0

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού αναμένεται στην Αθήνα την Παρασκευή.

Την Παρασκευή (3/2) θα ταξιδέψει στην Αθήνα ο Ματ Τόμας για να ενσωματωθεί στην ομάδα και να ξεκινήσει τις προπονήσεις του με τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία με τον Ματ Τόμας για 1.5 χρόνο. Έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας του Ράντονιτς. Παίζει στις θέσεις 2 και 3 και έχει εξαιρετικό τρίποντο. Σε όλη του την καριέρα έχει πάνω από 40% ποσοστό. Έτσι, ο ”Εξάστερος” πραγματοποιεί μία κίνηση η οποία δείχνει πως κοιτάει με μεγαλύτερη σοβαρότητα την επόμενη μέρα.

Η καριέρα του ως σήμερα

Ο Τόμας γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1994 και μεγάλωσε στην Ολανάσκα. Έπαιξε μπάσκετ σε κολέγιο και έπειτα έκανε καριέρα στο NBA. Στο κολέγιο ήταν καταπληκτικός έχοντας απίθανα στατιστικά.

Την επαγγελματική του καριέρα την ξεκίνησε στους Λέικερς. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχε στο Summer League το καλοκαίρι του 2017. Μάλιστα είχε πολύ καλή παρουσία και με 23 πόντους στον τελικό, οι Λέικερς βγήκαν πρώτοι στο τουρνουά.

Τον Αύγουστο του 2018 ο Τόμας υπέγραψε στους Ομπραντόριο της Ισπανίας. Η παρουσία του εκεί ήταν πολύ καλή. Ενώ 1 χρόνο μετά (καλοκαίρι του 2018), υπέγραψε συμβόλαιο 2 χρόνων στην Βαλένθια.

Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του το έκανε το καλοκαίρι του 2019. Και αυτό διότι υπέγραψε συμβόλαιο με τους Τορόντο Ράπτορς. Αργά και σταθερά, ο Αμερικανός εξελίχθηκε σε έναν πολύ χρήσιμο παίκτη για την ομάδα από τον Καναδά. Αποκορύφωμα της πολύ καλής παρουσίας του, ήταν οι 22 πόντοι κόντρα στους Μπακς, στην προσπάθεια που έκανε τότε η ομάδα του για να μπει στα play off.

Τον Μάρτιο του 2021 οι Ράπτορς έκαναν trade τον Ματ Τόμας στους Τζαζ. Εκεί είχε κάποιες καλές εμφανίσεις. Ωστόσο τον Αύγουστο αποχώρησε και από εκεί. Λίγες μέρες μετά έγινε μέλος των Σικάγο Μπουλς. Και εκεί είχε καλές εμφανίσεις. Πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και ήταν σημαντικός για την ομάδα του σε κάποια παιχνίδια.

Οι πρώτες του δηλώσεις

Για την απόφασή του να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό του Παναθηναϊκού: «Είμαι απλά ενθουσιασμένος. Δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσω δουλειά με τους νέους μου συμπαίκτες και τον προπονητή μου και να αγωνιστώ σε ένα κορυφαίου επιπέδου κλαμπ της Ευρώπης όπως είναι ο Παναθηναϊκός, με πλούσια ιστορία και εκπληκτικούς φιλάθλους. Ανυπομονώ να αρπάξω από τα μαλλιά αυτή την εξαιρετική ευκαιρία που μου δίνεται, να παίξω στην Ευρωλίγκα και να ζήσω σε αυτή την υπέροχη πόλη που λέγεται Αθήνα»

Για την νέα του ομάδα: «Απόλαυσα την παρουσία μου στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία. Άκουσα και έμαθα πολλά για τον Παναθηναϊκό. Παρακολούθησα πολλούς αγώνες, είδα σε βίντεο τους σπουδαίους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοί του. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα top level club και πραγματικά ανυπομονώ να φορέσω την πράσινη φανέλα».

Για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ο Ματ Τόμας: «Είναι απίστευτοι. Είναι γνωστοί σε όλον τον κόσμο για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά τους και να ζήσω αυτή την εμπειρία».

Οι στόχοι και η κατάστασή του

Για τους στόχους του Ματ Τόμας: «Μετά τη θητεία μου στην Ισπανία εκπλήρωσα και το όνειρό μου να αγωνιστώ στο ΝΒΑ. Τώρα είμαι έτοιμος για να παίξω με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, μια εξαιρετική διοργάνωση. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να καταφέρει να μπει στα πλέι οφ φέτος. Επίσης, θα ήθελα να βρεθώ με τον Παναθηναϊκό στο Final 4 κάποια στιγμή και να διεκδικήσω αυτό το τρόπαιο. Από εκεί και πέρα η κατάκτηση των εγχώριων τίτλων αποτελεί επίσης έναν σημαντικό στόχο»

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και στα όσα μπορούν να περιμένουν από εκείνον οι φίλοι του Παναθηναϊκού: «Δούλεψα πολύ σκληρά και επί καθημερινής βάσης όλον αυτόν τον καιρό και αισθάνομαι έτοιμος να μπω να βοηθήσω άμεσα στην ομάδα. Υπόσχομαι πως θα δίνω το 100% σε κάθε προπόνηση και κάθε ματς, ώστε να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να κερδίζει. Θέλω να αξιοποιήσω όλη την εμπειρία που έχω και το μπασκετικό μου IQ για να συνεισφέρω στην ομάδα. Το σουτ είναι το δυνατό μου σημείο αλλά θα προσπαθήσω σκληρά σε όλους τους τομείς, σε άμυνα και επίθεση να προσφέρω στην ομάδα».

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Googlenews στο Facebook στο Twitter στο Insta

Δουλεύει σκληρά ο Αϊτόρ, την Πέμπτη έρχεται ο μάνατζέρ του στην Αθήνα (Pic)

Previous article

Συλλυπητήρια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τον «χαμό» των δύο πιλότων (Pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.