0

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς κύκλωσε τον… εκλεκτό του για να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό. Τον Σαμπάζ Νέιπιερ. Γιατί οδηγήθηκε σε αυτή τη λύση και γιατί προϋποθέτει αποφάσεις στο θέμα των ξένων;

Ο 31χρονος Πορτορικανός γκαρντ Σαμπάζ Νέιπιερ είναι λοιπόν ο παίκτης που αναμένεται να φορέσει τα πράσινα μετά από εισήγηση του Μαυροβούνιου κόουτς.Γιατί ο Παναθηναϊκός επέλεξε τον συγκεκριμένο παίκτη και τι μπορεί να δώσει;

Προφανώς και πρόκειται για μια σούπερ προσθήκη μόλις ολοκληρωθεί. Ο Σαμπάζ Νέιπιερ βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση αυτή τη περίοδο. Κάνει… παπάδες στο θυγατρικό πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τους Mexico City Capitanes έχοντας 21,6 πόντους κατά μέσο όρο και 5,1 ασίστ ανά αγώνα σε 30 λεπτά συμμετοχής. Ταυτόχρονα δείχνει να έχει επανέλθει από τον τραυματισμό του που είχε πέρυσι.

Είναι λοιπόν σημαντικό το γεγονός πως επιλέχθηκε ένας γκαρντ που βρίσκεται σε φόρμα. Δεν είναι ανενεργός αυτή τη περίοδο, δηλαδή δεν είναι ελεύθερος και χωρίς παιχνίδια. Κατά συνέπεια είναι σε… εγρήγορση. Ο Μαυροβούνιος κόουτς κύκλωσε το όνομά του και ζήτησε να αποκτηθεί διότι ήθελε έναν γκαρντ που θα είναι και σκόρερ, αλλά και να μπορεί να δημιουργεί για τους άλλους και για τον εαυτό του. Εν ολίγοις παίζει στο «1», αλλά και στο «2». Ενας κόμπο-γκαρντ.

Ο Σαμπάζ Νέιπιερ είναι μεν κοντόσωμος (1,85), αλλά δεν έχει την αμυντική ενέργεια του επίσης μικρού στο δέμας, αλλά φουριόζου στην άμυνα, Πάρις Λι. Είναι διαφορετικού στιλ παίκτης. Ο Μαυροβούνιος κόουτς τον ήθελε ώστε να έχει έναν δεύτερο επιθετικό πυλώνα στην επίθεση όταν αυτή «κολλάει», αλλά και να έχει έναν ακόμα… όπλο όταν ο Γουόλτερς είναι εκτός για διάφορους λόγους ή όταν δεν είναι σε καλή βραδιά.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν βλέπει πως όταν ο Νέιτ Γουόλτερς είναι είτε ασταθής είτε εκτός για λόγους τραυματισμού δεν υπάρχει άλλος… πυλώνας στη δημιουργία (ο Λι είναι διαφορετικού mindset στην οργάνωση) για να συνεισφέρει στους αυτοματισμούς ενώ ήθελε και μια έξτρα λύση από το “1” ενός γκαρντ που θα μπορεί με ντρίμπλα να δώσει λύσεις με προσωπικές φάσεις για να ανοίξει τους διαδρόμους. Κάτι που δεν έχει ο Γουόλτερς σε τέτοιο βαθμό.

Ο 31χρονος Πορτορικανός με μπόλικη σπιρτάδα για να προσφέρει τρανζίσιον παιχνίδι έχει μεν την εμπειρία του ΝΒΑ με 354 παιχνίδια στο βιογραφικό του, αλλά την ευρωπαϊκή μπασκετική νοοτροπία την γνωρίζει ελάχιστα. Εχει αγωνιστεί στην Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ τη σεζόν 2021-2022. Το ερώτημα που τίθεται είναι το κατά πόσο θα μπορέσει άμεσα (εφόσον κλείσει) να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Διότι ο χρόνος δεν είναι υπέρ των «πράσινων».

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν βλέπει πως όταν ο Νέιτ Γουόλτερς είναι είτε ασταθής είτε εκτός για λόγους τραυματισμού δεν υπάρχει άλλος… πυλώνας στη δημιουργία (ο Λι είναι διαφορετικού mindset στην οργάνωση) για να συνεισφέρει στους αυτοματισμούς ενώ ήθελε και μια έξτρα λύση από το “1” ενός γκαρντ που θα μπορεί με ντρίμπλα να δώσει λύσεις με προσωπικές φάσεις.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει άμεσα να λύσει άμεσα το συμβόλαιο του Αντριους γιατί υπάρχει συμφόρηση

Ένα μεγάλο στοίχημα του Παναθηναϊκού είναι να μπορέσει να τον εντάξει άμεσα, να του δώσει να καταλάβει τον ρόλο του. Διότι οι μπασκετικές του ικανότητες δεν αμφισβητούνται. Σε καμία περίπτωση. Πάμε στο άλλο θέμα. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη 8 ξένους. Γουόλτερς, Λι, Γκριγκόνις, Άντριους, Πονίτκα, Μπέικον, Γουίλιαμς, Γκουντάιτις. Με τον Νέιπιερ θα γίνουν 9.

