0

Πραγματικά και ο φετινός Παναθηναϊκός σε διαψεύδει. Οι παθογένειες του πρόσφατου παρελθόντος με μπάσκετ αλάνας αλά… Ράντονιτς εμφανίζονται και υπενθυμίζουν πως θέλει πολύ κόπο και πολύ τρόπο για να αλλάξει κάτι.

Αλλάζει, όμως; Οι «πράσινοι» κάνουν ένα βήμα μπρος (νίκες και εικόνες με Ερυθρό Αστέρα/Βιλερμπάν) και δύο βήματα πίσω (ήττες από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ). Ειλικρινά δεν ξέρεις τι μπορεί να περιμένεις.

Δεν είναι ψέμα πως όντως οι «πράσινοι» έχουν βελτιώσει μερικά πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού τους. Υπάρχει μια κατεύθυνση, ένα πλάνο, μια στόχευση. Υπάρχει κάτι. Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό υπάρχει και κάτι άλλο που δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί. Η έλλειψη νοοτροπίας νικητή. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν κάκιστη νοοτροπία ή καλύτερα δείχνουν να έχουν συνηθίσει στις ήττες. Κάτι που είναι πολύ κακό.

Υπάρχουν μερικές εκλάμψεις, αλλά αυτό δεν αρκεί. Υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη οι «πράσινοι» μετρούν 7 ήττες και 3 νίκες. Προφανώς για τις ήττες κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ευθύνεται και ο Ελληνας κόουτς για το γεγονός πως η ομάδα έμοιαζε να παίζει μπάσκετ… Ράντονιτς. Κόντρα σε αντιπάλους που σαφώς ποιοτικά υστερούν (στη θεωρία). Όμως έχω αναφέρει πως ο Χρήστος Σερέλης δεν είναι… μάγος. Και πραγματικά τιμή του που βγήκε και ζήτησε συγνώμη μετά από 1,5 μήνα παρουσίας.

Πάμε στο ζουμί. Βρισκόμαστε στα τέλη Μάρτη. Υπάρχει ακόμα αγωνιστική δράση. Μέχρι τον Ιούνη. Δηλαδή υπάρχει ένα «γεμάτο» τρίμηνο. Η ερώτηση που χρειάζεται να απαντηθεί αλλά στο παρκέ είναι το εξής. Ποιος είναι ο στόχος αυτής της ομάδας μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν; Υπάρχει απάντηση; Προσωπικά δεν μπορώ να τον βρω. Αν είναι οι νίκες, τότε γιατί οι παίκτες δεν το δείχνουν στο παρκέ;

Υπάρχουν μερικές εκλάμψεις, αλλά αυτό δεν αρκεί. Υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη οι «πράσινοι» μετρούν 7 ήττες και 3 νίκες. Προφανώς για τις ήττες κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ευθύνεται και ο Ελληνας κόουτς για το γεγονός πως η ομάδα έμοιαζε να παίζει μπάσκετ… Ράντονιτς.

Για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε όταν οι παίκτες δεν έχουν μάθει να κερδίζουν;

Προφανώς και δεν μπορεί να τεθεί η λέξη πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ. Ποιο πρωτάθλημα; Ας μη γελιόμαστε. Το αναφέρω διότι βάσει λογικής είναι ο μοναδικός στόχος που έχει ο Παναθηναϊκός. Για να μπορέσουν οι «πράσινοι» να βάλουν στο μυαλό τους τον μοναδικό τίτλο που τους έχει απομείνει στη θεωρία, θα πρέπει να μάθουν να κερδίζουν. Να εθιστούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στις νίκες.

Στη παρούσα φάση έχουν εθιστεί στις ήττες. Οι ήττες έχουν γίνει μια κάκιστη συνήθεια. Ο Χρήστος Σερέλης ανέφερε κάτι σημαντικό. «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι στο τέλος της σεζόν, θα παίζουν αυτοί που καταλαβαίνουν πού βρίσκονται κι αυτοί που θα σκίζονται, όπως το λέω η έκφραση, σε όλους τους αγώνες». Αυτό λοιπόν θέλω να το δω στην πράξη. Διότι ο Ελληνας κόουτς δεν φοβάται να βάλει το χέρι στη φωτιά. Το έκανε με τον Μπέικον στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα.

Από το παιχνίδι με την Μπάγερν και έπειτα, αυτή η ατάκα θα πρέπει να ηχήσει καλά στα αυτιά των παικτών. Οσοι δεν σκίζονται, υπάρχουν ωραίες και προνομιακές καρέκλες δίπλα στον πάγκο για να νιώσουν VIP θεατές. Διότι ο… κακός Ράντονιτς έφυγε. Η κακή νοοτροπία δεν έχει φύγει. Η νοοτροπία του… δεν πειράζει που χάσαμε, αλλά το παλέψαμε. Όχι με τέτοια νοοτροπία το επόμενο τρίμηνο θα είναι εφιαλτικό για τους «πράσινους». Η μήπως νομίζουν πως με τις φανέλες θα μπορούν να κερδίζουν με άνεση τους αγώνες της Basket League;

Για να είμαστε και ρεαλιστές, στη τελική άπαντες ας παίξουν για τα επόμενα συμβόλαιά τους γιατί αρκετοί ξένοι από το υπάρχον ρόστερ δύσκολα θα παραμείνουν.  Η επόμενη χρονιά θα είναι διαφορετική σε πολλούς τομείς και με διαφορετικό ρόστερ κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Το ζήτημα είναι να σκεφτούν στον Παναθηναϊκό, οι παίκτες τι θέλουν να κάνουν. Οποιος νιώθει ότι είναι τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της σεζόν καλύτερα ας το πει.

Από το παιχνίδι με την Μπάγερν και έπειτα, αυτή η ατάκα θα πρέπει να ηχήσει καλά στα αυτιά των παικτών. Οσοι δεν σκίζονται, υπάρχουν ωραίες και προνομιακές καρέκλες δίπλα στον πάγκο για να νιώσουν VIP θεατές.

Τρινκιέρι: «Ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολος αντίπαλος στην έδρα του»

Previous article

Ιωαννίδης και Σπόραρ κρατούν τον Γιοβάνοβιτς σε κατάσταση εγρήγορσης, τι ισχύει με τους δύο φορ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.