0

Η πρώτη μεγάλη κρίση της χρονιάς είναι μπροστά στα μάτια του οργανισμού

Στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός και ενώ μπήκε σε αυτόν με ένα τεράστιο ουσιαστικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα οκτώ βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ, έχει βάλει στο σακούλι του μόλις οκτώ από τους δεκαοκτώ βαθμούς που διεκδίκησε. Μετά την επιστροφή από το Παγκόσμιο Κύπελλο νίκησε εκτός έδρας τον Λεβαδειακό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, γκέλαρε με τον ΟΦΗ και τον Ιωνικό ενώ ηττήθηκε στα δύο ντέρμπι με τους δικεφάλους.

Σε αυτά τα έξι παιχνίδια έχει σκοράρει μόνο τέσσερις φορές, δέχθηκε έξι γκολ και παράλληλα βρίσκεται με τη πλάτη στο τοίχο και στο Κύπελλο, όπου ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι από τον ΠΑΟΚ με 2-0 στη Τούμπα.

Η πρώτη μεγάλη κρίση της χρονιάς είναι μπροστά στα μάτια του οργανισμού. Η αγωνιστική ”κοιλιά” της ομάδας, η κατά τα φαινόμενα μη αποτελεσματική πνευματική διαχείριση της πίεσης σε αυτό το κομμάτι της σεζόν και φυσικά η ποδοσφαιρικά ”εγκληματική” αδυναμία ενίσχυσης on time, έχουν φέρει το Τριφύλλι στη κατάσταση ενός μποξέρ που βρίσκεται εγκλωβισμένος στα σχοινιά και δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο.

Ο μποξέρ, όμως, είναι εκεί, όρθιος, ζωντανός, ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, δεν έχει πέσει στο έδαφος, οφείλει και μπορεί να αντιδράσει για να μην πετάξει στα σκουπίδια όλη αυτή την υπερβατική πορεία του πρώτου γύρου.

Ο οργανισμός του Παναθηναϊκού καλείται να βρει αντισώματα πρωταθλητισμού. Να ηρεμήσει, να αποβάλλει από το μυαλό του κάθε αρνητική σκέψη για όσα έγιναν μέχρι τώρα, να γυρίσει σελίδα και παίρνοντας τα απαραίτητα μαθήματα να προχωρήσει μπροστά, να κάνει τα επόμενα βήματα για να ξεφύγει από τη δίνη, μία δίνη που σε μεγάλο βαθμό δημιούργησε ο ίδιος στον εαυτό του.

Ο οργανισμός είναι υποχρεωμένος απέναντι στην ίδια του την ύπαρξη πρώτα και κύρια, να επιστρέψει πάνω στο χορτάρι στην εικόνα του 2022. Ότι και αν ειπωθεί στο Κορωπί, ότι και αν ειπώθηκε το βράδυ της Κυριακής στα αποδυτήρια της Λεωφόρου για σαρανταπέντε λεπτά, ότι και αν είπαν ή πουν οι παίκτες μεταξύ τους, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά, τούτες οι καταστάσεις γυρίζουν μόνο με αποτελέσματα. Το κουμπί θα γυρίσει, η παρτίδα θα αλλάξει μόνο με τις νίκες.

Αρχής γενομένης από την ρεβάνς της Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι εύκολο δεν είναι και ακατόρθωτο, αν καταφέρει και προηγηθεί το Τριφύλλι όλα είναι πιθανά και στα δύο ντέρμπι που έχασε, εξάλλου, είχε εκείνος πρώτες τις μεγάλες ευκαιρίες που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Τούτο το ματς και έπειτα η εκτός έδρας αποστολή στη Τρίπολη, είναι παιχνίδια ζωής ή θανάτου για το Τριφύλλι και παράλληλα δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για επιστροφή.

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός και πάλι ως οργανισμός είναι υποχρεωμένος σε αυτές τις οκτώ μέρες που έμειναν να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο μπορεί. Ναι καθυστέρησε τόσο σε βαθμό που άπαντες πλέον να αναγνωρίζουν ότι πυροβόλησε τα πόδια του, ναι είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο αυτό που έχει συμβεί, το έχουμε αναφέρει εξάλλου δεκάδες φορές αλλά εκτός από το χθες υπάρχει πάντα και το αύριο.

Το βραχυπρόθεσμο και το μακρυπρόθεσμο. Στο άμεσο μέλλον, σε αυτές τις οκτώ μέρες οι ”πράσινοι” πρέπει με παίκτες που θα έρθουν και θα του αλλάξουν την ζωή, να καλύψει τα μεγάλα κενά στο δημιουργικό κομμάτι. Θα πρέπει η κατάσταση να αξιολογηθεί σωστά, να ξεπεραστούν τα προβλήματα που οδήγησαν σε… ναυάγιο την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού και στο σύνολο να προστεθούν τουλάχιστον δύο μεσοεπιθετικοί κλάσης, ποιότητας, πρωταθλητισμού. Θα βάζαμε και στην εξίσωση και έναν σέντερ φορ, όπως το κάνουμε από το καλοκαίρι αλλά ο πρόσφατα νεαποκτηθείς, Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, προτιμήθηκε να δοθεί δανεικός στο Λεβαδειακό.

Η κατάσταση που βιώνει ο Παναθηναϊκός δεν είναι εύκολη αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και με γενναίες αποφάσεις. Να δείξει το θάρρος που έδειξε το γήπεδο της Λεωφόρου, με τον κόσμο να κάνει την αρχή στη σωστή διαχείριση της κρίσης. Δεν είναι και εύκολο, δεν το συναντάς και συχνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να χάνει μια ομάδα με 3-0 ένα ντέρμπι, να βρίσκεται πλέον μόνο στο +1 και το κοινό να στηρίζει στον απόλυτο βαθμό. Μεγάλο ”φάρμακο” αλλά δεν φτάνει, πρέπει να έρθουν και τα επόμενα για να περάσει η φουρτούνα.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Βαθμολογία Β’ γύρου: Όγδοος ο Παναθηναϊκός!

Previous article

Στα 2 τελευταία ματς με ΠΑΟΚ έκανε ότι δεν είχε κάνει όλη τη σεζόν

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.