0

Είναι δύσκολο το σημερινό ματς να κρίνει πρόκριση, αλλά μπορεί να δώσει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός θέλει και την πρόκριση στο κύπελλο και τη νίκη στο πρωτάθλημα. Και τα δύο το ίδιο πολύ. Δύσκολο είναι να χαμογελάσεις τρεις συνεχόμενες φορές με αντίπαλο την ίδια ομάδα μέσα σε επτά ημέρες, αλλά δεν πρόκειται η ομάδα να δώσει προτεραιότητα στο πρωτάθλημα. Και ο λόγος είναι απλός. Αν περάσει τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί με το ενάμισι πόδι στον τελικό και θα διεκδικήσει το κύπελλο για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Και αυτό διότι στον ημιτελικό αντίπαλος θα είναι μάλλον η Λαμία και ο δρόμος θα είναι ανοιχτός για τον τελικό.

Όταν παίζεις τρεις φορές με τον ΠΑΟΚ μέσα σε μία εβδομάδα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, για να αιφνιδιάσεις τον αντίπαλο. Ο ένας γνωρίζει τον άλλον καλά και αυτό, που χρειάζεται σε αυτά τα ματς είναι σωστή διαχείριση, από παίκτες και προπονητές.

Ο Παναθηναϊκός πάει σε ένα ακόμα ντέρμπι, όπου φέτος τα έχει πάει καλά και στον πρώτο γύρο στην Τούμπα νίκησε με 2-1 με ανατροπή. Τότε, που ο διαιτητής δεν πέτυχε τίποτα, αλλά ευτυχώς υπήρχε το var  και δεν έγινε αλλοίωση αποτελέσματος. Με τον ίδιο στόχο θα πάει και σήμερα η ομάδα. Θέλει τη νίκη, για να κάνει πιο απλή τη ρεβάνς της Λεωφόρου σε μία εβδομάδα. Αλλά το κύπελλο δεν είναι πρωτάθλημα, που ο Παναθηναϊκός θέλει σε όλα τα ματς νίκες από εδώ και πέρα στο κύπελλο θέλει την πρόκριση, που μπορεί να έρθει και χωρίς να κάνει δύο νίκες.

Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί να αποδειχθεί καλό αποτέλεσμα εν όψη της ρεβάνς και μία ισοπαλία στο σημερινό ματς, χωρίς να σημαίνει, ότι ο Γιοβάνοβιτς θα πάει για την ισοπαλία.

Σίγουρα όταν έχεις να παίξεις ένα τέτοιο παιχνίδι και προέρχεσαι πριν από τρεις μέρες, από ένα παιχνίδι με τον ΠΑΣ, που κρίθηκε την τελευταία στιγμή μπορεί μία κούραση να υπάρχει ειδικά στην διάρκεια του αγώνα. Και μάλιστα την στιγμή, που ο ΠΑΟΚ έπαιξε Σάββατο με τον ΟΦΗ και έχει μία ημέρα ξεκούρασης παραπάνω (δεν κατάλαβα ποτέ γιατί έγινε αυτό). Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι στο ματς με τον ΠΑΣ βρήκε νέους πρωταγωνιστές, που πήγαν καλά και δεν έπαιζαν συχνά, όπως είναι ο Βαγιαννίδης και ο Πούγγουρας. Επίσης καλό είναι, ότι ο Τσέριν θα είναι φρέσκος διότι δεν έπαιξε στα Γιάννινα. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν λύσεις στα εξτρέμ, για να μπορέσει να φρεσκάρει την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς. Ο Ούγγρος δεν είναι ακόμα έτοιμος, θέλει λίγες ημέρες ακόμα και ο εξτρέμ αναμένεται να κλείσει τις επόμενες ημέρες.

Εδώ, όμως, υπάρχει ένα κοινό με τον ΠΑΟΚ, που και αυτός δεν έχει λύσεις από τον πάγκο μεσοεπιθετικά.

Το σημερινό παιχνίδι θέλει απόλυτη συγκέντρωση και εξυπνάδα. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει τον έλεγχο του αγώνα και με ηρεμία να ψάξει το γκολ. Αν έρθει ήρθε , αν δεν έρθει δεν χάθηκε, αρκεί να σταθεί αμυντικά καλά η ομάδα και να μην δώσει ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ, που θα μπει φουριόζος, για να βάλει γκολ και να πάρει τη νίκη. Η μεγάλη ανάγκη για τη νίκη για τον Παναθηναϊκό είναι την Κυριακή, όχι σήμερα. Σήμερα μπορεί και με ισοπαλία να αποκτήσει προβάδισμα. Δεν γράφω ισοπαλία με γκολ, διότι το εκτός έδρας γκολ από φέτος δεν μετράει και στο κύπελλο.

Θα χρειαστεί η ομάδα να εμφανιστεί αμυντικά, όπως και στο ματς με την ΑΕΚ, όπου ο αντίπαλος αν δεν έπεφτε η κροτίδα δεν θα έκανε φάση σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα. Και κυρίως για να πάρει αποτέλεσμα αύριο στην Τούμπα θα πρέπει να αποφύγει λάθη, όπως αυτό του Σένκεφελντ στα Γιάννινα. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο αύριο και μετά Λεωφόρος…

*Σισέ και Μπέργκ την Κυριακή θα είναι μαζί στην Λεωφόρο για να βραβευτούν από την ΠΑΕ. Μεγάλες στιγμές θα ζήσουμε και θα θυμηθούμε όσα έκαναν οι δύο τεράστιοι επιθετικοί με την πράσινη φανέλα. Μετά τον Βαζέχα οι δύο κορυφαίοι φορ της σύγχρονης ιστορίας του Παναθηναϊκού θα βρεθούν στην Λεωφόρο και θα δώσουν την δική τους αύρα στην ομάδα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Στην Αθήνα η Κρος: «Η τέλεια καταιγίδα με οδήγησε στο δεύτερο σπίτι μου»

Previous article

Τρεις μήνες μετά τον τραυματισμό του Αϊτόρ θα παίξει τα τρία ματς με ΠΑΟΚ χωρίς νέο εξτρέμ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.