0

Τα… νιάτα του θυμήθηκε ο Ντάνιελ Μαντσίνι στο ντέρμπι των αιωνίων στη Λεωφόρο την Κυριακή. Οχι ότι τον έχουν πάρει τα χρόνια τον Αργεντινό άσο του Παναθηναϊκού, 27 ετών παλικαράκι είναι, αλλά η θέση του εσωτερικού μέσου (8άρι) που τον χρησιμοποίησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κόντρα στον Ολυμπιακό είναι δεδομένο ότι του θύμισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Οταν ακόμα βρισκόταν στην πατρίδα του, φιλοδοξώντας να ζει απ’ το ποδόσφαιρο.

Τι εννοούμε; Γεννημένος το 1996, ο Ντάνιελ Μαντσίνι άρχισε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Νιούελς στο Ροζάριο της Αργεντινής. Ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 2015 και πρόλαβε να αγωνιστεί μαζί της σε 16 αναμετρήσεις σκοράροντας δύο φορές.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, όταν και οι σκάουτ της Μπορντό στην Γαλλία τον εντόπισαν και τον πήραν στους Γιρονδίνους.

Ο Μαντσίνι στην Νιούελς Ολντ Μπόις, κατέγραψε ως επαγγελματίας 16 συμμετοχές. Εξ αυτών μόλις μία φορά χρησιμοποιήθηκε στα «φτερά»!

Ολα τα υπόλοιπα ματς στη Νιούελς ήταν στη θέση «8» και μάλιστα με δυάδα στον κεντρικό άξονα, δίπλα στον αμυντικό μέσο. Μετά τη μετακίνησή του στην Ευρώπη, άρχισε σταδιακά να καθιερώνεται στα άκρα της μεσαίας γραμμής.

Τα πρώτα του ματς στη Γαλλία, όπου αγωνίστηκε στην Τουρ (Λιγκ 2) και κατόπιν στην Οσέρ ως δανεικός από την Μπορντό, ήταν στη θέση «8», αλλά προϊόντος του χρόνου μονιμοποιήθηκε σε ρόλο winger.

Στον Αρη έπαιξε στον άξονα, ως «10άρι», μόνο μία φορά σε 3,5 χρόνια έως ότου ο Γιοβάνοβιτς τον χρησιμοποιήσει στον άξονα στη θέση του Κουρμπέλη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τον Αργεντινό να τα πηγαίνει περίφημα και να εμπλουτίζει τα 23 λεπτά της παρουσίας του στο χορτάρι με ορισμένες εντυπωσιακές εμπνεύσεις.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να τον δούμε αρκετές φορές στο μέλλον στο συγκεκριμένο ρόλο με την πράσινη φανέλα.

 

Κανονικά προπονήθηκε ο Γκριγκόνις, εκτός ο Μαντζούκας

Previous article

Λαφτσής: «Κουμανταδόρος της άμυνας, σοβαρός και γρήγορος ο Σούνμπεργκ»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.