0

Για ακόμα μία χρονιά ως προπονητής, ο coach Γιοβάνοβιτς ετοιμάζεται για δυνατό finish στο πρωτάθλημα.

Στις χρονιές του στην Κύπρο, μαζί με την φήμη για την αργοπορία τις μεταγραφές, τον συνόδευε και η επιμέλειά του στο να παρουσιάζει τις ομάδες του πιο έτοιμες από όλες στα τελειώματα τον σεζόν. Έτσι πήρε τα πρωταθλήματα στο νησί: Δυνατή αρχή, “κοιλιά” τον Γενάρη και εντυπωσιακά finish. Το είδαμε και πέρυσι στην πρώτη χρονιά του στον Παναθηναϊκό, ετοιμαζόμαστε να το δούμε και φέτος.

Ευτυχώς που δεν πήρε διαστάσεις το ματς με τον Βόλο

Στον πρώτο γύρο, το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ήταν αναμφίβολα το ματς στο Πανθεσσαλικό με τον Βόλο. Η μεγάλη σε εύρος νίκη, οδήγησε σε over-confidence τον οργανισμό του Παναθηναϊκού από τους παίκτες μέχρι τους φιλάθλους. Στο ματς που ακολούθησε με τον Ολυμπιακό, όλοι περίμεναν εύκολη νίκη, από τύχη όμως ήρθε η ισοπαλία στις καθυστερήσεις. Ευτυχώς, στο χθεσινό ματς δεν μπήκαν πολλά γκολ και ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Φάληρο ταπεινός, γνωρίζοντας καλύτερα πως να διαχειριστεί τέτοιες συνθήκες.

Δεν είναι κριτήριο απέναντι στον coach Μπράτσο

Είναι δεδομένο, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης. Εμφανίζει πολλά από τα στοιχεία που είδαμε στον εξαιρετικό πρώτο γύρω τα οποία θα αναλύσουμε στην συνέχεια. Η ομάδα του Μπράτσου όμως, ενώ δίκαια βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία απέναντι στους “μεγάλους” δεν έχει τρόπο να αμυνθεί. Έχει μάθει να παίζει με την μπάλα, όταν του την πάρεις όμως τους βγάζεις έξω από τα νερά τους. Το πρώτο ματς μετά το Μουντιάλ, ήταν και πάλι απέναντι στον Βόλο με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει σε εύκολη νίκη. Την συνέχεια την θυμόμαστε όλοι.

Έχει γίνει πιο άμεσος και γρήγορος

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο παιχνίδι του coachΓιοβάνοβιτς όμως, είναι συγκεκριμένα. Ο Παναθηναϊκός πλέον είναι πιο γρήγορος στο buildup, χρησιμοποιεί λιγότερες πάσες στο να πάει την μπάλα στους χαφ του ενώ δεν διστάζει να πάει σε απομακρύνσεις όταν πιέζεται ασφυκτικά. Στις φορές που ο Βόλος προσπάθησε να πιέσει ψηλά, με λίγες πάσες οι παίκτες του Παναθηναϊκού βγήκαν στην κόντρα με καλές προϋποθέσεις. Έχει επιστρέψει το counterpressing, η ταυτόχρονη παρουσία τον Μαντσίνι, Παλάσιος, Ιωαννίδη και Κουρμπέλη κάνει πολύ δυνατό τον Παναθηναϊκό στην πίεση σε ψηλά μέτρα και την άμεση ανάκτηση της κατοχής. Ο Παναθηναϊκός δύσκολα δέχεται και πάλι τελικές και αυτό οφείλεται στην πίεση των μεσοεπιθετικών του.

Ο Παλάσιος ευχαριστιέται και πάλι το ποδόσφαιρο

Μπορεί από σπόντα να πήρε φανέλα βασικού, όμως ο Αργεντινός ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού. Τον βολεύει το γρήγορο παιχνίδι και οι άμεσες μεταβάσεις, ενώ στο pressing που ασκεί έχει αξιόλογους συμπαραστάτες. Η ταχύτητα στην ανάπτυξη τον βοηθά να παίζει απέναντι και σε ανοιχτές άμυνες, ενώ πλέον πάει και σε αρκετές τελικές. Στο ματς με τον Βόλο από καθαρή ατυχία δεν μπήκε στην λίστα με τους σκόρερς. Η παρουσία του Μαντσίνι τον βοηθά στις διαγώνιες κινήσεις που κάνει με τον πρώην παίκτη του ΆΡΗ να τον ψάχνει αρκετά.

Το ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο είναι το μεγάλο τεστ για την ομάδα του coachΓιοβάνοβιτς και θα πιστοποιήσει το level στο οποίο βρίσκεται πραγματικά ο Παναθηναϊκός. Αν συνεχίσει να έχει γρήγορες και άμεσες μεταβάσεις θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους γηπεδούχους. Η αλήθεια είναι ότι τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, ο Παναθηναϊκός αρχίζει και παίζει ποδόσφαιρο περσινών πλέι όφς στην πιο κρίσιμη στιγμή. Την ώρα που οι ανταγωνιστές του εμφανίζουν σημάδια κούρασης, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς δείχνουν πιο φρέσκοι από ποτέ.

 

Πηγή: paopantou.gr

Νικολογιάννης: «Θύμισε Παναθηναϊκό του πρώτου γύρου – Δίνει ισορροπία επιθετικά ο Μαντσίνι»

Previous article

«Παρατημένος στη μοίρα του ο Παναθηναϊκός, τελειώνει η σεζόν από τις 18 Φεβρουαρίου»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.