0

Ο Άντραζ Σπόραρ ψάχνει τη δική του επανεκκίνηση στο σκοράρισμα κόντρα στην ομάδα που έχει «πληγώσει» και στα τέσσερα φετινά ματς. Τον Βόλο.

Στον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου έπαιξε στα 12 απ’ τα 13 παιχνίδια του Παναθηναϊκού και σκόραρε μόλις τρεις φορές… Το πέναλτι της νίκης στο 95’ του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (15 Ιανουαρίου), το δεύτερο γκολ που σφράγισε στο 90’+2 τη νίκη επί της Λαμίας με 2-0 (5 Φεβρουαρίου) και το δεύτερο γκολ -με πέναλτι στο 69’- στο 2-0 επί του Βόλου στη Λεωφόρο (18 Φεβρουαρίου).

Συν άλλα δύο τέρματα στα δύο παιχνίδια του Παναθηναϊκού μέσα-έξω με τους Βολιώτες στους «16» του Κυπέλλου (15 Δεκεμβρίου και 11 Ιανουαρίου). Φτωχή συγκομιδή για τα κυβικά και το βιογραφικό του Αντραζ Σπόραρ, ο οποίος όμως -όσο κι αν ορισμένοι προσπαθούν να τον μειώσουν ως παίκτη- δεν παύει να είναι ένας φορ των 181 γκολ και 51 ασίστ σε 452 επίσημα παιχνίδια καριέρας κι ένας απ’ τους λιγοστούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα μέρη μας, ο οποίος έχει πανηγυρίσει τίτλο πρωταθλητή σε τέσσερις διαφορετικές χώρες: με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας το 2016 στη Σλοβενία, με τη Βασιλεία το 2016 (μισή σεζόν) και το 2017 στην Ελβετία, με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας το 2019 στη Σλοβακία και με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας το 2021 στην Πορτογαλία.

Πλέον, δύο χρόνια μετά τον τελευταίο τίτλο του με τα «λιοντάρια της Λισσαβώνας», διεκδικεί με τον Παναθηναϊκό το έκτο πρωτάθλημα της καριέρας του σε πέμπτη διαφορετική χώρα. Το ξέρει πως δεν θα είναι εύκολο, όμως το πιστεύει, όπως το πιστεύει όλος ο οργανισμός των «πρασίνων» απ’ την πρώτη αγωνιστική μέρα της λίγκας κι ο διεθνής Σλοβένος φορ γνωρίζει πως από δω και πέρα, σε αυτά τα εννιά παιχνίδια των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο της φετινής σεζόν (και) τα δικά του γκολ.

Την Κυριακή (18:00) στο ματς με τον Βόλο έχει την ευκαιρία για το δικό του, προσωπικό restart. Απέναντι σε μία ομάδα την οποία κατάφερε να πληγώσει και στις τέσσερις προηγούμενες συναντήσεις τους τη φετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Με τρία «σεντερφορίσια» τέρματα κι ένα πέναλτι! Ουδείς απώλεσε την εμπιστοσύνη του στον Σπόραρ, που πέτυχε μεγάλα γκολ κόντρα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό (πέναλτι ισοφάρισης στο 90’+12), Αρη (στο 90’+2) κι ακόμη και στις ζόρικες βραδιές του, κατά τη διάρκεια της φετινής πορείας κι όταν δεν σκόραρε, είχε τον τρόπο να είναι επιδραστικός και πολύτιμος για το «τριφύλλι» με πέντε ασίστ (οι τρεις από κερδισμένα πέναλτι) σε καθοριστικά σημεία.

Κι απ’ τη δική του επανεκκίνηση στο σκοράρισμα, ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να λύσει σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα του εύκολου γκολ, ανοίγοντας ακόμη περισσότερο τη… θέα του προς τον φετινό τίτλο.

Ο Τσέριν δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και όλοι στον Παναθηναϊκό είναι ανακουφισμένοι

Previous article

Παρέμβαση Μητσοτάκη για διαιτησία στα playoff ζητώντας από τον Τσέφεριν ελίτ διαιτητές!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.