0

Το 0-0 του Παναθηναϊκού στο Kαραϊσκάκης, ήρθε σε μία κακή βραδιά για την ομάδα και με το var να κάνει σωστά την δουλειά του στην φάση του γκολ που σε εποχές παράγκας θα είχε μετρήσει.

Όταν πας να πάρεις το πρωτάθλημα πρέπει στην κακή σου βραδιά και ειδικά σε ντέρμπι να μην χάνεις. Αυτό έκανε ο Παναθηναϊκός, που σε ένα από τα χειρότερα του ημίχρονα( το δεύτερο) με τον Ολυμπιακό κράτησε με νύχια και με δόντια την ισοπαλία έφυγε με το 0-0 και είναι στο +5 από τον Ολυμπιακό στο +2 από την ΑΕΚ(με την εκκρεμότητα του αγώνα με τον Ατρόμητο) και στο +7 από τον ΠΑΟΚ. Κατά τα άλλα με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό με πολλά προσωπικά λάθη των αμυντικών του, αλλά όταν αυτό συμβαίνει και φεύγεις αήττητος από το Φάληρο κάτι δείχνει. Στο πρώτο ημίχρονο είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός είχε ένα δοκάρι και μία ευκαιρία, στο δεύτερο ημίχρονο με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έχασε τον έλεγχο.

Πριν συνεχίσω θέλω να πω, ότι όλοι οι υγιείς φίλοι του ποδοσφαίρου ήθελαν χρόνια τώρα να έρθουν οι ξένοι διαιτητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το var και ο Παναθηναϊκός πρωτοστάτησε στην αλλαγή της κατάστασης και απόψε δικαιώθηκε. Για να σταματήσουν αυτά τα όργια που γινόντουσαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο με μόνο ευνοημένο τον Ολυμπιακό επί μία 20ετία. Απόψε καταλάβαμε, γιατί ο Ολυμπιακός δεν το αντέχει αυτό. Στο 89 σωστά ακυρώνεται μέσω του var το γκολ του Βρουσάι, διότι στην αρχή της φάσης είναι οφ-σάιντ ο Ελ Αραμπί και πάει να διεκδικήσει την μπάλα, κάνοντας και φάουλ στον Ρούμπεν. Ο βοηθός δεν το έδωσε το οφ-σάιντ, αλλά ο Μέλο στο var το είδε φώναξε τον Πινέιρο, που ακύρωσε σωστά το γκολ. Το τι ακολούθησε δείχνει την 20ετία που ζήσαμε. Ο Μαρινάκης και ο Καραπαππάς μπήκαν σχεδόν μέσα στο γήπεδο και τα έχωναν στον διαιτητή, που τους έβγαλε κίτρινη κάρτα. Τα έχωναν, διότι ακύρωσε ένα γκολ οφ-σάιντ. Τα έχωναν διότι απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι δεν αντέχουν το 50-50. Τα χρόνια τα πιο παλιά αυτό το γκολ θα είχε μετρήσει και τώρα ο Παναθηναϊκός θα είχε χάσει με ένα γκολ-οφσάιντ. Αυτές τις ημέρες θέλει να ξαναφέρει ο Ολυμπιακός στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τις ημέρες που το 50 ήταν δικό τους και το 50 κατά των αντιπάλων. Το 50-50 δεν το αντέχουν και το απέδειξαν και απόψε.

Κατά τα άλλα ο Παναθηναϊκός είχε σε κακή βραδιά πολλούς παίκτες του και στο ύψος των περιστάσεων κρατήθηκαν μόνο ο Μπρινιόλι, ο Ρούμπεν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ από την άμυνα διασώθηκε μόνο ο Σάρλια με εξαίρεση το φθηνό λάθος, που έκανε στην αρχή του αγώνα. Στα άκρα υπήρχαν μεγάλα προβλήματα με τον Βαγιαννίδη να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κανός και τον Χουάνκαρ να κάνει φθηνά λάθη ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να χάνει ευκαιρίες, ενώ ο Σένκεφελντ ήταν πηγή κινδύνων. Επιθετικά ο Παναθηναϊκός φάνηκε μετά την είσοδο του Σπόραρ, που είχε και την μεγάλη φάση στο 79 να πάρει όλο το παιχνίδι από πάσα του Πούχατς και κέρδισε και την δίκαιη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Παπασταθόπουλου. Ο  Παλάσιος με εξαίρεση την φάση του 13 και μία πάσα για γκολ που έκανε στον Μαντσίνι στο 77, δεν φάνηκε, ήταν κατώτερος των περιστάσεων και το ίδιο και ο Μαντσίνι.

Με τόσους παίκτες σε κακή ημέρα ο Παναθηναϊκός πρέπει να νιώθει ευχαριστημένος από την ισοπαλία , που τον κρατάει πρώτο σε απόσταση ασφαλείας από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και είναι κοντά με την ΑΕΚ. Και δεν είναι και λίγο ένας Παναθηναϊκός που για χρόνια ολόκληρα βολόδερνε και ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας να είναι στα τελευταία έξι παιχνίδια με τον Ολυμπιακό αήττητος με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο. Εχει δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό με συνολικό σκορ 4-2.

Ξεχνάμε την εμφάνιση , κρατάμε το αποτέλεσμα και με την στήριξη του κόσμου η ομάδα προχωράει στην τελική ευθεία με στόχο να πάρει το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της ιστορίας.

*Ο βοηθός που δεν είδε το οφ-σάιντ του Ελ Αραμπί στο πρώτο ημίχρονο, υπέδειξε οφ-σάιντ τον Μαντσίνι που καλυπτόταν στο 24 όταν απέναντι από τον Πασχαλάκη σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε σε κόρνερ που δεν εκτελέστηκε ποτέ.

Η βαθμολογία της Super League μετά το «Χ» στον Πειραιά (Pic)

Previous article

Η «καρδιά κάθε πρωταθλητή» θα περνάει πλέον ΚΑΙ από τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ του VAR!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.