0

Το ματς του Παναθηναϊκού με την Μπάγερν προσφερόταν για μια αντίδραση από την πλευρά των παικτών του Σερέλη, που προέρχονταν από την αποκαρδιωτική εμφάνιση και την ήττα από την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια.

Απέναντί τους είχαν μια λαβωμένη ομάδα, που θεωρούνταν ιδανικός αντίπαλος για ξέσπασμα και επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη περίοδος έμοιαζε με συνέχεια της κακής απόδοσης στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος. Χαλαρότητα στην άμυνα και στα ριμπάουντ, κάκιστες αποστάσεις και μηδενικές συνεργασίες στην επίθεση έφεραν το -6 (21-27) στο δεκάλεπτο.

Από ‘κει και πέρα, οι «πράσινοι» αποφάσισαν να… αγριέψουν και να σφίξουν την άμυνά τους. Παράλληλα κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα και βρήκαν τις απαιτούμενες λύσεις με πολυφωνία στο σκοράρισμα: είναι χαρακτηριστικό ότι το (συνολικό) επιμέρους σκορ στο 2ο και στο 3ο δεκάλεπτο ήταν 50-27 υπέρ των γηπεδούχων, ενώ μέχρι το 30’ είχαν σκοράρει και οι 11 παίκτες που είχαν χρησιμοποιηθεί!

Κάπως έτσι το «τριφύλλι» έδειχνε να βάζει τις βάσεις για να φτάσει σε μια άνετη και ευρεία νίκη. Μόνο που χαλάρωσε υπερβολικά στην 4η περίοδο, με συνέπεια το +17 να γίνει +7. Η μαχητικότατη και σκληροτράχηλη Μπάγερν έτρεξε σερί 10-0 σε διάστημα 4 περίπου λεπτών, την ώρα που το second unit του Παναθηναϊκού θύμισε εν πολλοίς την ομάδα που βλέπαμε επί Ράντονιτς.

Παναθηναϊκός: Η νύχτα του αρχηγού

Κάπου εκεί μίλησε ο Παπαγιάννης, ο οποίος ανέλαβε δράση και ξεκόλλησε την ομάδα του Σερέλη: ο διεθνής σέντερ πέτυχε τους 11 από τους 12 τελευταίους πόντους των γηπεδούχων (!) και τους οδήγησε εκ του ασφαλούς στο ροζ φύλλο (86-76). Η νύχτα ανήκει λοιπόν στον αρχηγό του «εξάστερου», που πέτυχε 24 πόντους με απόλυτη ευστοχία (7/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 1/1 βολή), κατέβασε 11 αμυντικά ριμπάουντ, μοίρασε 3 τάπες θωρακίζοντας τη ρακέτα και είχε 40 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης. Συν τοις άλλοις, έκανε τρία ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα και δικαίως αποθεώθηκε από τους περίπου 3.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Ο Big Papa έχει αποδοκιμαστεί και κατακριθεί πολλάκις στο παρελθόν, άλλες φορές δικαίως, άλλες αδίκως. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους σέντερ της διοργάνωσης, αλλά και ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα των «πράσινων», το οποίο έχουν εκμεταλλευτεί ελάχιστα τη φετινή σεζόν. Το έχουμε επισημάνει άλλωστε: όταν ο ίδιος πάρει την μπάλα εκεί που πρέπει από τους περιφερειακούς και δεν ανεβοκατεβαίνει άσκοπα στο παρκέ, τότε νιώθει πιο ισχυρός πνευματικά και ικανός για να κυριαρχήσει.

Άξιος συμπαραστάτης του ο Λι, που μοίρασε εξαιρετικά την μπάλα κι έκανε… μάγκες του συμπαίκτες του πετυχαίνοντας ρεκόρ καριέρας στις ασίστ στην Ευρωλίγκα (11, οι 6 εξ αυτών στην 3η περίοδο). Ο Αμερικανός γκαρντ τα δίνει όλα και παίζει για… δύο εδώ και λίγο καιρό, αφού ο Γουόλτερς βρίσκεται περισσότερο καιρό στα πιτς, παρά βοηθάει.

Παναθηναϊκός: Η νύχτα του αρχηγού

Την ίδια ώρα, ο Μαντζούκας «μεγαλώνει» και «ανδρώνεται» στο υψηλό επίπεδο όλο και πιο πολύ. Ο 19χρονος φόργουορντ κερδίζει χρόνο και… ευθύνες με το σπαθί του, αφού προσφέρει περισσότερα σε σχέση με τον -«άψυχο» σε άμυνα και ριμπάουντ- Γουίλιαμς. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσει έτσι και να δουλέψει ακόμα περισσότερο…

Υ. Γ. Με την εικόνα του στο 3ο δεκάλεπτο όταν και πέτυχε 12 πόντους «ανοίγοντας» την αντίπαλη άμυνα, ο Τόμας απέδειξε τι… χάνει ο Παναθηναϊκός στις εγχώριες υποχρεώσεις λόγω των κάκιστων επιλογών του Ράντονιτς για τις αλλαγές στους ξένους.

Υ. Γ. 2 Κόντρα στην Μπάγερν, οι παίκτες του Σερέλη πέταξαν στα σκουπίδια 10 βολές (15/25 είχαν). Προφανώς σε ματς υψηλότερων απαιτήσεων (λόγου χάρη το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), αυτά δεν συγχωρούνται…

Υ. Γ. 3 Πολλά συγχαρητήρια στην Ελένη Καπογιάννη και στις παίκτριές της για την κατάκτηση του Κυπέλλου στο μπάσκετ γυναικών!

 

Σπόραρ: Ο πρώτος…πράσινος σκόρερ κόντρα στον Βόλο όλων των εποχών

Previous article

Πείτε το, μην… ντρέπεστε: Ο Παναθηναϊκός είναι απέναντι σε αυτή την χυδαιότητα!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.