0

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στις καλές εμφανίσεις, η ταπεινότητα που βγάζει όλη η ομάδα και η έπαρση των αντιπάλων.

Ο Παναθηναϊκός από χθες το βράδυ είναι και πάλι στην κορυφή είτε με μεζούρες, είτε χωρίς μεζούρες. Εννοώ ότι ανεξάρτητα τι θα γίνει με το παιχνίδι Ατρόμητος-ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος. Αυτό για μένα δεν έχει μεγάλη σημασία, πιο μεγάλη σημασία έχει το γεγονός, ότι η ομάδα επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις.

Μετά την ήττα από τον Αστέρα έκανε τρεις νίκες και σε κάθε ματς είναι όλο και καλύτερος. Το 2-0 επί της Λαμίας δεν έχει καμία σχέση με το 2-0 επί του Βόλου. Με την Λαμία ο Παναθηναϊκός υπέφερε, με τον Βόλο ο Βόλος υπέφερε και ο κόσμος του Παναθηναϊκού απόλαυσε. Ενδιάμεσα έγινε η σημαντική νίκη επί του Αρη, που βοήθησε ψυχολογικά την ομάδα.

Με τον Βόλο είδαμε τον Παναθηναϊκό τόσο καλό, όσο είχαμε να τον δούμε από τον πρώτο γύρο. Και για να είμαι ειλικρινής 28 τελικές με 8 μεγάλες ευκαιρίες και δύο δοκάρια δεν θυμάμαι σε άλλο παιχνίδι να έχει κάνει φέτος η ομάδα. Πάει αυτό πέρασε. Τώρα όλο το βάρος πέφτει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίσει με την ταπεινότητα, που τον διακρίνει από την πρώτη ημέρα, που άρχισε το πρωτάθλημα. Κανείς από την ομάδα δεν έχει βγάλει έπαρση, ούτε όταν ήταν στο +8 και στο +12 από τις ομάδες, που ακολουθούσαν. Και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος ακόμα και αν όλα τα αποτελέσματα πάνε καλά.

Τώρα χρειάζεται ταπεινότητα, ψυχραιμία και συνεχή στήριξη στην ομάδα, διότι θα ξαναέρθουν τα δύσκολα, δεν θα πάει τρένο η ομάδα μέχρι το τέλος, αλλά θα το παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή, για να το πάρει το φετινό πρωτάθλημα.

Έπαρση ας έχουν οι αντίπαλοι, διότι με αυτά, που διαβάζω δεξιά και αριστερά αντίπαλοι του Παναθηναϊκού είναι η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Γιουνάιτεντ. Ας είναι δεν πειράζει, ας το πιστεύουν. Εμείς πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να κάνουμε αυτό, που θέλει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ούτε φυσικά θα απαντάμε στις γραφικότητες των αντιπάλων. Ακόμα τον Καμπάκοφ θυμούνται και έχουν κολλήσει, ίσως γιατί τους βόλευε που τα προηγούμενα χρόνια τον Παναθηναϊκό τον έσφαζαν και έρεε το αίμα. Λένε ότι θέλουν το 50-50 αλλά μάλλον εννοούν 50 δικά μας και 50 εναντίον των αντιπάλων. Αυτό που χρόνια λέει ο Ολυμπιακός, με τον οποίο με λύπη μου βλέπω ότι είναι ίδιοι με αυτά, που λένε και κάνουν. Εκτός αν θέλουν να μας πουν, ότι υπάρχει παράγκα Αλαφούζου και ότι ο Παναθηναϊκός έχει πάρει την ΕΠΟ. Τι όχι;

Στον Πειραιά ο άλλος κάθε εβδομάδα βλέπει τον Παναθηναϊκό πρώτο και δεν αντέχει το 50-50 και ανακαλύπτει φάσεις, που δήθεν έχει ευνοηθεί η ομάδα κάνοντας το άσπρο, μαύρο, και ξεχνάει τα σκάνδαλα της ομάδας του για 20 χρόνια που κατέστρεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και φυσικά ο Παναθηναϊκός δεν κάνει ντου στα ημίχρονα, η στο τέλος στα αποδυτήρια διαιτητών σε αντίθεση με άλλους, που το κάνουν συνέχεια και μας κουνάνε και το δάκτυλο.

Ας λένε, ότι θέλουν, ας γράφουν ότι θέλουν για τον Παναθηναϊκό. Δείχνουν ότι τους ενοχλεί, που ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι δυνατός, αλλά θα το συνηθίσουν διότι τα καλύτερα έρχονται.

*Σκεφθείτε να μην έπαιρνε το πέναλτι του Παλάσιος στο πρώτο ημίχρονο κάποιος από τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού πως θα φώναζαν ακόμα. Κατά τα άλλα ευνοημένος ο Παναθηναϊκός για τους γραφικούς…

*Τον χάρηκα τον κόσμο το Σάββατο στην Λεωφόρο. Πιστεύει και πάλι στην ομάδα, γέμισε το γήπεδο, είχε θετική αύρα. Έτσι να πάμε μέχρι το τέλος, για να χαμογελάσουμε όλοι μαζί…

Ο Κουρμπέλης έσπασε το σερί των… 17 μηνών του Ιωαννίδη

Previous article

Συνεχίζει την αποθεραπεία του στο Κορωπί ο Αϊτόρ (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.