0

Όχι ένα, αλλά δύο πράγματα κατάφερε να κάνει για 4η φορά μέσα στη σεζόν, ο Παναθηναϊκός στους Ζωσιμάδες

Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Σπόραρ στο 94′ απέδρασε με τους 3 βαθμούς από τους Ζωσιμάδες. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης κέρδισε παλικαρίσια το πέναλτι, ο Σλοβένος ανέλαβε την εκτέλεση και λίγες στιγμές μετά χρίστηκε σκόρερ. Κρύο αίμα δεινός σκόρερ ο Σπόραρ…Και ο Παναθηναϊκός: Το έκανε μια, το έκανε δυο, το έκανε τρεις, ε πάρτε το και τέταρτη.

Ένα τέρμα, το οποίο είναι ίσως το πολυτιμότερο που έχει βάλει παίκτης του Τριφυλλιού στο φετινό πρωτάθλημα. Το είπε ο Ντέμης Νικολαϊδης, ο Κατσουράνη, ο Νταμπίζας και όλη η ποδοσφαιρική πιάτσα. Κάτι που μπορεί να ειπωθεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένα γκολ που ήταν ικανό να “χαρίσει” στους Πράσινους κάτι παραπάνω από 3 βαθμούς εκτός έδρας.

Χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σπόραρ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε 2 πράγματα. Μάλιστα και τα 2 αυτά πράγματα τα έκανε για 4η φορά μέσα στη σεζόν του. Τι εννοώ; Θα σας εξηγήσω ευθύς αμέσως.

Το…σπάσιμο μιας ακόμη κατάρας

Η έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα αποτελούσε… άλυτο γρίφο από το 2016 για το Τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός όχι απλώς δεν κέρδιζε, αλλά είχε καταφέρει να βάλει μόνο 1 γκολ έκτοτε σε αυτό το γήπεδο και αυτό με αυτογκόλ. Αυτό όμως το άλλαξε την φετινή χρονιά η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Διπλό στην Κρήτη ΠΑΟ ΟΛΕ ΟΛΕ

Κάτι που της συμβαίνει για 4η φορά. Με 4 “διπλά”, οι Πράσινοι κατάφεραν να “σπάσουν” 4 κακές παραδόσεις. Αρχικά, ήταν στην Κρήτη με το 0-2 στην έδρα του ΟΦΗ. Σκόρερς σε εκείνο το ματς οι Παλάσιος και Σπόραρ. Είχε να πάρει “διπλό” εκεί μέσα από τις 15 Φεβρουαρίου του 2015. Τώρα οι πράσινοι πέρασαν σαν σίφουνας, κόντρα στον προβληματικό τότε ΟΦΗ.

Αϊτόρ στην Τούμπα όπως στο ΟΑΚΑ

Ακολούθησε το “διπλό” στην Τούμπα με ολική ανατροπή από 1-0 σε 1-2 χάρη σε 2 προσωπικά τέρματα του… δήμιου του ΠΑΟΚ, που ακούει στο όνομα Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα. Πρώτη νίκη σε αυτό το γήπεδο μετά το 2-3 στις 31 Μαϊου του 2017. Με ανατροπή παρακαλώ. Δείγμα του χαρακτήρα.

Απόδραση από το Αγρίνιο με… την αρχή του κανόνα για τον Ιωαννίδη

Έπειτα, ίδιο “σκηνικό” και στο Αγρίνιο. Ο Φώτης Ιωαννίδης στο 78ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 0-1 για τους Κυπελλούχους Ελλάδος. Έτσι, ο Παναθηναϊκός έφυγε από την έδρα του Παναιτωλικού με 3 βαθμούς, για πρώτη φορά μετά τις 30 Ιανουαρίου του 2019. Εκεί όπου ίδρωνε το έκανε ξανά, όμως είχε και συνέχεια.

