0

PAO BC Academy και Special Olympics HELLAS «ένωσαν» τις δυνάμεις τους σε μία προπόνηση τυπικών και μη τυπικών αθλητών στο ΟΑΚΑ με σύνθημα «όλοι είναι ίσοι».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός μέσα από την ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την πρώτη προπόνηση συνάθλησης τυπικών και μη τυπικών αθλητών στο ΟΑΚΑ. Το σύνθημα γύριζε στην φράση «όλοι είναι ίσοι» και ο σκοπός η προώθηση των εννοιών όπως η ισότητα και η μοναδικότητα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης των «πρασίνων» Οι πρεσβευτές του προγράμματος ONE TEAM της σεζόν 2022-2023, Πάρις Λι και Ντέρικ Γουίλιαμς, καθώς και οι Λευτέρης Μποχωρίδης και Λευτέρης Μαντζούκας έδωσαν το «παρών» και ένωσαν τα Special Olympics Hellas με τους συμμετέχοντες του προγράμματος ONE TEAM και το παιδικό τμήμα της PAO BC Academy.

Σε μία διαδικασία που άπαντες ευχαριστήθηκαν, οι φίλοι του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να κάνουν διάφορες δραστηριότητες μαζί με τους αγαπημένους τους καλαθοσφαιριστές.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics HELLAS, κ. Διονύσης Κοδέλλας δήλωσε: «Για μια ακόμη χρονιά βρισκόμαστε στη ζεστή αγκαλιά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο του προγράμματος ΟΝΕ ΤΕΑΜ της Euroleague όπου και πάλι τα παιδιά μας, οι αθλητές μας, έχουν έρθει να προπονηθούν μαζί με τους αθλητές του Παναθηναϊκού. Μίλησα για τη ζεστή αγκαλιά. Δεν είναι μόνο αυτό. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει ανοίξει μόνο την αγκαλιά της στα Special Olympics, έχει ανοίξει και την καρδιά της. Αυτό το νιώθουμε κάθε στιγμή, έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο που προσωπικά έδωσε μεγάλη ώθηση σε αυτή τη σχέση, στη διμερή σχέση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την ομάδα των Special Olympics, που έχει μόνο θετικά αποτελέσματα».

Ενώ και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Βασίλης Παρθενόπουλος, που βρέθηκε στην προπόνηση, τόνισε πως «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα, με διαχρονικές διακρίσεις, είναι ένα σημαντικό κοινωνικό φαινόμενο με εκατομμύρια υποστηρικτές. Με όση δύναμη μας δίνει αυτή η υποστήριξη, θέλουμε να καταδικάσουμε κάθε μορφή αποκλεισμού ατόμων με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας και να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα αποδοχής και ένταξής τους σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής. Συμμετέχουμε επίσης στη συνεχή διαδικασία ένταξης, με στόχο την οριστική εξάλειψη των φαινομένων διάκρισης σε βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες».

Ο ONE TEAM AMBASSADOR της ομάδας μας, Πάρις Λι, είπε: «Μαζί με τον Ντέρικ Γουίλιαμς είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε μέρος αυτής της δράσης. Ως πρεσβευτές της Euroleague για το πρόγραμμα ΟΝΕ ΤΕΑΜ, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βλέπουμε τα παιδιά χαρούμενα και να χαμογελούν, να αλληλεπιδρούμε και να κάνουμε μαζί τους τέτοιες δραστηριότητες».

Ενώ τέλος, ο Ντέρικ Γουίλιαμς σημείωσε: «Σήμερα έχουμε ιδιαίτερους καλεσμένους με την Ακαδημία μας σε συνδυασμό με το πρόγραμμα One Team. Ξέρετε, είναι υπέροχο να βλέπεις όλα τα παιδιά να χαμογελούν, να απολαμβάνουν πολλές δραστηριότητες. Το βασικότερο ζητούμενο είναι να χαμογελούν, να βεβαιωθούμε ότι τα παιδιά διασκεδάζουν και γι’ αυτό είμαστε εδώ εγώ και ο Πάρις, για να φέρουμε αυτόν τον ενθουσιασμό και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Μαζί τους ήταν η Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί», κα. Ναταλία Ανδριανοπούλου, ενώ από την πλευρά της PAO BC Academy παρευρέθηκε ο κ. Γιώργος Καλαϊτζής.

 

Οι παίκτες-κλειδιά του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Previous article

Η κομβική Λεωφόρος και η μεγάλη ευκαιρία στη Φιλαδέλφεια

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.