0

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στο Κλειστό του Αγίου Θωμά στο πλαίσιο του Game 2 της ημιτελικής φάσης της Volley League με το σκορ να είναι 2-0 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο σετ του παιχνιδιού χάθηκε πριν καλά καλά… αρχίσει. Οι παίκτες του Μιλενκόσκι είχαν τη ψυχολογία στα ύψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στον αγωνιστικό χώρο του Αμαρουσίου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να πάρουν από πάρα πολύ νωρίς σημαντική διαφορά υπέρ τους. Ο Ανδρεόπουλος εξάντλησε από πάρα πολύ νωρίς τα δύο τάιμ άουτ που είχε στη διάθεση του. Αυτό ουδέποτε λειτούργησε ευεργετικά. Το 0-1 ήταν θέμα χρόνου και έγινε πράξη με το πρώτο σετ να ολοκληρώνεται με 12-25.

 

 

Η εικόνα στο επόμενο σετ άλλαξε άρδην. Το μπλοκ του Παναθηναϊκού είχε πολύ καλό ξεκίνημα σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα από πολύ νωρίς το «τριφύλλι» να πάρει διαφορά έξι πόντων (8-2). Το εσπευσμένο τάιμ άουτ του Μιλενκόσκι δεν άλλαξε τόσο πολύ την κατάσταση καθώς οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του σετ. Όλο αυτό σε συνδυασμό με τα ουκ ολίγα άστοχα σερβίς των φιλοξενούμενων είχε σαν αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει μέχρι και το +9 (20-11)! Η ισοφάριση του παιχνιδιού δεν άργησε να έρθει και έτσι το 1-1 ήταν γεγονός με το σετ να ολοκληρώνεται με 25-16 για τους πρωταθλητές.

Η εκκίνηση του τρίτου σετ βρήκε τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Αυτό έγινε για πρώτη φορά απόψε καθώς τα δύο προηγούμενα είχαν ξεκινήσει με 1-5 και 5-1 αντίστοιχα. Τα συνεχόμενα λανθασμένα σερβίς του ΠΑΟΚ κράτησαν το σκορ στην ισοπαλία μέχρι τους 8 πόντους. Τα σερβίς του Ερνάντεζ και τα μπλοκ έφεραν τους «πράσινους» στο +2 (12-10). Το σετ ήρθε στα ίσια (12-12) μετά από χτύπημα μέσα του Ράπτη και μπλοκ του Βουλκίδη στον Κόβαρ. Ο Ιταλός από τη θέση του σερβίς έβαλε προβλήματα στους φιλοξενούμενους και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάει στο +2 (15-13). Οι Θεσσαλονικείς δεν άφηναν το «τριφύλλι» να ξεφύγει και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμένουν σε απόσταση βολής. Η διαφορά έφτασε και στο +4 (20-16) μετά από υπερβάσεις των Ράπτη και Ντε Ντρις. Το χτύπημα του Ερνάντεζ στη διαγώνιο ήταν αρκετό ώστε να κάνει το 25-23 και παράλληλα το 2-1 για το «τριφύλλι».

 

 

Στο τέταρτο σετ ο ΠΑΟΚ μπήκε πάνω κάτω όπως στο πρώτο. Το σερβίς του «δικεφάλου» ανέβηκε και με τον Βουλκίδη να δημιουργεί ουκ ολίγα προβλήματα στην υποδοχή του «τριφυλλιού» προηγήθηκε με 3-6 από πάρα πολύ νωρίς. Το μομέντουμ αυτό σταθεροποιήθηκε υπέρ του «δικεφάλου» αλλά η περιστροφή του Ερνάντεζ ήταν ευεργετική για τους «πράσινους» όπου κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο (10-11). Οι ομάδες παρέμεναν κοντά στο σκορ αλλά πάντα οι φιλοξενούμενοι είχαν την λεπτομέρεια ώστε να διατηρούν διαφορά μέχρι και 2 πόντων (15-17). Δύο συνεχόμενες επιθέσεις του Ερνάντεζ έκαναν το 17-17 δείχνοντας το ψυχολογικό ανέβασμα του Κουβανού, ενώ αναγκάστηκε ο Μιλενκόσκι να καλέσει τάιμ άουτ. Το ντέρμπι συνεχίστηκε για τα καλά με τον Ερνάντεζ να είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενώ ο Αχιλλέας Μπάσης με άσο έκανε το 20-19 σε πολύ σημαντικό σημείο! Το +1 έγινε -2 με τον Αντρέα Φράγκο να υποπίπτει σε συνεχόμενα λάθη, γεγονός που ανάγκασε τον κόουτς Ανδρεόπουλο να καλέσει το τελευταίο τάιμ άουτ του. Αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να αλλάξει το μομέντουμ και έτσι ο «δικέφαλος» έφερε το παιχνίδι στα ίσια με 21-25.

Οι «πράσινοι» ανέτρεψαν το σκορ με άσσο του Μπάση, όμως με δύο συνεχόμενα λάθη βρέθηκαν πίσω με δύο πόντους (20-22). Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογία και έκλεισε το σετ με σκορ 21-25, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με το ημιτελικό να οδηγείται στο tie-break.

Εκεί, ο ΠΑΟΚ πήρε πρώτος προβάδισμα (2-4), με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά και με δύο μπλοκ των Κόβαρ και Γιάκομπσεν να κάνουν το 6-5. Οι Θεσσαλονικείς ανέτρεψαν το σκορ και πήραν… αέρα τριών πόντων (11-14), με τους «πράσινους» να μειώνουν στο ελάχιστο (13-14), χάνοντας το σετ με σκορ 13-15. Τελικό σκορ στα σετ 3-2 υπέρ του ΠΑΟΚ. Επόμενος αγώνας την Τετάρτη, 5 Απριλίου, στην PAOK Sports Arena.

 

Τα σετ: 12-25, 25-16, 25-23, 21-25, 13-15

 

Καρλάφτης: «Μικρός ήθελα να βγάλω φωτογραφία με τον Διαμαντίδη και τον Σισέ» (Vid)

Previous article

Σε τροχιά επιστροφής στην κανονικότητα!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.