0

Η μέρα του μεγάλου ντέρμπι έφτασε. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα “ξίφη” τους στο “Γ. Καραϊσκάκης” για την 24η αγωνιστική της Super League 1, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να αποδειχθεί κομβικό ενόψει της συνέχειας.

Οι Πράσινοι που “φιγουράρουν” στην κορυφή της βαθμολογίας με 54 βαθμούς, προέρχονται από εξαιρετική εμφάνιση και νίκη με 2-0 επί του Βόλου στη Λεωφόρο. Το Τριφύλλι με ενδεχόμενη νίκη στο ντέρμπι θα δώσει ισχυρό μήνυμα τίτλου, αλλά και θα… απομακρυνθεί σε σημαντικό βαθμό από τους ερυθρόλευκους.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πάντως, θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αφού σε δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης επισήμανε πως οι Πράσινοι δεν θα… καταστραφούν σε περίπτωση που δεν φύγουν νικητές από το Φάληρο.

Μοναδικός απόντας για τον Παναθηναϊκό, ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, ο οποίος υπέστη θλάση και θα μείνει για τουλάχιστον 15 μέρες εκτός.

Στην αντίπερα όχθη, οι Πειραιώτες προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη επί της Λαμίας με 3-0 και βρίσκονται στην τρίτη θέση της κατάταξης με 49 βαθμούς. Η ομάδα του Μίτσελ παίζει ένα από τα τελευταία της… χαρτιά στην κούρσα του τίτλου, αφού αν ηττηθεί θα χάσει αρκετό έδαφος. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε γνωστή την αποστολή για το ντέρμπι “αιωνίων”, μια… τακτική που ακολουθεί σε όλα τα ντέρμπι τη φετινή σεζόν, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν του έχει βγει σε καλό, αφού απέναντι σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν έχει… γευτεί τους τρεις βαθμούς.

Γκάρι Ροντρίγκες και Ρέτσος είναι νοκ άουτ για τους ερυθρόλευκους, την ώρα που οι Παπασταθόπουλος και Χάμες θα αγωνιστούν κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε αυτά τα δύο περίπου χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού, δεν έχει ηττηθεί από τον Ολυμπιακό, καθώς μετρά δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες σε πέντε αναμετρήσεις.

Στον πρώτο γύρο, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην Λεωφόρο, με τον Μπιέλ να σκοράρει για τους Πειραιώτες και τον Σπόραρ να ισοφαρίζει για το Τριφύλλι.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Πορτογάλος, Ζοάο Πινέιρο, ενώ στο VAR θα βρίσκεται ο συμπατριώτης του, Φάμπιο Μέλο.

Το πλάνο απελευθέρωσης του Ρούμπεν στο ντέρμπι

Previous article

Με τη σφραγίδα του Γιοβάνοβιτς: Το αήττητο του Παναθηναϊκού με Ολυμπιακό και το ρεκόρ που θα κάνει

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.