0

Οι «πράσινοι»… πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν την τρέχουσα σεζόν τα λάθη που έγιναν στον καλοκαιρινό σχεδιασμό και τις κακές επιλογές στη στελέχωση του ρόστερ. Οι διορθωτικές κινήσεις που έχουν γίνει μετά τον αρχικό σχεδιασμό είναι 3+1+1 και το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι στο ΟΑΚΑ να βρίσκονται αυτή τη στιγμή 19 αθλητές, θυμίζοντας… ποδοσφαιρικό ρόστερ.

Νωρίτερα χωρίσαμε τις κινήσεις που έγιναν μετά τον καλοκαιρινό σχεδιασμό σε 3+1+1. Για την ακρίβεια, το πρώτο σκέλος αναφέρεται στους Ντουέιν Μπέικον, Δημήτρη Αγραβάνη και Ματ Τόμας, που ήρθαν μετά το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων με στόχο να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας του Ντέγιαν Ράντονιτς. Στη συνέχεια, το +1 αφορά τον Ματέους Πονίτκα, που δεν ήταν στο αρχικό πλάνο του καλοκαιριού και αποκτήθηκε μετά το Eurobasket, ενώ το τελευταίο +1 αφορά τον Νίκο Παππά, που ενσωματώθηκε στους «πράσινους» με στόχο να ολοκληρώσει την καριέρα του στο «τριφύλλι» και δεν ανήκει στις «διορθωτικές κινήσεις».

Αυτή τη στιγμή η «πράσινη» ΚΑΕ έχει με συμβόλαιο 19 παίκτες, εκ των οποίων οι 9 είναι ξένοι, καθώς το ζήτημα της αποδέσμευσης του Άντριου Άντριους δεν έχει ολοκληρωθεί. Βέβαια, αυτός ο αριθμός θα μειωθεί, καθώς ο Νίκος Χουγκάζ αναμένεται να δοθεί δανεικός στο Περιστέρι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι ασυνήθιστο μια ομάδα να έχει 19 αθλητές στο ρόστερ της, ενεργούς στην Α’ Ομάδα και διαθέσιμους για προπονήσεις.

Ως γνωστόν, οι περισσότερες ομάδες της Euroleague έχουν μια 15άδα παικτών, ενώ κάποιες που αγωνίζονται και σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα έχουν 17 αθλητές, συμπεριλαμβανομένων κάποιων πιο νέων, ανερχόμενων παικτών. Ενδεικτικά, η Φενέρμπαχτσε έχει 17 παίκτες στο ρόστερ της, όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και η Αναντολού Εφές, με τον Ολυμπιακό να έχει 15. Τα παραπάνω νούμερα προκύπτουν με βάση τα επίσημα ρόστερ που έχουν δηλωμένα οι ομάδες στις ιστοσελίδες τους, με τους παίκτες που απαρτίζουν την πρώτη ομάδα τους, συμπεριλαμβανομένων κάποιων αθλητών που θεωρούνται πρότζεκτ με μέλλον και δεν έχουν χρόνο συμμετοχής τη δεδομένη χρονική στιγμή. Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα έχει 19 αθλητές δηλωμένους στην Euroleague, αλλά οι τρεις από αυτούς είναι γεννημένοι το 2004 (ένας) και το 2006 (δύο) και δεν υπολογίζονται από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για την τρέχουσα σεζόν.

Είναι προφανές πως τα παιχνίδια έχουν αυξηθεί και οι προπονητές έχουν ανάγκη από μεγαλύτερα ρόστερ πλέον (15-17 παικτών), όμως το γεγονός πως οι «πράσινοι» έχουν αυτή τη στιγμή 19 ενεργά συμβόλαια στην ομάδα τους είναι σίγουρα κάτι που δεν συναντάει συχνά κανείς σε ευρωπαϊκή ομάδα.

Το «τριφύλλι», λοιπόν, έχει αυτή τη στιγμή στους γκαρντ τους Νέιτ Ουόλτερς, Πάρις Λι, Άντριου Άντριους, Λευτέρη Μποχωρίδη, Νίκο Παππά, Νεοκλή Αβδάλα, στις θέσεις «2» – «3» τους Μάριους Γκριγκόνις, Ματ Τόμας, Γιώργο Καλαϊτζάκη, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, στους φόργουορντ τους Ντουέιν Μπέικον, Ματέους Πονίτκα, Ντέρικ Ουίλιαμς, Δημήτρη Αγραβάνη, Λευτέρη Μαντζούκα, Νίκο Χουγκάζ, Αλέξανδρο Σαμοντούροβ και στη θέση «5» τους Γιώργο Παπαγιάννη και Αρτούρας Γκουντάιτις.

 

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Googlenews στο Facebook στο Twitter στο Insta

Πεναρόγια: «Η Euroleague είναι μία… βόμβα, ο Παναθηναϊκός θέλει να βγάλει αντίδραση»

Previous article

Ας μην ξεχνάμε τόσο εύκολα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.