Κατά συνέπεια υπάρχει αυτός ο… πονοκέφαλος εδώ και καιρό. Το θέμα της λύσης των συμβολαίων. Ο Αντριου Αντριους είχε δεχθεί κατά καιρούς προτάσεις από ομάδες όπως η Γαλατά του Ανδρέα Πιστιόλη και είχε πει «δεν φεύγω από τον Παναθηναϊκό γιατί θέλω να αποδείξω ότι αξίζω μια θέση στο ρόστερ». Όμως η αποχώρηση του Αντριου Αντριους είναι ένα θέμα που σύντομα αναμένεται να λυθεί. Ούτως ώστε να αδειάσει μια θέση ξένου.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει και 12 ξένους στην Ευρωλίγκα. Εκεί δεν τίθεται θέμα. Όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Δηλώνονται 7 ξένοι και αγωνίζονται μόνο οι 6 σε κάθε παιχνίδι με το ανάλογο ροτέισον. Η λογική αναφέρει πως στο ελληνικό πρωτάθλημα πιθανότατα να… κοπεί ο Γουόλτερς για να περάσει στη θέση του ο Νέιπιερ. Το επόμενο θέμα έχει να κάνει με τον μπακ-απ του Γουίλιαμς. Διότι είναι μεν στο μυαλό, αλλά πρέπει ο Παναθηναϊκός να το προχωρήσει άμεσα.

Ο Αντριου Αντριους είχε δεχθεί κατά καιρούς προτάσεις από ομάδες όπως η Γαλατά του Ανδρέα Πιστιόλη και είχε πει «δεν φεύγω από τον Παναθηναϊκό γιατί θέλω να αποδείξω ότι αξίζω μια θέση στο ρόστερ». Όμως η αποχώρηση του Αντριου Αντριους είναι ένα θέμα που σύντομα αναμένεται να λυθεί. Ούτως ώστε να αδειάσει μια θέση ξένου.

Γιατί δόθηκε προτεραιότητα στον γκαρντ και όχι στον πάουερ φόργουορντ;

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής. Γιατί μπήκε σε πρώτη μοίρα το θέμα του γκαρντ και όχι του πάουερ φόργουορντ που… καίει τον Παναθηναϊκό; Προφανώς και η λογική θα οδηγούσε στην απόκτηση ενός έτερου ψηλού πίσω από τον Ντέρικ Γουίλιαμς και έπειτα στο θέμα του γκαρντ γιατί υπάρχει… τρύπα στο “4”. Οπως για παράδειγμα ότι προ μηνών ο Τζέικ Λέιμαν έγινε… Μπέικον και δικαίως όπως φάνηκε στη πορεία. 

Προφανώς και η απόκτηση ενός γκαρντ-σκόρερ που θα παίζει στο “1” κατά κύριο λόγο, αλλά και στο “2” είναι απόφαση του Ντέγιαν Ράντονιτς. Εκείνος το ζήτησε. Ο Μαυροβούνιος κόουτς αποφάσισε να δοθεί προτεραιότητα σε αυτή την μεταγραφή γιατί έβλεπε πως υπάρχει έλλειμα δημιουργίας από τους γκαρντ. Δηλαδή ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο πρόβλημα στο κομμάτι της οργάνωσης (ειδικά στη τελική ευθεία των αγώνων), της δημιουργίας, αλλά και της εκτέλεσης. Εν ολίγοις πίσω από τον Γουόλτερς δεν υπήρχε… ασφάλεια.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς ο οποίος δεν έχει φυσικά δεδομένη τη θέση του στην ομάδα παρά το γεγονός πως εισηγήθηκε μεταγραφή οφείλει… χθες να βρει λύση στο θέμα του μπακ-απ του Ντέρικ Γουίλιαμς. Ο Μαυροβούνιος κόουτς ο οποίος δείχνει… μπερδεμένος το τελευταίο διάστημα πρέπει να κλείσει και αυτή την τρύπα γιατί ο Γουίλιαμς παίζει στο… κόκκινο σε πολλά παιχνίδια και χρειάζεται αποφόρτιση. Πόσο μάλλον τώρα που ο Μαντζούκας έχει τραυματιστεί.  

Ο Μαυροβούνιος κόουτς αποφάσισε να δοθεί προτεραιότητα σε αυτή την μεταγραφή γιατί έβλεπε πως υπάρχει έλλειμα δημιουργίας από τους γκαρντ. Δηλαδή ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο πρόβλημα στο κομμάτι της οργάνωσης (ειδικά στη τελική ευθεία των αγώνων), της δημιουργίας, αλλά και της εκτέλεσης. Εν ολίγοις πίσω από τον Γουόλτερς δεν υπήρχε… ασφάλεια.

 

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Που είναι βρε Αλαφούζο το μπάτζετ εκατομμυρίων και οι υποσχέσεις που ακούγονταν από τους “αυλικούς” σου;;;

Previous article

Γιοβάνοβιτς στις χαρές, Γιοβάνοβιτς και στις λύπες… και όποιος αντέξει

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.