Δεν έκανε στάση στην επαρχία ούτε στους Ζωσιμάδες

Όπως ήδη αναφέραμε, το ίδιο συνέβη και στους Ζωσιμάδες. Ο Σπόραρ στο 94′ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, σε μία έδρα που την αγνοούσε από τις 14 Φεβρουαρίου του 2016. Δηλαδή, η 4η… κατάρα που έσπασε το Τριφύλλι φέτος. Προσοχή! Νίκη απέναντι στον ΠΑΣ που…κουτσούρεψε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Που στο δεύτερο γύρο στην ειδική βαθμολογία, είναι 4η ομάδα. Σε φουλ φόρμα. Ο Παναθηναϊκός όμως σπάει τα κοντερ…

Τα…buzzer beaters με σφραγίδα Σπόραρ

Το τέρμα του Αντράζ Σπόραρ, αποτέλεσε το 4ο γκολ του Παναθηναϊκού φέτος, που έρχεται στις καθυστερήσεις και χαρίζει βαθμούς στην ομάδα. Μάλιστα, από τα 4 αυτά γκολ, τα 3 έχουν προέρθει από τον Σλοβένο κεντρικό επιθετικό.

Η σειρά του Φωτάρα

Αλλά και ο Φώτης Ιωαννίδης ακολούθησε τα… χνάρια του Σπόραρ. Ο νεαρός Έλληνας φορ μπήκε ως αλλαγή στο ματς με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο. Με το σκορ στο 0-1, παίρνει την μπάλα, κάνει το σουτ εντός της μεγάλης περιοχής και μετά από μια κόντρα η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα. Με αυτό τον τρόπο, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος πήραν 1 ακόμη βαθμό στις καθυστερήσεις.

Σπόραρ στο 94′ και να… καίει

Τέλος, ο αγώνας στους Ζωσιμάδες. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κρατάει το 0-0 με… νύχια και με δόντια. Ο Κουρμπέλης “διαβάζει” φανταστικά την φάση, πάει να διεκδικήσει την μπάλα και δέχεται κλωτσιά από τον Μορέιρα. Ο Τσαγκαράκης για κάποιο λόγο δεν… σφύριξε. Όμως, τον καλεί ο VAR να δει ξανά την φάση. Με το που την βλέπει, πράττει το σωστό και δείχνει την άσπρη βούλα.

Η συνέχεια γνωστή. Ο Σπόραρ εκτελεί το πέναλτι και στέλνει τον Τσιντώντα από την μια μεριά και την μπάλα από την άλλη. Έτσι, το +4 και το +7 από ΑΕΚ και Ολυμπιακό παραμένει για τον Παναθηναϊκό. Ένα γκολ, που με τον τρόπο που ήρθε, αποδεικνύεται πολύ πιο “γλυκό”.

Πρώτα με τον Άρη

Η αρχή, έγινε στον αγώνα με τον Άρη στη Λεωφόρο. Οι Πράσινοι κερδίζουν φάουλ από πλάγια θέση. Ο Βέρμπιτς αναλαμβάνει την εκτέλεση. Στέλνει την μπάλα στο 2ο δοκάρι, όπου βρίσκεται ο συμπατριώτης του. Εκείνος με κοντινή κεφαλιά διαμορφώνει το τελικό 1-0.

Στην συνέχεια η… κραυγή με τον Ολυμπιακό

Έπειτα, συνέβη και στο ντέρμπι “αιωνίων”. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στο να αναγκάσει τον Παναθηναϊκό στην 1η του ήττα. Ο Αβιλά σε μια ενέργεια δίχως λογική θα κάνει πέναλτι πάνω στον Φώτη Ιωαννίδη. Ο Σπόραρ παίρνει την ευθύνη της εκτέλεσης. Κάνει ένα φανταστικό πέναλτι, το οποίο ο Πασχαλάκης είδε… στο replay και δίνει στον Παναθηναϊκό τον βαθμό της ισοπαλίας και την διατήρηση του αήττητου.

πηγή: paopantou.gr

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Ψάχνει υπέρβαση ο Παναθηναϊκός

Previous article

Το…μετέωρο βήμα του Ράντονιτς, οι αλλαγές προπονητών και οι Λάσο – Σφαιρόπουλος

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.