0

Φέρτε μου ένα σύννεφο να πέσω. Κάποιοι έκαναν λες και δεν τα περίμεναν αυτά, που συνέβησαν στην σύσκεψη της ντροπής.

Κάποιοι ήλπιζαν, ότι κάτι καλό θα βγει λες και δεν ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν. Εγώ και τίποτα δεν περίμενα και δεν έπεσα από τα σύννεφα με αυτά, που έγιναν. Όταν ο Μαρινάκης δήλωνε το 2011, ότι δίδασκε ήθος λίγα λεπτά μετά τα μπινελίκια που έριξε στον Σισέ στο παιχνίδι του «κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη», όταν όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει, ότι δεν δέχεται τίποτα λιγότερο από το 100-0 πως είναι δυνατόν να περιμένεις να συμφωνήσει σε κάποια μέτρα που θα εξασφαλίσουν όσο είναι δυνατόν το 50-50; Όταν ο Καραπαππάς έρχεται μέσα στην Λεωφόρο και κάνει χειρονομίες και όλα τα χρόνια κάνει, ότι και ο Μαρινάκης πως σου κάνει εντύπωση, ότι πέταξε φούστα στον πρόεδρο της ΕΠΟ; Απλά για άλλη μία φορά έδειξαν ποιοι είναι και τι θέλουν να κάνουν. Δεν αντέχουν να μην είναι πρώτοι, δεν αντέχουν το 50-50 και όσο δεν είναι πρώτοι προτιμούν να το διακόψουν το πρωτάθλημα παρά να μην το πάρουν. Απλά τα όσα έγιναν χθες επιβεβαιώνουν αυτά, που φωνάζω χρόνια για τους παράγοντες του Ολυμπιακού και με κατηγορούν για αυτό. Οι εικόνες οι χθεσινές ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα λόγια μου.

Αυτοί, λοιπόν, αυτοί είναι. Το θέμα είναι τι κάνουν αυτοί, που πρέπει να επιβάλουν την τάξη. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα μετά τα χθεσινά αίσχη θα είχε επέμβει εισαγγελέας. Εδώ ακόμα περιμένουμε. Αν την φούστα την πέταγε ένας ηθοποιός, ένας τραγουδιστής, σήμερα θα είχαν βγει όλοι στα παράθυρα και θα κατηγορούσαν αυτόν, που την πέταξε για σεξιστική επίθεση. Σήμερα σιγή. Για τον υφυπουργό Αθλητισμού τι να πω; Δεν είχε σήμα το κίνητό του μάλλον και δεν μπόρεσε να πάρει θέση για τα όσα έγιναν χθες. Γελάει ο κόσμος με αυτόν τον τύπο.

Να πάμε και στους δημοσιογράφους. Σήμερα μία μέρα μετά τα αίσχη, η ΕΣΗΕΑ έβγαλε μια ανακοίνωση πολύ… light έτσι απλά για να την βγάλει. Ο ΠΣΑΤ ρωτάει τον Μαρινάκη να του πει σε ποιον απευθυνόταν όταν έλεγε «όλα τα σ@@@ μαζεμένα» περνώντας από μπροστά και κοιτώντας δημοσιογράφους. Επειδή ο Μαρινάκης δεν θα απαντήσει να τους πω εγώ, ότι απευθυνόταν στα …δέντρα και σε έναν …περιπτερά που ήταν από πίσω. Ας σοβαρευτούμε. Όταν δεν έχεις τα άντερα να βγάλεις μία ανακοίνωση όπως πρέπει για να προστατεύσεις ανθρώπους που είναι στον δρόμο και κάνουν ρεπορτάζ και όχι μεγαλοδημοσιογράφους που κάνουν το άσπρο… μαύρο, τότε καλύτερα μην πεις τίποτα.

