ΒΟΛΕΥΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Ήττα στην Σύρο χωρίς Κόβαρ και Ερνάντεζ

0

Την ήττα με 3-0 από τον Φοίνικα στη Σύρο γνώρισε η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Volleyleague. Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ήταν φανερά επηρεασμένοι από τις απουσίες των Ερνάντεζ και Κόβαρ.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κόουτς Ανδρεόπουλος δεν είχε στη διάθεση του τον Κουβανό λόγω του μικροτραυματισμού που αποκόμισε από το παιχνίδι Λίγκ Καπ με τον Μίλωνα ενώ ο Ιταλός έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης καθώς έρχεται και το μεγάλο παιχνίδι του CEV Challenge Cup την ερχόμενη Τρίτη κόντρα στον Ολυμπιακό στο Ρέντη.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Οι «πράσινοι» μπήκαν εξαιρετικά στο παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα, αξιοποίησαν τα ουκ ολίγα λάθη των γηπεδούχων, το μπλοκ λειτούργησε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να πάρει διαφορά τεσσάρων πόντων από πάρα πολύ νωρίς (2-6). Το μομέντουμ ήταν με το μέρος των πρωταθλητών, γεγονός που διατήρησε για αρκετή ώρα τη διαφορά στους 4-5 πόντους (4-9, 7-11). Παρόλα αυτά η Σύρος με ένα επιμέρους 5-0 έφερε τούμπα το σετ (12-11). Ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε, ωστόσο, χάρη στο πολύ δυνατό σερβίς του Άγγελου Μάρκου και την εξαιρετική λειτουργία του μπλοκ του. Έτσι η διαφορά ανέβηκε στους 3 πόντους (12-15) προτού σταματήσει το «ξέφρενο» σερί ο Μιχάλοβιτς. Το σκορ έφτασε μέχρι και στο +4 (14-18) για τους φιλοξενούμενους αλλά ο Φοίνικας δεν είχε πει τη τελευταία του λέξη. Με ένα σερί 3-0 μείωσε στην ελάχιστη τιμή (17-18) δίνοντας ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Μετά το τάιμ άουτ του Δημήτρη Ανδρεόπουλου οι «πράσινοι» πάτησαν εκ νέου το «γκάζι» παίρνοντας διαφορά τεσσάρων πόντων (17-21) σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Το τάιμ άουτ του Φοίνικα είχε εν μέρει αποτέλεσμα καθώς η διαφορά έπεσε εκ νέου στους 2 πόντους (19-21). Ο Ιερεθουέλο με δεύτερο συνεχόμενο άσο μείωσε ξανά στον πόντο (20-21) με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να χρησιμοποιεί εσπευσμένα και το δεύτερο τάιμ άουτ του. Μετά την επιστροφή των ομάδων στο γήπεδο το σκορ έγινε 20-22 μετά από άουτ του Ιερεθουέλο αλλά ένα επιμέρους 3-0 έδωσε προβάδισμα στον Φοίνικα για πρώτη φορά στο σετ. Ο Φράγκος από την πάιπ απάντησε άμεσα για το 23-23. Ο Σάντερ με μπλοκ επανάφερε την.. τάξη κάνοντας το 23-24 με τους «πράσινους» να μπαίνουν σε καθεστώς σετ μπολ. Ο Μιχάλοβιτς ωστόσο έφερε το σετ στα ίσια (24-24) οδηγώντας το στην παράταση. Εκεί οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν ένα λάθος του Μάρκου και στη συνέχεια με μπλοκ του Μιχάλοβιτς έκαναν το 26-24 και παράλληλα το 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο σετ βρήκε τον Φοίνικα να μπαίνει εξαιρετικά στο παιχνίδι. Οι Συριανοί εκμεταλλεύτηκαν όλες τις αδυναμίες και τα λάθη του «τριφυλλιού» και από πάρα πολύ νωρίς πήραν διαφορά τεσσάρων πόντων (5-1). Αυτή η διαφορά διατηρήθηκε για τους γηπεδούχους πάρα τις προσπάθειες του «τριφυλλιού» για περαιτέρω μείωση της διαφοράς στο δεύτερο σετ. Οι «πράσινοι» δεν βρέθηκαν σε καθόλου καλή κατάσταση σε αυτό το σημείο της αναμέτρησης και έτσι η διαφορά αντί να μειωνόταν αυξανόταν με τον Φοίνικα να φτάνει στο +6 (12-6). Η κατάληξη του σετ είχε ουσιαστικά καθοριστεί. Ο Φοίνικας έφτασε στο 2-0 παίρνοντας το σετ με το «ευρύ» 25-13

Στις αρχές του τρίτου σετ οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ καλά παίρνοντας διαφορά δύο πόντων (1-3). Οι γηπεδούχοι απάντησαν και έφεραν το σετ στα ίσια (3-3). Αυτό ήταν το σκηνικό και στους επόμενους πόντους του σετ με το παιχνίδι να έχει τον χαρακτήρα ντέρμπι. Ένα σερί 0-2 έφερε τον Παναθηναϊκό στο 9-11 δείχνοντας με αυτό το τρόπο ότι δε θα παραδοθεί εύκολα. Το καλό μομέντουμ συνεχίστηκε για τους πρωταθλητές Ελλάδας καθώς συντηρούσαν μία διαφορά 2-3 πόντους. Ο Μιχάλοβιτς όμως με δύο συνεχόμενους άσους έφερε το σετ στα ίσια για το 18-18. Το τάιμ άουτ του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είχε αποτέλεσμα καθώς ο Παναθηναϊκός διατήρησε «ελαφρύ» προβάδισμα. Το +2 όμως έγινε εκ νέου ισόπαλο (23-23) με τον Φοίνικα να έχει τη μορφή «λερναίας ύδρας». Στη συνέχεια πήρε προβάδισμα ενός πόντου αλλά δεν τελείωσε το ματς καθώς το σερβίς του Μιχάλοβιτς έφυγε άουτ. Το σετ οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί οι γηπεδούχοι είχαν τις λύσεις και με 27-25 πήραν το σετ και το ματς παράλληλα.

Τα σετ: 26-24, 25-13, 27-25

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Googlenews στο Facebook στο Twitter στο Insta

Έκαναν τα Χανιά…Λεωφόρο! (Vid)

Previous article

Ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο πόλο από τον Ολυμπιακό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.