0

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος του «τριφυλλιού» την (πρωταθληματική) σεζόν 2009-10, αναλύει τα επερχόμενα πλέι οφ της Super League, ενώ συγχρόνως, κάνει το συγκριτικό τεστ του φετινού συγκροτήματος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με την ομάδα που τερμάτισε πρώτη πριν από 13 χρόνια.

Σε ρυθμούς πλέι οφ κινούνται οι «Big – 4» (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) της Super League κι από κοντά οι Άρης και Βόλος που εξασφάλισαν το εισιτήριο συμμετοχής στο μίνι πρωτάθλημα που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή και θα μοιράσει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κάτι που συνέβη τελευταία φορά την σεζόν 2009-10, με την τότε ομάδα των «πρασίνων» να σηκώνει πρωτάθλημα και Κύπελλο και να πετυχαίνει το νταμπλ.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος υπήρξε ένας από τους παίκτες που ήταν στο ρόστερ του «τριφυλλιού» στο τελευταίο πρωτάθλημα του συλλόγου και καταθέτει την οπτική γωνία μέσω της οποίας βλέπει τα επερχόμενα πλέι οφ, ενώ κάνει το συγκριτικό τεστ της ομάδας του 2010 με το φετινό σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

«Ο Παναθηναϊκός μετά από πολλά χρόνια τερμάτισε πρώτος κι εάν δεν υπήρχαν τα πλέι οφ θα είχε στεφθεί πρωταθλητής.

Σίγουρα η πρώτη θέση του προσφέρει ένα ψυχολογικό αβαντάζ εν όψει των κρίσιμων παιχνιδιών που έρχονται. Με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα μετά τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο.

Η…κοιλιά που έκανε τότε ήταν ως ένα βαθμό δικαιολογημένη υπό την έννοια πως δεν είχε συνηθίσει σε τόσο μεγάλες διακοπές μεσούσης της σεζόν κι ήταν κάτι που συνέβη για πρώτη φορά. Σίγουρα πάντως όλα είναι ανοιχτά στα πλέι οφ και στη μάχη του τίτλου.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή αφού καμία ομάδα δεν τα έχει παρατήσει. ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα παλέψουν κι αυτές για την πρώτη θέση και το πρωτάθλημα.

Είδαμε τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια να νικάει την ΑΕΚ, να σπάει το αήττητο στο γήπεδο της και να μειώνει τη διαφορά. Χρειάζεται συγκέντρωση και πίστη σε παιχνίδια που έχουν όλα χαρακτήρα τελικού».

«Οι νίκες στα πλέι οφ δίνουν πλεονέκτημα και ψυχολογικό αβαντάζ»

– Για το κατά πόσον παίζει ρόλο το πρόγραμμα των αγώνων των πλέι οφ:

«Πρόκειται για ένα μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών. Όταν από το ξεκίνημα μια ομάδα μπαίνει κατευθείαν στα…βαθιά με αγώνες ντέρμπι και σημειώνει νίκες, τότε αυτομάτως αποκτά πλεονέκτημα και ψυχολογικό αβαντάζ.

Στην προκειμένη περίπτωση οι τέσσερις ομάδες (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) που θα διεκδικήσουν τον τίτλο δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους και δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις».

«Άλλα τα στυλ παιχνιδιού των δύο ομάδων κι άλλα τα μπάτζετ»

– Για τις ομοιότητες – διαφορές φετινού Παναθηναϊκού με την ομάδα του 2010 που κατέκτησε το νταμπλ:

«Είναι διαφορετικά τα χρόνια, άλλα τα στυλ παιχνιδιού των δύο ομάδων κι άλλα τα μπάτζετ. Η ομάδα του 2010 είχε σπουδαίες προσωπικότητες στο ρόστερ της και δύο προπονητές (Τεν Κάτε, Νιόπλιας).

Ο Νιόπλιας παρότι τότε δούλεψε για πρώτη φορά σε συλλογικό επίπεδο, διαχειρίστηκε πολύ καλά τα αποδυτήρια και το ρόστερ.

Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο που είναι ένας ικανότατος προπονητής.

Έχει τον τρόπο να παίρνει το 101% από τους παίκτες του, είναι δύο χρόνια στην ομάδα, την ξέρει καλά και διαχειρίζεται πολύ καλά το ρόστερ.

Στη δικά μου εποχή ο Παναθηναϊκός διέθετε σπουδαίους ξένους και Έλληνες παίκτες οι περισσότεροι εκ των οποίων έπαιζαν στις Εθνικές ομάδες. Κάθε εποχή είναι διαφορετική.

Ο φετινός Παναθηναϊκός έβαλε πέρυσι τις βάσεις για να γίνει ξανά πρωταθλητής. Πήρε το Κύπελλο, κέρδισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο κι είναι θέμα χρόνου να επανέλθει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Κατά τη γνώμη μου εάν δεν υπήρχαν τα πλέι οφ στην προκήρυξη του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός έχοντας εξασφαλίσει σημαντική διαφορά κατά τη διάρκεια της σεζόν από τους διώκτες του θα είχε κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα».

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Μπερνάρ – Διάταση στον προσαγωγό ο Σπόραρ

Previous article

Βρε λες;;;… Τέθηκε εκτός Μονακό επ’ αόριστον ο Μάικ Τζέιμς!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.