0

H «μητέρα των μαχών» του ελληνικού βόλεϊ μεταφέρεται στα ευρωπαϊκά… σαλόνια!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τίθενται αντιμέτωποι στα ημιτελικά του CEV Challenge Cup διεκδικώντας το ένα εισιτήριο που θα οδηγήσει στον τελικό του θεσμού όπου αντίπαλος θα είναι η πορτογαλική Μπαστάρντο ή η Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ.

Οι δύο «αιώνιοι» θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για δεύτερη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και σας θυμίζουμε την πολύ μεγάλη μάχη του 2009 στην οποία τα τάραφλεξ της Γλυφάδας και του Ρέντη φιλοξένησαν παίκτες τεράστιας κλάσης μιας άλλης εποχής.

11 Φεβρουαρίου 2009-Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-0 σετ
Η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο της Γλυφάδας. Ο Παναθηναϊκός με τον Αλέκο Λεώνη στον πάγκο του θα έδινε τον πρώτο του ουσιαστικά αγώνα στο θεσμό για τη σεζόν εκείνη καθώς οι δύο έτεροι εκπρόσωποι της Ελλάδας ήταν ο Ολυμπιακός και η… Λαμία οι οποίοι πέρασαν από τη βάσανο των τριών και δύο πρώτων γύρων αντίστοιχα.

Έτσι, λοιπόν μετά τις προκρίσεις επί της πολωνικής Γιασντρέμπσκι, της αυστριακής Ίνσμπουργκ και της γαλλικής Ποϊτεβίν, οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν πάνω στον μεγάλο τους αντίπαλο στα προημιτελικά, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στις 11 Φεβρουαρίου.

ΟΣΦΠ - ΠΑΟ

Εκεί ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής καθώς διέλυσε τον αντίπαλο του με 3-0 σετ παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για το Final 4 και μετατρέποντας παράλληλα τη ρεβάνς του Ρέντη σε τυπική διαδικασία. Σπουδαία ήταν, αν μη τι άλλο και η μονομαχία του Λίμπερμαν Αγκάμεζ και του Ιβάν Μίλκοβιτς, αλλά και του «βενιαμίν» εκείνη την εποχή Δημήτρη Τζούριτς με τον αλησμόνητο Βέλγο, Φρανκ Ντεπέστελε.


Τα στατιστικά του πρώτου αγώνα:

Παναθηναϊκός (Αλέκος Λεώνης): Ερπ 5, Αγκάμες 30, Αντράε 10, Ανδρεάδης 4, Γκέριτς 7, Ντεπέστελε 6, Στεφάνου (69%), Ντονάς, Ψάρρας, Χατζηαντωνίου, Λάππας

Ολυμπιακός (Άντερς Κρίστιανσον): Ριβέρα 7, Σουλτανόπουλος 5, Τσέργας 1, Τζούριτς 9, Ούρναουτ 3, Μίλκοβιτς 15, Παπαδημητρίου (76%), Καριπίδης, Ρουμελιώτης

Τα σετ: 29-27, 25-23, 25-21

19 Φεβρουαρίου 2009-Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-2
Πέρασαν οκτώ ημέρες και οι δύο «αιώνιοι» έδωσαν ξανά ραντεβού για τη ρεβάνς του Ρέντη. Εκεί η ομάδα του Αλέκου Λεώνη χρειαζόταν μόλις δύο σετ για να βάλει την τελευταία σφραγίδα στο εισιτήριο της πρόκρισης για το Final 4 του CEV Cup, ενώ στην αντίπερα όχθη οι «ερυθρόλευκοι» του Άντερς Κρίστιανσον αναζητούσαν μια καθαρή νίκη ώστε να οδηγήσουν το ντέρμπι στο «χρυσό σετ».

ΠΑΟ - ΟΣΦΠ

Παρά την συγκλονιστική εμφάνιση του τεράστιου, Ιβάν Μίλκοβιτς, που είχε 30 πόντους για τον Ολυμπιακό, το «τριφύλλι» ήταν εκείνο που έκανε το 2-1 στα σετ, γνωρίζοντας στο τέλος την ήττα στο τάι μπρέικ η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να τους στερήσει την πρόκριση. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό ήταν ο μετέπειτα παίκτης των Πειραιωτών, Λίμπερμαν Αγκάμεζ, με 27 πόντους.

Τα στατιστικά του δεύτερου αγώνα:

Ολυμπιακός (Άντερς Κρίστιανσον): Τσέργας 1π., Μίλκοβιτς 30, Χοφ 8, Τζούριτς 14, Ούρναουτ 13, Ριβέρα 5, Παπαδημητρίου (λ.- 74% υπ., 3 αμ.) / Χριστοφιδέλης 11, Καρυπίδης, Ρουμελιώτης.

Παναθηναϊκός (Αλέκος Λεώνης): Ντεπέστελε 2π., Αγκάμεζ 27, Αντράε 15, Ερπ 5, Γκέριτς 6, Ανδρεάδης 2, Στεφάνου (λ.- 52% υπ., 10 άμ.) / Ντονάς, Ψάρας 1, Χατζηαντωνίου, Πανταλέων 11, Λάππας 10.

Τα σετ: 20-25, 25-18, 22-25, 25-18, 18-16

Παρά την πρόκριση του, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε εν τέλει να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου, καθώς ηττήθηκε στον τελικό του ΟΑΚΑ από την σπουδαία Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ με 3-1 σετ, ενώ στον ημιτελικό είχε κάνει επική ανατροπή απέναντι στην Κούνεο επιστρέφοντας από το 2-0 και παίρνοντας εν τέλει την νίκη στο τάι μπρέικ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι εκείνη τη σεζόν οι «πράσινοι» έμειναν με… άδεια τα χέρια αφού έχασαν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο από τον Ολυμπιακό μετά από εξαιρετικές αναμετρήσεις, εφάμιλλες της ιστορίας των δύο ομάδων.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Googlenews στο Facebook στο Twitter στο Insta

Τι σημαίνει η ανανέωση του Αϊτόρ

Previous article

Άρχισε η προετοιμασία για Βαλένθια χωρίς τον Πονίτκα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.