0

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε για το γόητρό του κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά στη κακή τους μέρα οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν… δικαίωμα να χάσουν, καθώς Κορομηλάς, Κάρδαρης και Παπαπέτρου ήταν σε… τρομερή βραδιά.

Με απίθανες αποφάσεις κατά τη διάρκεια του ματς, που δεν άφηναν τον Παναθηναϊκό να πάρει ανάσα, αλλά και το τελειωτικό σφύριγμα στην τελευταία επίθεση, όπου ο Φαλ κατεβάζει ξεκάθαρα τα χέρια πάνω στον Ουίλιαμς και στη συνέχεια κάνει φάουλ και στον Παπαγιάννη, ο Ολυμπιακός έφτασε το σερί του στο 12-0.

Ο Χρήστος Σερέλης εξουδετέρωσε τα βαριά χαρτιά των ερυθρόλευκων (Βεζένκοφ, Φαλ, Ουόκαπ), αλλά δεν είχε απάντηση στην τριάδα των Κορομηλά, Κάρδαρη και Παπαπέτρου, οι οποίοι ήταν ανίκητοι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Χρήστος Σερέλης ξεκίνησε τον αγώνα με τους Λι και Ουόλτερς για περισσότερη πίεση αμυντικά στα γκαρντ και καλύτερη δημιουργία επιθετικά, αλλά ο Ολυμπιακός με τρομερή ευστοχία στα τρίποντα πήρε προβάδισμα από νωρίς (8-14 και 10-16). Ο προσωρινός τραυματισμός του Μπέικον πάγωσε τους πράσινους αρχικά, αλλά με δύο τρίποντα του Λι κι ένα του Μποχωρίδη η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο… Χ (21-21).

Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες αντάλλαξαν κάποια καλάθια, μέχρι να αναλάβουν δράση οι Κορομηλάς, Κάρδαρης (κατά κύριο λόγο) και Παπαπέτρου. Στην επίθεση του Παναθηναϊκού φάσεις όπως η παρακάτω στο βίντεο (που ο ΜακΚίσικ χτύπησε σε στήθος και χέρια τον Παπαγιάννη πριν καρφώσει, αλλά ο Κάρδαρης είδε… κλέψιμο) διαδέχονταν η μία την άλλη.

Στην αμυνα, ο Κορομηλάς πήγε στο ΟΑΚΑ αποφασισμένος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κάνει ρεκόρ ευστοχίας σε βολές (σε κάθε άστοχη διέταζε επανάληψη με ευαισθησία που δεν έχουμε δει ποτέ στο ΣΕΦ ή σε άλλον αγώνα γενικότερα για τη χρήση λέιζερ, τη στιγμή που ένας ανόητος από την εξέδρα επέμενε να του δίνει αυτή τη δικαιολογία). Σε συνδυασμό με το ξέσπασμα του ΜακΚίσικ ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 0-10 και πήρε διψήφια διαφορά, με τον Ουόλτερς να βάζει δύο σερί καλάθια, για το 38-46 του ημιχρόνου (με αντιαθλητικό εφεύρεση των Κάρδαρη-Κορομηλά).

Τα παράλογα σφυρίγματα συνεχίστηκαν στην τρίτη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί διψήφια διαφορά (46-56). Σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός με ξέσπασμα μείωσε στον πόντο 58-59, με τον Μαντζούκα να χάνει την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα μετά από κλέψιμο στον αιφνιδιασμό στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η αντεπίθεση αυτή δεν θα μπορούσε να περάσει… αναίμακτα από τον Κάρδαρη, ο οποίος διεκδικεί το βραβείο ευρεσιτεχνίας στο τέλος της σεζόν με τα σφυρίγματα υπέρ του Ολυμπιακού για να δώσει ανάσα στον Ολυμπιακό (59-66).

Κι όμως ο Παναθηναϊκός το πάλεψε κόντρα σε όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες και μείωσε στον πόντο με τρίποντο του Μπέικον 23,8 δεύτερα πριν το τέλος (74-75).

Αλλά εκεί μίλησαν ξανά οι λύκοι με τα γκρι, καθώς ο Ουίλιαμς πήγε για την ισοφάρισε με ντράιβ, αλλά ο Φαλ είχε το δικαίωμα να κατεβάσει τα χέρια πάνω του και να κάνει φάουλ, το οποίο δεν έδωσαν ποτέ. Όπως και στην εξέλιξη της φάσης, όταν ο Παπαγιάννης πιάνει την μπάλα, αλλά ο Φαλ τον ξαναχτυπά!

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-46, 58-59, 74-76.

Παναθηναϊκός (Σερέλης): Ουόλτερς 5 (1/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Λι 14 (2 τρίποντα, 4 ασίστ, 3 λάθη), Ουίλιαμς 2 (2 ριμπάουντ), Μπέικον 17 (3/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Γκουντάιτις 10 (8 ριμπάουντ, 3 ασίστ) Π. Καλαϊτζάκης, Παπαγιάννης 2, Μποχωρίδης 3 (1), Γ. Καλαϊτζάκης, Γκριγκόνις 13 (1/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μαντζούκας 8 (2).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 7 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Κάναν 12 (3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Φαλ 6, Βεζένκοφ 9 (3/12 σουτ, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παπανικολάου 2, Λαρεντζάκης 13 (2), Σλούκας 3 (1/5 σουτ, 6 ασίστ, 2 λάθη), Μπόλομποϊ 6 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πίτερς 6 (2/5 τρίποντα), ΜακΚίσικ 12 (2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/4 βολές, 2 ασίστ).

Θες πρωτάθλημα; Ιδού… η Νέα Φιλαδέλφεια!

Previous article

Σερέλης: «Ήταν φάουλ αλλά εμείς πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα που θα κερδίζει και αυτές τις αποφάσεις»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.