0

Δεν ήταν λίγοι όσοι αμφισβήτησαν τη δυνατότητα επιστροφής του Δημήτρη Κουρμπέλη στα υψηλά στάνταρ απόδοσης που συνόδευαν την καριέρα του πριν περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού χρειάστηκε να ανέβει τον δικό του Γολγοθά για να φτάσει στη Γη της Επαγγελίας, να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους και να ξαναγίνει πρωταγωνιστής.

Επρεπε να περάσει πρώτα από χίλια μύρια κύματα, να κάνει δύο εγχειρήσεις για να αποκαταστήσει τη ζημιά στο σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών που τον κράτησε στα «πιτ» από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2022. Να μετρήσει ατελείωτες ώρες σε φυσιοθεραπείες και γυμναστήρια. Να επισκεφθεί δύο εξειδικευμένα κέντρα αποκατάστασης στο Μόναχο και στην Μπολόνια.

Η επιστροφή στις θεραπείες και οι απανωτές αναβολές της πλήρους ενσωμάτωσής του, τα συνεχόμενα «μπρος-πίσω» τον επηρέασαν και ψυχολογικά, με συνέπεια να του έχει δοθεί ειδική άδεια για να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Τρίπολη. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Ακόμη κι όταν γύρισε στα γήπεδα χρειαζόταν αγωνιστικό ρυθμό. Χρόνο. Εμπιστοσύνη. Να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του ενόσω η θέση του στην ενδεκάδα είχε τεθεί εν αμφιβόλω.

Η ομάδα είχε ενισχυθεί μεταγραφικά στον τομέα ευθύνης του, η συνύπαρξή του με τον Πέρεθ αναζητούσε την απαιτούμενη χημεία κι ο Κουρμπέλης πάλευε με λύσσα να ξαναβρεί τον ηγετικό του ρόλο στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του στον Παναθηναϊκό. Πλέον είναι και πάλι εδώ. Οπως παλιά.

Ηταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου στην πρόσφατη νίκη του «τριφυλλιού» επί του Παναιτωλικού, έχοντας εκτός των άλλων ένα δοκάρι και μία ασίστ στο ενεργητικό του και το μάτι του γυάλιζε όσο κανενός άλλου. O διακόπτης γύρισε την κατάλληλη στιγμή για τον Κουρμπέλη κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Στο ιδανικό τάιμινγκ. Μία στροφή πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με τα πλέι οφ να έπονται…

Καταστροφικές ήταν οι μέρες του Ράντονιτς στον Παναθηναϊκό….

Previous article

Νικολογιάννης: «Οι εκτός έδρας επιδόσεις του Παναθηναϊκού κάνουν τη διαφορά φέτος»!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.