0

Ο πρώην πρόεδρος της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι, παραχώρησε συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως το υπάρχον σύστημα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων δεν ευνοεί ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός. Φυσικά δεν έγινε αναφορά σε καμία άλλη ελληνική ομάδα.

Θυμίζουμε πως ο Ανιέλι ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της European Super League. Αναλυτικά όσα είπε για την UEFA και το μέλλον των ευρωπαϊκών συλλόγων.

“Το μονοπώλιο της UEFA πρέπει να σπάσει για να δώσει στους συλλόγους ένα οικονομικά σταθερό μέλλον. Ένα μέλλον στο οποίο οι σύλλογοι δεν θα καταρρέουν αν δεν προκριθούν για μία χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό είναι ένα πρόβλημα για κάθε σύλλογο.

Με τέτοια αβεβαιότητα, δεν είναι δυνατό ως σύλλογος να λαμβάνεις μακροπρόθεσμες, βιώσιμες και ορθές αποφάσεις. Γι’ αυτό και είμαι υπέρ ενός συστήματος πρωταθλήματος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε κορυφαίο επίπεδο, με περισσότερος οικονομικές και αθλητικές ευκαιρίες για όλους.

Το 2019 ο Αλεξάντερ (Τσέφεριν) και εγώ ήμασταν έτοιμοι. Οι κορυφαίοι σύλλογοι από τις υποκατηγορίες της ECA (τότε περίπου 130 ευρωπαϊκοί επαγγελματικοί σύλλογοι) είχαμε συμφωνήσει σε μία νέα μορφή.

Οι μεσαίου μεγέθους σύλλογοι στα μεγάλα πρωταθλήματα, οι μάνατζερ των μεγάλων πρωταθλημάτων και ορισμένες εθνικές ομοσπονδίες είδαν την νέα μορφή ως απειλή και έτσι ο Τσέφεριν αποσύρθηκε.

Όταν η UEFA αποφάσισε να μπλοκάρει το πλάνο, προέκυψαν σχέδια εκτός UEFA για την διοργάνωση ενός νέου πρωταθλήματος με όλους τους συλλόγους της ECA.

Αν το πρότζεκτ ευοδωθεί θα εξαρτηθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Εσωτερικά, ήταν ένας πόλεμος που δεν μπορούσα να κερδίσω. Αν και ξέρω ότι το υπάρχον σύστημα δεν προσφέρει μέλλον σε ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Άντερλεχτ, η Σέλτικ, η Μπενφίκα, ο Παναθηναϊκός, ο Ερυθρός Αστέρας.

Επομένως δεν μπορείς να μείνεις στάσιμος αλλά να πάρεις άλλους δρόμους αναφορικά με αυτό που θέλεις να κάνεις για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε επίπεδο συλλόγων”.

 

Νικολογιάννης: «Να αλλάξει άμεσα την εικόνα του ο Παναθηναϊκός και να μπει δυνατά στα playoffs»

Previous article

Το σοβαρό θέμα με τον ελληνικό «κορμό»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.