους περισσότερους πόντους του, μίλησε την κατάλληλη στιγμή, σημαδεύοντας σωστά για το τρίποντο της νίκης. Δεν είναι ο πιο συνεπής φόργουορντ του κόσμου, μπορεί κάποιες στιγμές να “χάνεται” στο γήπεδο, έχει όμως την ποιότητα να βάζει τέτοια σουτ. Δεν είναι τυχαίο ότι όσες φορές έχει νικήσει φέτος ο Παναθηναϊκός, ο Γουίλιαμς έχει κάνει μεγάλα ματς. Το δικό του σουτ απο τη γραμμή των 6.75 ήταν αυτό που έσωσε η βραδιά.

Από την άλλη μεριά, ο Πάρις Λι έβγαλε ενέργεια και σκόραρε 21 πόντους πολύ σημαντικούς. Συγκεκριμένα, μέτρησε 4/5 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4/5 βολές, 2 ασίστ, 1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα σε 27:47’ συμμετοχής. Ήταν αυτός, που σκόραρε στη τρίτη περίοδο και κράτησε μπροστά την ομάδα του με συνεχόμενα τρίποντα. Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη πιο παραγωγική εμφάνισή του στα 55 ματς που έχει δώσει στην Ευρωλίγκα.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν πολύ καθοριστικός για το «Τριφύλλι». Ο ψηλός άφησε πίσω του τη μετριότητα των προηγούμενων αγώνων, έδωσε μάχες, μπορεί να έχασε αρκετές ήταν όμως σημείο αναφοράς για την ομάδα του. Ειδικά όταν τον έψαχνε και τον έβρισκε επιτυχημένα στις αλλαγές της άμυνας της Μακάμπι, όπου λογικά έπρεπε να πάρει την μπάλα και να την καρφώσει στο καλάθι των φιλοξενουμένων.

Έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στη Euroleague με τους 16 πόντους που πέτυχε να αποτελούν season high για τον Έλληνα σέντερ. Ο ψηλός του Παναθηναϊκού είχε 5/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 3/3 βολές ενώ πήρε πέντε ριμπάουντ και είχε και ένα καθοριστικό μπλοκ.

Το πιο σημαντικό για τον Ράντονιτς και τους παίκτες του είναι ότι στάθηκαν και πάλι στα πόδια τους. Αυτή η νίκη θα πρέπει να αποτελέσει μια νέα αφετηρία, μέσα στη χρονιά και σαφώς να δούμε έναν πολύ ανώτερο Παναθηναϊκό.

Η Ευρωλίγκα συνεχίζεται χωρίς ανάσα και οι “πράσινοι” έχουν μια δύσκολη αποστολή την ερχόμενη εβδομάδα όταν θα επισκεφθούν την Σεκραφέντο Αρένα για το ματς με τη Βίρτους Μπολόνια. Μια δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση όπου ο «Εξάστερος» πρέπει να τα παίξει όλα για όλα. Να πάρει ακόμη μια νίκη με ποιοτικό και κυρίως ομαδικό μπάσκετ για να πλησιάσει περισσότερο στην οκτάδα, αφού τώρα βρίσκεται στην 15η θέση με ρεκόρ 7-12.

πηγή: paopantou.gr

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Δύσκολες οι καιρικές συνθήκες στο ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός

Previous article

Βαθμολογία: Ανέβηκε 2ος ο Παναθηναϊκός, πλησίασε τον Ολυμπιακό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.