0

Ποιοι πράσινοι μπορούν να κάνουν την διαφορά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που μπορεί να εξελιχθεί σε πρώτο ματς μπολ τίτλου σε περίπτωση νίκης…

Το τριφύλλι στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην «OPAP Arena» σε ένα ματς ιδιαίτερο κρίσιμο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, το οποίο πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία του. Οι πράσινοι με τη νίκη επί του Ατρόμητου σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό μπήκαν στην διαδικασία των πλέι οφ στο +2 από την Ένωση, στο +5 από τον Ολυμπιακό και στο +7 από τον ΠΑΟΚ.

Στο ντέρμπι της Κυριακής το τριφύλλι θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα, με το οποίο μπορεί να διατηρήσει και ακόμα και να αυξήσει την διαφορά του από την δεύτερη ΑΕΚ.

Η απόδοση ορισμένων παικτών του τριφυλλιού μπορεί να κάνει την διαφορά και το SDNA αναφέρει τους παίκτες, η απόδοσή των οποίων θα κρίνει κατά πολύ την έκβαση του κυριακάτικου ντέρμπι για τους πράσινους.

Αναλυτικά οι παίκτες – κλειδιά του τριφυλλιού στο ντέρμπι:

Μπαρτ Σένκεφελντ

Ο Ολλανδός σέντερ μπακ, χωρίς τον Χόρντουρ Μάγκνουσον στο πλευρό του, πέρασε μια περίοδο ντεφορμαρίσματος. Στην αναμέτρηση της Κυριακής η παρουσία του είναι ιδιαίτερα κομβική. Είναι δεδομένο ότι ο Σένκεφελντ με τον Ισλανδό σέντερ μπακ στο πλευρό του παίζει καλύτερα, καθώς δεν αναλαμβάνει μόνος του το bulid up της ομάδας ενώ… μοιράζονται και τα αμυντικά καθήκοντα. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που ασκεί πίεση ψηλά και για τον λόγο αυτό το πως θα ανταποκριθεί ο Ολλανδός θα παίξει ρόλο. Αν λοιπόν αποφύγει τα λάθη και είναι σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα, τότε τα δεδομένα για το τριφύλλι θα είναι καλά. Ταυτόχρονα, ο Σένκεφελντ έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να γίνει απειλητικός και στα επιθετικά στημένα και μια τέτοια φάση μπορεί να κρίνει και το αποτέλεσμα του ματς. Το ίδιο ισχύει και τα αμυντικά στημένα, που οι πράσινοι έχουν… ανάγκη τον «βράχο» τους.

Ρούμπεν Πέρεθ

Ο Ρούμπεν είναι ο πιο σημαντικός παίκτης του Παναθηναϊκού και αυτό φαίνεται κάθε φορά που λείπει από τον αγωνιστικό χώρο. Το τριφύλλι χωρίς αυτόν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας ενώ είναι σαφές ότι ο ρόλος του είναι ιδιαίτερα νευραλγικός. Η μπάλα περνάει συνεχώς από τα πόδια του και δίνει μεγάλη ηρεμία στο τριφύλλι. Στο ματς της Κυριακής θα έχει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, μιας και η ΑΕΚ θα πιέσει ψηλά και αυτός θα είναι ο βασικός πυλώνας στην προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα να… σπάσει το πιεστικό πρές των γηπεδούχων. Έχει αποδείξει ότι έχει το καθαρό μυαλό για να πάρει τις σωστές αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές. Είναι το… κομπιούτερ της ομάδας και μπορεί δεδομένα να κάνει την διαφορά.

Σεμπάστιαν Παλάσιος

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος από το ματς με τον Άρη και μετά έχει βρει τον καλό του εαυτό και είναι εκ των κορυφαίων στα τελευταία συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα της ομάδας. Ο «Τούκου» έχει αποδείξει ότι στα ντέρμπι ειδικά βγαίνει μπροστά και βγάζει πάντα τον καλύτερο του εαυτό.  Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτόν τον 1,5 χρόνο που φοράει τα πράσινα έχει σκοράρει κόντρα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρη. Ο ρόλος του θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός την Κυριακή, μιας και θα περάσει αρκετές φορές από τα πόδια του η μπάλα στο επιθετικό τρίτο. Η ταχύτητα του μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και στο ματς της Κυριακής και μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην άμυνα της Ένωσης.

Μπερνάρ

Ο Μπερνάρ όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος. Ο Βραζιλιάνος υποβλήθηκε σε μια μικροεπέμβαση για να ξεπεράσει τους κολικούς στο νεφρό και έμεινε εκτός από τα τελευταία δύο παιχνίδια της ομάδας.   Είναι δεδομένα ο παίκτης που μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο και δεδομένα ο Παναθηναϊκός το έχει ανάγκη αυτό στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ. Το τριφύλλι θα χρειαστεί τόσο την πολύ κάθετη πάσα του όσο και την ενέργεια, η οποία μπορεί να αλλάξει τόσο την ροή όσο και την ιστορία ενός αγώνα. Την Κυριακή οι πράσινοι περιμένουν πολλά από τον Βραζιλιάνο και ο ίδιος θα αποτελέσει παίκτη – κλειδί για την εξέλιξη του ματς. Το θέμα είναι να βρίσκεται στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας για να βοηθήσει τους πράσινους. Το τριφύλλι περιμένει ένα μεγάλο παιχνίδι από τον σταρ του.

Φώτης Ιωαννίδης

Ο Φώτης Ιωαννίδης βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και με την παρουσία του έχει βοηθήσει τα μέγιστα, ώστε να τερματίσει το τριφύλλι στην κορυφή του πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια. Στο τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής με τα δύο γκολ που πέτυχε, με το πρώτο ειδικά να είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Στο ματς με την ΑΕΚ, που δεδομένα θα πάρει φανέλα βασικού, η παρουσία του θα παίξει μείζονα ρόλο. Οι μονομαχίες που θα δώσει με τα στόπερ της Ένωσης θα είναι πολλές και αν τις κερδίσει θα βοηθήσει πολύ τους πράσινους. Από την άλλη, οι ευκαιρίες που θα είχε για να σκοράρει πιθανότατα δεν θα είναι πολλές, αλλά θα πρέπει να τις κάνει γκολ. Όπως και να έχει είναι από τους παίκτες που βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει πολλά και από αυτόν.

Νικολογιάννης: Στόχος του Παναθηναϊκού η κορυφή μετά από κάθε ματς – Έχει πλέον παίκτες στον πάγκο

Previous article

Η PAO BC Academy «ενώθηκε» με τα Special Olympics HELLAS

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.