0

Πρώτα ο Καλάθης, μετά ο Μήτογλου, έπειτα ο Παπαπέτρου και τώρα ίσως ο Παπαγιάννης.

Ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ διανύει μία κάκιστη τριετία. Η…πιο βαριά φανέλα της Ευρώπης περνάει δύσκολα χρόνια. Το απίστευτο σερί με κατάκτηση τουλάχιστον ενός τίτλου κάθε σεζόν από το 1995-1996 εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τελειώνει φέτος. Η ομάδα όχι απλά δεν θα βρεθεί στα playoffs για 3η σερί σεζόν, αλλά θα τερματίσει και στις τελευταίες θέσεις της Euroleague.

Βέβαια, όλες οι ομάδες δικαιούνται μια…μικρή κακή παρένθεση. Ακόμα και η αυτή με την μεγαλύτερη ιστορία στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Από τη νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει. Να είναι μία ομάδα που θα διεκδικεί στα ίσα όλους τους εγχώριους τίτλους και θα είναι στο top-8 της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός που αλλάζει επίπεδο ξανά

Το “έργο” δεν θα είναι εύκολο μιας και μιλάμε για…άλμα και όχι βήματα. Όμως για το Τριφύλλι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δείχνει…πληγωμένος από τα πεπραγμένα του τμήματος. Όπως και όλοι οι οπαδοί των Πράσινων με την εικόνα του Εξάστερου. Πόσο μάλλον εκείνος που ξόδεψε και τόσα εκατομμύρια για να βγει στο παρκέ αυτό το πράγμα.

Όλα θα ξεκινήσουν από τον προπονητή της επόμενης μέρας. Ο Πάμπλο Λάσο είναι η πρώτη επιλογή. Ένας άνθρωπος, του οποίου η δουλειά στην Ρεάλ Μαδρίτης, “μιλάει” από μόνη της. Το μπάτζετ θα είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με αυτά που διαχειριζόταν στην προηγούμενη ομάδα του, όμως θα είναι ικανό να “χτίσει” μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα.

Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, ο Παναθηναϊκός οφείλει να…κοιτάξει στα μάτια ένα σοβαρό πρόβλημα. Αυτό του ελληνικού “κορμού”. Τα τελευταία 3 χρόνια το Τριφύλλι αποχαιρέτησε 3 Έλληνες παίκτες…πρώτης γραμμής. Το 2020 ήταν ο Καλάθης. Ένα χρόνο μετά ο Μήτογλου, πέρσι ο Παπαπέτρου και φέτος μπορεί ο Παπαγιάννης.

Ο αρχηγός των Πράσινων μοιάζει να θέλει να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στο NBA. Ενώ, υπάρχουν και πολλά…βαριά πορτοφόλια στην Ευρώπη που θα έκαναν τούμπες για να τον αποκτήσουν. Καταλαβαίνει κανείς πως η θέση του Εξάστερου είναι δύσκολη.

Τα…μετρημένα κουκιά

Ας μην γελιόμαστε. Το επίπεδο στο ελληνικό μπάσκετ δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Οπότε οι…δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός στο θέμα ελληνικό κορμός είναι 2. Είτε να ξοδέψει ένα τεράστιο μερίδιο του αγωνιστικού μπάτζετ για να κρατήσει τον Παπαγιάννη και να προσπαθήσει να επαναφέρει στην ομάδα παίκτες όπως οι Παπαπέτρου και Μήτογλου (αν μειωθεί η ποινή του μετά την έφεση που θα καταθέσει). Ή να πάρει παίκτες με ελληνικό διαβατήριο όπως ο Ντόρσεϊ και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, που είναι σε διαδικασία απόκτησης. Κάτι που θα σημαίνει πως μετέπειτα θα αποκτήσει λιγότερο ποιοτικούς ξένους.

Ενώ, υπάρχει και η λύση να πάρει Έλληνες νεαρούς παίκτες μικρότερης αξίας την δεδομένη στιγμή και να δώσει τα καλά λεφτά για να φέρει ξένους αθλητές από το…πάνω ράφι που λέμε. Άλλωστε, ένας από τους λόγους που αποκτήθηκε ο Δημήτρης Αγραβάνης, είναι πως είναι Έλληνας παίκτης που βρέθηκε μάλιστα και τελική 12αδα της Εθνικής μας στο Eurobasket του 2022.

Σίγουρα, πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση. Την οποία θα πρέπει να πάρει ο προπονητής που θα υπογράψει ο Παναθηναϊκός για την επόμενη σεζόν. Είτε είναι ο Λάσο, είτε όποιος αποφασίσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Τα…ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά. Για αυτό το Τριφύλλι πρέπει “κλείσει” σύντομα τον επόμενο προπονητή του. Για να ξεκινήσει η προεργασία από νωρίς-νωρίς. Αλλά και φυσικά να προλάβει πριν “ανοίξουν” θέσεις σε πολλές ελκυστικές ομάδες της Euroleague.

Τα…γαλανόλευκα συμβόλαια

Για να μιλήσουμε με δεδομένα, οι Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού με συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν είναι οι εξής. Αγραβάνης, Π. Καλαϊτζάκης, Γ. Καλαϊτζάκης, Μαντζούκας, Χουγκάζ και οι…βενιαμίν Σαμοντούροβ και Αβδάλας. Η απόφαση φυσικά για το πως θα πορευτεί δεν είναι αποκλειστικά στα “χέρια” του Παναθηναϊκού. Μιας και οι ενδεχόμενοι στόχοι του μπορεί να έχουν άλλες προτεραιότητες.

Για αυτό, ό,τι και αν γίνει θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το συντομότερο δυνατόν. Ώστε η ομάδα να μπορέσει να πορευτεί ταχύτητα στο μεταγραφικό “παζάρι”. Το μοναδικό θετικό σε αυτή την κάκιστη σεζόν που διανύει ο Εξάστερος είναι πως με την χρονιά ουσιαστικά χαμένη, μπορεί να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από τους ανταγωνιστές του την προεργασία για την…επόμενη μέρα. Αν μας ρωτάτε, είμαστε αισιόδοξοι πως αυτό θα συμβεί!

Ακούσατε εκεί στον Πειραιά τι είπε ο Ανιέλι;;…. Δεν υπάρχετε!

Previous article

Καραπαπάς για Βαρούχα: «Δεν μπορεί να κάνει προπαγάνδα ο κάθε βαλτός κοπρίτης»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.