0

Η έναρξη των play off της Stoiximan Super League βρήκε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, να έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι διεκδίκησης του τίτλου.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τον πιο ιδανικό τρόπο για το «τριφύλλι», καθώς κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά σε απόσταση βολής από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου. Αδιαμφισβήτητα μιλάμε για το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και τα play off από ότι φαίνεται μετά το πέρας και της πρώτης αγωνιστικής αναμένονται συγκλονιστικά.

Ωστόσο, η όλη αγωνιστική εικόνα των πράσινων έχει δημιουργήσει προσδοκίες στους φιλάθλους τους και όχι άδικα! Πάμε να δούμε όμως πως ο Παναθηναϊκός μετά από πολλά χρόνια βρίσκεται και πάλι μπροστά στην «κούρσα» του πρωταθλήματος.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ!

Το πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2022/23 της Stoiximan Super League βρήκε τον Παναθηναϊκό αήττητο και πρωταθλητή χειμώνα. Οι πράσινοι από την αρχή του πρωταθλήματος έδειξαν ότι ήρθε η ώρα του Παναθηναϊκού να επιστρέψει εκεί που ανήκει! Η αγωνιστική κατάσταση του τριφυλλιού στο πρώτο μισό ήταν εξαιρετική.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αγνοούσε την λέξη ήττα για τρεις μήνες καθώς το μόνο αρνητικό αποτέλεσμα που είχε φέρει ήταν η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο που μόνο αρνητικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αν αναλογιστεί κανείς την τροπή που πήρε το ματς. Από εκεί και πέρα το «τριφύλλι» τα έκανε όλα τέλεια. Πήρε μεγάλες νίκες όπως αυτές απέναντι σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά και νίκες απέναντι σε ομάδες της επαρχίας που παραδοσιακά τον δυσκόλευαν στο παρελθόν, όπως το 2-0 στο «Γεντί Κουλέ» απέναντι στον ΟΦΗ, το εντυπωσιακό 1-5 επί του Βόλου στην πράσινη – από ότι είδαμε Μαγνησία – αλλά και το διπλό στο Αγρίνιο.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΣ!

Το δεύτερο μισό όμως δεν εξελίχθηκε έτσι όπως θα περίμενε κανείς. Το τριφύλλι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος φαινόταν ότι είχε χάσει τον αγωνιστικό ρυθμό του κάτι το οποίο διαπιστώθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Η απώλεια παικτών όπως ο Αϊτόρ σαφώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική πτώση του «τριφυλλιού» αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ισπανός αποτελούσε πριν το σοβαρό τραυματισμό του το πρώτο «κανόνι» του «τριφυλλιού».

Η αγωνιστική αστάθεια του Παναθηναϊκού ευνόησε τους αντιπάλους του με την ΑΕΚ να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και κατάφερε να ρίξει τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη θέση. Το «τριφύλλι» ωστόσο δεν τα παράτησε και ίσως αυτό είναι που δείχνει την δίψα των παικτών του τριφυλλιού για αυτό το πρωτάθλημα.

Μετά από μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων ο Παναθηναϊκός βρήκε τα πατήματα του πέτυχε ένα μεγάλο διπλό στο «Κλ. Βικελίδης» επί του Άρη το οποίο του έδωσε ψυχολογία και κατάφερε να επανέλθει στην κορυφή σε συνδυασμό και με τα στραβοπατήματα της ΑΕΚ.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ο κόσμος του «τριφυλλιού» μετά από χρόνια απολαμβάνει όσο τίποτα άλλο τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, γεγονός που αποδεικνύεται και με την παρουσία του στο γήπεδο. Όμως σε αυτήν την επιστροφή στην κανονικότητα, όπως θα την χαρακτήριζα, έχουν υπάρξει πρωταγωνιστές οι παίκτες των «πρασίνων».