Εδώ και καιρό γράφω και λέω, ότι ο Παναθηναϊκός είναι μόνος του απέναντι σε αυτή την τοξικότητα όλη την χρονιά. Για χθες και για να είμαι δίκαιος όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων προσπάθησαν να βρουν μία λύση και να πάνε παρακάτω με εξαίρεση τους παράγοντες του Ολυμπιακού. Οπότε το να βγαίνουν σήμερα συνάδελφοί μου και να τσουβαλιάζουν όλους μέσα στην τοξικότητα αυτό που κάνουν είναι να την επιβραβεύουν και όχι να την κατακεραυνώνουν. Εκτός αν φοβούνται και ντρέπονται να γράψουν για τους πρωταγωνιστές της τοξικότητας. Αν συμβαίνει αυτό μην μας κουνάτε και το δάκτυλο ρε παιδιά, ότι εσείς τα κάνετε όλα σωστά και εμείς που λέμε τα πράγματα με το όνομά τους όχι. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει.

Και αυτό που είναι πασιφανές, είναι ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να νοιώθει διπλή περηφάνεια, διότι είναι ακόμα πρώτος στην βαθμολογία, την στιγμή, που διδάσκει ήθος κανονικό, όχι  σαν και αυτό του …2011. Πήγε χθες στην σύσκεψη κατέθεσε την πιο σωστή πρόταση να σταλεί επιστολή σε ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, για να βοηθήσουν για να έρθουν καλοί ξένοι διαιτητές( και όχι τύπου Νταμπάνοβιτς), αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό μόνο από τον Ολυμπιακό, που αποχώρησε πετώντας …φούστες και επιδεικνύοντας τις χυδαίες πράξεις του. Ο Παναθηναϊκός το έχω ξαναγράψει δεν έχει παράγοντες, που να μπουκάρουν στα αποδυτήρια διαιτητών, που να απειλούν, που να κάνουν bulling, που να έχουν χυδαίες συμπεριφορές. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να πάρει αυτό το πρωτάθλημα με το ποδόσφαιρό του, το ήθος του και είναι κόντρα σε όλη αυτή την τοξικότητα. Αν θέλετε να βοηθήσετε κάποιοι αυτό το καημένο το ποδόσφαιρο μην ντρέπεστε να το λέτε. Δεν θα σας πουν ότι είστε Παναθηναϊκοί. Την αλήθεια θα λέτε. Εκτός αν η δική σας αλήθεια είναι «τα χώνουμε σε όλους, για να έχουμε ίσες αποστάσεις». Κουραστήκαμε με τους ισαποστάκηδες και οι συγκεκριμένοι έχουν μεγάλη ευθύνη για τις χυδαίες συμπεριφορές, που είδαμε χθες.

*Επειδή την άλλη Κυριακή στην Λεωφόρο θα γίνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ένα θα πω στους φίλους του Παναθηναϊκού, που θα πάνε στο γήπεδο. Προστατέψτε την ομάδα. Καταλαβαίνω τον θυμό σας, αλλά τώρα προέχει η ομάδα, η προσπάθεια, που έχουν κάνει όλοι για να φθάσουμε εδώ που είμαστε τώρα. Οτιδήποτε άσχημο γίνει θα εξυπηρετήσει τον Ολυμπιακό.

*Ξένος διαιτητής έστειλε μήνυμα στον Μπένετ και του ζήτησε να τον ορίσει στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Λες να έχει σχέση με τους δύο ελίτ διαιτητές που είχε βρει ο Μαρινάκης την προηγούμενη εβδομάδα; Μπα δεν το πιστεύω…

*Ατακάρα Μπέου, για το ότι θέλουν ξένο διαιτητή για το φιλικό Ολυμπιακός-Αρης. Δεν υιοθετώ.

Η νύχτα του αρχηγού

Previous article

Αποκάλυψη από πρώην ερυθρόλευκο: Στημένο να μην παίξουμε με Παναθηναϊκό – Προαποφασισμένο το «μέχρι τέλους» γιατί τους είχαν απλήρωτους!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.