0

Ποτέ οι ανανεώσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως στο «τριφύλλι» ξέρουν πολύ καλά πλέον πώς να χειριστούν την κάθε περίπτωση χωριστά.

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε (και) στην υπόθεση του Αϊτόρ, «δένοντας» με νέο συμβόλαιο τον Καταλανό, όπως έκανε τον Δεκέμβριο με τους Ρούμπεν, Σένκεφελντ (φωτό κάτω) κι όπως σκοπεύει να κάνει τις επόμενες εβδομάδες και με τον Κουρμπέλη.

Ισχυροποιώντας περισσότερο τον βασικό κορμό, που άρχισε να… επιδιορθώνεται και να «χτίζεται» με υπομονή απ’ το καλοκαίρι του 2021 κι εμπλουτίστηκε τόσο το περασμένο καλοκαίρι, όσο και στο πρόσφατο μεταγραφικό παράθυρο και δημιουργώντας ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο οι ποδοσφαιριστές δεν βλέπουν μόνο το οικονομικό, αλλά και τη συνολική προοπτική. Μία ομάδα που ταλαιπωρήθηκε πολύ για χρόνια, αλλά έχει πια έναν εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό για το μέλλον.

Ολα τα παραπάνω, μαζί με τον τρόπο που διαχειρίστηκε συνολικά το κλαμπ τον ίδιο και το θέμα του τραυματισμού του, αλλά και τη θέση του στην ομάδα, προσμετρήθηκαν πολύ στην απόφαση του Αϊτόρ, ο οποίος όπως αποκάλυψε, είχε αποφασίσει να μείνει στον Παναθηναϊκό πριν απ’ τον τραυματισμό του. Διότι έβλεπε αυτήν ακριβώς την προοπτική, στην οποία ο ίδιος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ανανέωση (και) του Αϊτόρ ήταν το τελευταίο μεγάλο παράδειγμα πως ο Παναθηναϊκός κινείται πλέον πάνω στις αρχές της συνέπειας, της ομοιογένειας και της συνέχειας, έχοντας σταματήσει τα καταστροφικά «ράβεξήλωνε» των προηγούμενων (μαύρων) ετών.

Δημιουργεί έτσι ένα σταθερό πρότζεκτ, το οποίο έχει και θα έχει ισχυρές βάσεις κι ορίζοντα πολλών ετών. Θα ενισχύεται, μάλιστα, με συνέπεια στις μεταγραφικές περιόδους (σε ένα κομμάτι στο οποίο βεβαίως χρήζει βελτίωση η ταχύτητα κι η εκτέλεση των κινήσεων), που θα αξιολογεί, θα επιβραβεύει σωστά και πάνω απ’ όλα με ποδοσφαιρικά κριτήρια το έμψυχο δυναμικό του κρατώντας τα υπεραπαραίτητα κομμάτια του «παζλ», που θα καλύπτει τα όποια κενά διαπιστώνονται και δεν θα είναι πια δημιούργημα «μιας χρήσης».

Αυτό επιβεβαιώνεται εν πολλοίς κι απ’ το πώς έχει διαμορφωθεί -βάσει διάρκειας- ο «χάρτης» των συμβολαίων που έχει αυτή τη στιγμή στην πρώτη ομάδα του ο Παναθηναϊκός. Απ’ τα 28 συμβόλαια της πρώτης ομάδας (συμπεριλαμβανομένου κι αυτού του Καμπετσή, που δεν είναι εδώ και καιρό στην πρώτη γραμμή των πλάνων του τεχνικού τιμ), οι «πράσινοι» έχουν «δεμένους» με συμβόλαια μίνιμουμ (και) για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, συνολικά 22 ποδοσφαιριστές.

Εξ αυτών οι δέκα έχουν σύμβαση έως τον Ιούνιο του 2024 (Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Παλάσιος, Γκάνεα, Ιωαννίδης, Μπερνάρντ, Κώτσιρας, Καμπετσής), οι έξι δεσμεύονται έως το 2025 (Ρούμπεν, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Βέρμπιτς, Τρουιγέ, Σιδεράς), οι πέντε έως το 2026 (Σπόραρ, Μαντσίνι, Κλεϊνχέισλερ, Τσέριν, Τσοκάι), ενώ ο Αϊτόρ είναι σε μία ενδιάμεση κατηγορία καθότι υπέγραψε έως το 2025, όμως υπάρχει οψιόν επέκτασης του συμβολαίου του για άλλον έναν χρόνο απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού.

Επί της ουσίας τα συμβόλαια που λήγουν σε 4,5 μήνες από σήμερα, είναι μόλις 5+1: αυτά των Κουρμπέλη, Σάρλια, Πούγγουρα, Σάντσες, Ξενόπουλου και του Πούχατς που είναι δανεικός απ’ την Ουνιόν Βερολίνου δίχως οψιόν αγοράς. Απ’ αυτούς τους πέντε οι «πράσινοι» έχουν μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τον «Κούρμπε», ενώ είναι πιθανό να γίνει μία αντίστοιχη κίνηση και για τον Αχιλλέα Πούγγουρα. Από εκεί και πέρα, οι περιπτώσεις των Σάρλια, Σάντσες και Ξενόπουλου θα επαναξιολογηθούν με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει δεδομένη διάθεση από πλευράς διοίκησης να ξεκινήσει το προσεχές διάστημα, αντίστοιχες διαδικασίες επεκτάσεων και με άλλους παίκτες της «πρώτης γραμμής» του ροτέισον. Πρώτα με τους πιο μικρούς Ιωαννίδη, Βαγιαννίδη ως επιβράβευση για την πορεία και την εξέλιξή τους με νέα συμβόλαια, τα οποία θα περιέχουν βελτιωμένες αποδοχές κι εν συνεχεία με παίκτες όπως οι Παλάσιος, Μπρινιόλι και Κώτσιρας. Η διαδικασία πάντα θα προχωράει και θα εξελίσσεται με κύριο γνώμονα τη συνέχεια της ομάδας. Αυτό είναι ίσως το πιο μεγάλο κέρδος για τον Παναθηναϊκό. Μεγαλύτερο ενδεχομένως κι από (ακόμη) μία μεταγραφή…

Δομάζος: “Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός – Το ήθελε στα χαρτιά η ΑΕΚ”

Previous article

Οριστικό: Αναβολή στο ντέρμπι, θα διεξαχθεί την Πέμπτη!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.