Την αρχή έκανε ο Αϊτόρ. Ο Ισπανός κέρδισε δίκαια μια θέση βασικού καθώς συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους και φέτος και κατάφερε να πετύχει οκτώ γκολ μέχρι που η ρήξη χιαστού του χτύπησε την πόρτα και τον ανάγκασε να μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Σημαντική είναι και η παρουσία του Αλμπέρτο Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια καθώς κατάφερε σε 16 ματς να κρατήσει ανέπαφη την εστία του τριφυλλιού με τους πράσινους να έχουν δεχτεί μόλις 12 γκολ.

Ανανεωμένη είναι και η επίθεση του «τριφυλλιού» με τους Σπόραρ και Ιωαννίδη να κάνουν καλά την δουλειά τους! Ο Σλοβένος επιθετικός έχει πετύχει μέχρι στιγμής 8 γκολ σε 23 ματς ενώ σημαντική εξέλιξη παρουσιάζει και ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο νεαρός επιθετικός έχει βρει τα πατήματα του και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ιβάν. Μέχρι στιγμής έχει πετύχει 5 τέρματα και έχει μοιράσει δύο ασίστ.

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΙΒΑΝ

Το πρόσωπο όμως που αποτελεί το «κλειδί» για την διαφορετική εικόνα του «τριφυλλιού» και την πετυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, δεν είναι άλλο από το στρατηγό Ιβάν. Ο Σέρβος τεχνικός κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να βάλει και πάλι τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι για την διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος. Την αρχή την είχε κάνει πέρσι όταν και η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος ύστερα από 8 χρόνια και αυτήν την φορά με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Η εργατικότητα του, η αφοσίωση του, η ταπεινότητα του και η αγάπη που έχει για τον Παναθηναϊκό είναι στοιχεία που τον βοήθησαν να επαναφέρει την ομάδα σε μια κανονικότητα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν να αμφισβητήσει την ομάδα του και να ισοπεδώσει το έργο του. Ξέρει που βρίσκεται. Ξέρει σε ποια ομάδα είναι προπονητής.

Για αυτό δεν σταματάει να υπερασπίζεται το «τριφύλλι» εντός και εκτός γηπέδων όπως έκανε πρόσφατα σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ο οποίος προσπάθησε να υποβιβάσει την προσπάθεια που καταβάλει το τριφύλλι. Χαρακτηριστικά είπε: «Μην υποτιμάτε την ομάδα μου. Μην το κάνετε. Δεν είναι σωστό. Με τη συμπεριφορά μου δεν έχω δείξει ότι δεν σέβομαι οποιονδήποτε αντίπαλο. Η μόνη ομάδα που δικαιούται το πρωτάθλημα και θα χαρεί είναι η δική μου γιατί όλοι οι άλλοι μιλούν για αλλοιωμένα πρωταθλήματα. Προσπαθούμε να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε ιστορικά και θα παλέψουμε έχοντας σεβασμό απέναντι στους αντιπάλους μας»

Το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί ακόμα. Το πρωτάθλημα άρχισε την Κυριακή με την έναρξη των πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός είχε δύσκολο έργο απέναντι στην ΑΕΚ όμως για άλλη μια φορά φάνηκε αντάξιος των περιστάσεων και δεν άφησε κανέναν να του στερήσει την πρωτιά. Μπορεί να μην πήρε την νίκη, ωστόσο η ισοπαλία είναι ένα θετικό αποτέλεσμα που του δίνει ναι μεν ένα μικρό βαθμολογικό προβάδισμα αλλά το σημαντικότερο είναι ότι του δίνει ψυχολογία και πνευματική δύναμη για την συνέχεια. Το σίγουρο είναι ότι οπουδήποτε και να καταλήξει αυτό το πρωτάθλημα δεν μπορούμε να μιλάμε για μια αποτυχημένη χρονιά αλλά για επιτυχημένη χρονιά.

Πίστη και στήριξη στην ομάδα!

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-3: Δεύτερη ήττα από τον ΠΑΟΚ και δυσκολεύει αφάνταστα ο τελικός

Previous article

Ανδρεόπουλος: «Αν και χάσαμε, εμφανιστήκαμε ως Παναθηναϊκός»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.