0

Ο πρώτος από τους δέκα τελικούς στον δρόμο για το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό και η ανάγκη να δει το ματς με την ΑΕΚ σαν να είναι το τελευταίο και όχι το πρώτο.

Από τους 36 τελικούς έμειναν δέκα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός μετά τους 26 τελικούς κόντρα σε όλα τα προγνωστικά είναι δικαιότατα πρώτος. Στόχος είναι μετά και τους δέκα επόμενους τελικούς η ομάδα να είναι πρώτη. O πρώτος από τους δέκα τελικούς, που απομένουν είναι κόντρα στην ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια μέχρι το τέλος.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει για να πάρει αποτέλεσμα να μπει στο παιχνίδι με τη νοοτροπία ότι «σε αυτό το ματς κρίνονται όλα και δεν υπάρχει επόμενο». Ναι υπάρχουν άλλα εννέα παιχνίδια, αλλά αυτό το ματς είναι μία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να πάρει σοβαρό προβάδισμα για τη συνέχεια, διότι αντιμετωπίζει την ομάδα με την οποία είναι πολύ κοντά, είναι στο +2. Αντιμετωπίζει μία εξαιρετική ομάδα στο σπίτι της. Αν ο Παναθηναϊκός μπει στο παιχνίδι με την σκέψη, ότι δεν χάνεται αν χάσει και υπάρχουν και επόμενα ματς δεν θα έχει καμία τύχη και θα έχει χάσει την ευκαιρία. Αν μπει με τη νοοτροπία ότι «σε αυτό το ματς κρίνεται το πρωτάθλημα και πρέπει να το κερδίσουμε» τότε μπορεί να πάρει αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του φέτος, για να πάρει αποτέλεσμα με την ΑΕΚ. Είναι δεδομένο, ότι η ΑΕΚ πληγωμένη και από την ήττα από τον Ολυμπιακό θα μπει με ορμή, με το μαχαίρι στα δόντια με πάθος για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αντιτάξει τη δύναμη στη δύναμη, την ορμή , στην ορμή, πρέπει να γυαλίζει το μάτι των παικτών. Μόνο έτσι μετά το ματς ο Παναθηναϊκός θα φύγει χαρούμενος από το γήπεδο και θα πάει πρωτοπόρος στην διακοπή του πρωταθλήματος.

Σε αυτό το ματς δεν επιτρέπονται φθηνά λάθη όπως του Σάρλια με τον Μπακαμπού, διότι ο Παναθηναϊκός θα τα πληρώσει. Σε αυτό το ματς η συγκέντρωση πρέπει να είναι στο 100% από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Σε αυτό το ματς ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι αποτελεσματικός στις φάσεις, που θα κάνει. Και φυσικά σε αυτό το ματς η ομάδα πρέπει να έχει εξαιρετική αμυντική οργάνωση και γρήγορες επιστροφές, όταν χάνει την μπάλα.

Αν όλα αυτά συμβούν ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο λόγο, για να πάρει αποτέλεσμα. Οσον αφορά τον Νταμπάνοβιτς είπα από χθες, ότι στο Παναθηναϊκός-Αρης είχε πάρει τρεις αποφάσεις, που παραλίγο να στοιχίσουν τη νίκη στον Παναθηναϊκό, είναι ένας διαιτητής, που έχει παίξει σε αρκετά παιχνίδια στην Σούπερ Λίγκα και συνήθως φέρνει άσους , όπως στο πρόσφατο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0 για το κύπελλο και εύχομαι και ελπίζω μετά το ματς να μην ασχολούμαστε μαζί του.

*Η απουσία του Σπόραρ είναι σημαντική(το είδαμε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όταν ήρθε από τον πάγκο και παραλίγο να σκοράρει ενώ κέρδισε τις δύο κίτρινες του Παπασταθόπουλου και την μία του Χουάνγκ), αλλά είναι καλύτερα να μην τον έχεις σε αυτό το ματς και να τον έχεις στα επόμενα από το να ρισκάρεις να τον βάλεις για 20-30 λεπτά και να τον χάσεις για ένα μήνα.

 

Μαντσίνι: “Θα δώσω τα πάντα για να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο”

Previous article

Να δείξει κάτι διαφορετικό και ότι επανέρχεται

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.