0

Ο Βασίλης Βέργης γράφει για τον καλύτερο Ολυμπιακό, τον αήττητο σε ντέρμπι αιωνίων Γιοβάνοβιτς, τον ΣΩΣΤΟ Πινέιρο και την… κίτρινη κάρτα στον πρόεδρο της Super League!

Ξέρετε τι θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε το VAR στη ζωή του ποδοσφαίρου; Ο Ολυμπιακός θα είχε νικήσει 1-0 τον Παναθηναϊκό με γκολ το οποίο θα είχε ξεκινήσει από ΕΞΟΦΘΑΛΜΟ οφσάιντ και παντού θα κυριαρχούσε η γνωστή ατάκα: «Μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή».

Καιρός όμως να συνειδητοποιήσουν ΑΠΑΝΤΕΣ ότι πλέον η «καρδιά ΚΑΘΕ πρωταθλητή» ΚΑΙ στην Ελλάδα θα περνάει ΜΕΣΑ ΚΑΙ από την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ του VAR.

Κάποιος βοηθός μπορεί να κάνει σοβαρό λάθος, όπως έπραξε και ο συνεργάτης του Πινέιρο ο οποίος κακώς δεν διέκοψε τη φάση προτού κάνει την κεφαλιά λάθος ο Πούχατς και σκοράρει ο Βρουσάι στο 89’. Επρεπε να σηκώσει το σημαιάκι του όταν ο Ελ Αραμπί διεκδίκησε τη μπάλα στον αέρα έχοντας ξεκινήσει από θέση… ΠΟΛΥ ΟΦΣΑΙΝΤ, όχι οριακά. Με δυο λόγια φάση ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ, ούτε γκολ υπήρχε.

Ο Πινέιρο προφανώς δεν μπορούσε να το γνωρίζει. Ο VAR-ίστας όμως το είδε. Κάλεσε τον Πορτογάλο διαιτητή για ανασκόπηση, σε μία φάση πολύ εύκολη στο ριπλέι. Η ακύρωση του «γκολ» ήταν το προφανές από τον ρέφερι. Για ΚΑΘΕ διαιτητή θα ήταν αφού στην παράβαση δεν χωράει αμφιβολία.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο «μηδέν νίκες» στα φετινά του ντέρμπι με ομάδες του Big 4, ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς παρέμεινε αήττητος για 6ο σερί παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και στο +5 από τους ερυθρόλευκους οι οποίοι σε δύο αγωνιστικές πηγαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια…

Σε όλα τούτα να προσθέσουμε μία σκηνή που είναι μάλλον αδύνατο να έχουν βιώσει σε κάποια άλλη Λίγκα στον κόσμο. Ο πρόεδρος (της ΠΑΕ Ολυμπιακός και) της ελληνικής Super League Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβηκε μέχρι τη γραμμή του αγωνιστικού χώρου για να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή για γκολ το οποίο ορθά ακυρώθηκε. Και δέχτηκε κίτρινη κάρτα! Υπάρχει, αλήθεια, άλλος πρόεδρος Λίγκας στον κόσμο με κίτρινη κάρτα σε παιχνίδι;;;

Στο αγωνιστικό σκέλος του ντέρμπι ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος του Παναθηναϊκού. Είχε πάθος και έπαιζε τα ρέστα του για να μείνει ζωντανός για τον τίτλο. Του έλειψε η κλάση του τραυματία Χάμες, όμως είχε τον Φορτούνη σε εξαιρετική βραδιά. Κέρδισε τη μάχη του κέντρου, πήρε πολλά από τον Ροντινέι στην πλευρά, όμως πληγώθηκε στην τελική προσπάθεια. Προφανώς μοιραίος ο Κανός που μπορεί να ταλαιπώρησε τον Βαγιαννίδη αλλά έχασε όποια ευκαιρία του δόθηκε.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε όπως και με το Βόλο (4-2-3-1) θέλοντας να πάρει μέτρα ψηλά και να σκοράρει, όμως ο Μπερνάρ ήταν «άφαντος» και οι Παλάσιος, Μαντσίνι δεν έδωσαν την προσδοκώμενη επιθετικότητα.

Ηταν πολύ επιτυχημένες οι δύο αλλαγές των Κώτσιρα και Σπόραρ. Ο ένας βελτίωσε την ανασταλτική λειτουργία στην πλευρά, ο δε Σλοβένος προβλημάτισε την άμυνα του Ολυμπιακού πολύ περισσότερο από τον Ιωαννίδη και είχε τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του τριφυλλιού.

Προφανώς ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε ευχαριστημένος από την ισοπαλία αφού ο βαθμός μετράει πολύ. Όχι όμως και από την εικόνα της ομάδα του, η οποία έκανε πολλά ατομικά λάθη άσχετα αν δεν τα πλήρωσε. Η αμυντική του γραμμή μόνο εμπιστοσύνη δεν πρόσφερε, ενώ στα χαφ εκτός του Πέρεθ οι πράσινοι πήραν λίγα πράγματα και εκεί οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν.

Όμως εδώ που έχει φτάσει το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό μετράει ο βαθμός και το γεγονός ότι κράτησε τον Ολυμπιακό στο -5. Ξεκάθαρα οφείλει να βελτιωθεί στη συνέχεια, αφού και η δική του εικόνα στα ντέρμπι του β΄γύρου δεν είναι καλή. Αυτή όμως είναι άλλη κουβέντα από το 0-0 και το πλεονέκτημα που του έδωσε απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του.

Μπορεί να μην ήταν καλός ο Παναθηναϊκός…. αλλά το 50-50 δεν αντέχεται από τον Ολυμπιακό!

Previous article

Έργα και ημέρες Ράντονιτς στον Παναθηναϊκό: Η εμπιστοσύνη που χάθηκε νωρίς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.