0

Τον έχουν… έτοιμο για πτώση απ’ την κορυφή και είναι η στιγμή ο Παναθηναϊκός να αποδείξει σε όλους και κυρίως στον εαυτό του, πως φέτος δεν «παίζει»!

Τρία σερί παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, καμία νίκη, ένας αποκλεισμός απ’ το Κύπελλο και μια βαριά ήττα στην έδρα σου για το Πρωτάθλημα. Το πλήγμα μεγάλο. Κυρίως στον τομέα της αυτοπεποίθησης της ίδιας της ομάδας. Εκεί πρέπει να βρεθούν οι ισορροπίες για να συνεχιστεί η πορεία σε μια σεζόν που έχει μπροστά ορθάνοιχτο το μεγάλο στόχο: Την κατάκτηση του τίτλου.

Στην αρχή της περιόδου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε μιλήσει για μία απ’ τις δύο πρώτες θέσεις. Μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας, όταν η ίδια η ομάδα απέκτησε τέτοιες διαφορές, μόνη της έφερε την τόσο μεγάλη προσδοκία για την κορυφή. Αυτό δε θα αλλάξει. Κανείς δε θα πει όλα καλά αν τερματίσει δεύτερος ο Παναθηναϊκός. Παρότι, θεωρητικά πάντα, θα έχει επιτευχθεί ο στόχος. Αν μπορεί να θεωρηθεί στόχος η δεύτερη θέση για ένα μέγεθος όπως οι «πράσινοι».

Η αγωνιστική αυτή είναι κομβική πέρα για πέρα. Περιμένουν όλοι πως ο Παναθηναϊκός θα «λυγίσει» στην Τρίπολη. Είτε επειδή θα γνωρίζει το αποτέλεσμα της ΑΕΚ-αν νικήσει η Ένωση τον Άρη με τα τόσα προβλήματα-είτε επειδή δε θα αντέξει σε μια έδρα που εδώ και πολλά χρόνια τον προβληματίζει. Μια έδρα που δε νίκησε ούτε η ΑΕΚ ούτε ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα.

Απ’ την άλλη, ο Παναθηναϊκός στην επαρχία φέτος πάει εξαιρετικά. Οπότε αν κατορθώσει να περάσει απ’ την έδρα του Αστέρα, θα έχει πετύχει το απόλυτο. Σε ένα χρονικό σημείο που το έχει ανάγκη πνευματικά, ψυχολογικά και πάνω απ’ όλα βαθμολογικά.

Τόσο για το «τριφύλλι» το ίδιο, όσο και για τους διώκτες του, στο ματς αυτό παίζονται πολλά. Αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να νικήσει και αυτό το παιχνίδι, τότε πιθανότατα θα έχει απωλέσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα που είχε σε ένα μήνα περίπου. Αποτελώντας τη μεγαλύτερη καρδάρα με γάλα που έχυσαν οι «πράσινοι» τουλάχιστον στη νεότερη ιστορία τους. Προφανώς και δε θα έχει τελειώσει το παραμικρό, όμως ψυχολογικά η επιστροφή θα μοιάζει δύσκολη. Επειδή μέχρι τώρα εκεί έχει εντοπιστεί πρόβλημα. Στην ανταπόκριση και στο χαρακτήρα της ομάδας τη στιγμή που βρέθηκε… καβάλα στο άλογο.

Βέβαια το θέμα ήταν και ποιοτικό-αριθμητικό. Οι τρεις μεταγραφές που έκανε ο Παναθηναϊκός, συν την όποια ακόμη μπορεί να γίνει (καλό θα ήταν να γίνει), βελτιώνει την κατάσταση. Δίνει λύσεις, ανάσες και μεγαλώνει το rotation. Για μια ομάδα που πλέον θα έχει ένα ματς την εβδομάδα, ενώ οι διώκτες της συνεχίζουν σε έναν ακόμη σημαντικό θεσμό γι’ αυτούς. Το Κύπελλο.

Νίκη στην Τρίπολη, αυτόματα θα αλλάξει δεδομένα. Γιατί από το βράδυ της Δευτέρας και μετά, ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά ισορροπεί το πρόγραμμά του με τους υπόλοιπους. Δεν έχει δηλαδή αυτός ματς «φωτιά» κάθε αγωνιστική, όπως έγινε όλο τον Γενάρη ουσιαστικά. Χωρίς να υπάρχει μια «ανάσα», μια εύκολη υποχρέωση. Άρα η πίεση όσο ο Παναθηναϊκός μένει στην κορυφή, μεταφέρεται στους υπόλοιπους. Κι εκεί θα δούμε πόσο θα αντέξουν εκείνοι.

Το «τριφύλλι» πρέπει να βρει πνευματικά τον τρόπο να δει μισογεμάτο το ποτήρι και όχι μισοάδειο. Εδώ κι ένα μήνα αντιδρά σα να φοβάται επειδή το κυνηγούν. Είναι καιρός να μεταφέρει το φόβο στους άλλους. Δίνοντάς τους να συνειδητοποιήσουν πως το δικό τους κυνήγι είναι… άπιαστο.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Κατασκευαστική για τον Βοτανικό με μέτοχο Μαρινάκη;;!

Previous article

Τα 3 στηρίγματα και τα ζητούμενα της επόμενης μέρας μετά τον ΠΑΟΚ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.