0

Το όνομα του Νόα Σονκό Σούνμπεργκ «έσκασε» στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού την Μεγάλη Τετάρτη (12/4).

Σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας στη Βουλγαρία (sportal.bg) το «τριφύλλι» παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εμφανίσεις του κεντρικού αμυντικού της Λέφσκι Σόφιας.

Ο 26χρονος διεθνής στόπερ με την Εθνική ομάδα της Γκάμπια (με καταγωγή από τη Σουηδία) αγωνίζεται στην Λέφσκι από τον Γενάρη του ΄22 και την τρέχουσα σεζόν, γράφει στο κοντέρ 27 παιχνίδι με τη φανέλα της βουλγάρικης ομάδας.

Το  SDNA  επικοινώνησε με τον Θωμά Λαφτσή προκειμένου να πάρει το αγωνιστικό report για τον στόπερ της Λέφσκι Σόφιας.

Για να θυμούνται οι παλιές και να μαθαίνουν οι νεότερες…σειρές, ο Λαφτσής υπήρξε στα χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας του, ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Έπαιξε με τη φανέλα του «τριφυλλιού» τη διετία 1983-85 και ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ (1984) κι έφτασε μέχρι τους «4» του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Εκτός από τον Παναθηναϊκό, αγωνίστηκε σε δύο διαφορετικές περιόδους στην καριέρα του και με τα γάντια του ΟΦΗ στα ελληνικά γήπεδα.

Ο Θωμάς Λαφτσής θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Βουλγαρίας, έχοντας θητεία για οκτώ σερί χρόνια (1991-99) στο πόστο του προέδρου της Λέφσκι Σόφιας, τα γάντια της οποίας φόρεσε και τη διετία 1977-79.

Παρεμπιπτόντως επί των ημερών της προεδρίας του, η Λέφσκι κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (1993, 1994, 1995) και τέσσερα Κύπελλα (1991, 1992, 1994, 1998).

«Ο Σούνμπεργκ είναι ένα σοβαρό παιδί κι άψογος επαγγελματίας όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά. Γρήγορος στόπερ και καλός τόσο με την μπάλα στα πόδια, όσο και στις μάχες στον αέρα.

Σταθερός στις εμφανίσεις του, κουμαντάρει καλά την άμυνα και διαβάζει το παιχνίδι των αντιπάλων. Διαθέτει δυνατό σουτ, πολύ καλή φυσική κατάσταση και δουλεύει πολύ στις προπονήσεις.

Αν υπάρχει ένα αδύνατο σημείο έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν είναι ιδιαίτερα απειλητικός στον αέρα και στις στημένες φάσεις όταν προωθείται στην αντίπαλη περιοχή… » τόνισε αρχικά ο άλλοτε πρόεδρος της Λέφσκι Σόφιας και πρόσθεσε:

«Πιθανόν να φύγει από την Λέφσκι το καλοκαίρι»

«Αποτέλεσε προσωπική επιλογή του κόουτς Στάνιμιρ Στοίλοφ ο οποίος παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες κι αυτή η παραίτηση, θα έχει ως αποτέλεσμα πολλοί παίκτες που ήρθαν κατόπιν προσωπικών ενεργειών του στην Λέφσκι να φύγουν το καλοκαίρι.

Ένας εξ αυτών μπορεί να είναι και ο Σούνμπεργκ που είναι φιλόδοξος και θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του.

Η Λέφσκι ήταν κάποτε ένα από τα μεγάλα κλαμπ στην Βουλγαρία, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μόνο ένα Κύπελλο και η Λουντογκόρετς έχει τον πρώτο λόγο.

Εφόσον ο Παναθηναϊκός προχωρήσει στη μεταγραφή του Σούνμπεργκ μπορεί να παίξει και να προσφέρει πολλά».

«Μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός»

– Για την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού την τρέχουσα σεζόν και τη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

«Είδα από την τηλεόραση το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια σπουδαία νίκη σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος.

Έκανε μια…κοιλιά μετά το Μουντιάλ που του κόστισε πολλούς βαθμούς, ωστόσο δείχνει σε καλή κατάσταση και σίγουρα έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το πρωτάθλημα, κάτι το οποίο εύχομαι ολόψυχα να συμβεί».

Ο Μαντσίνι 8άρι; Κι όμως, σ’ αυτή τη θέση πήρε μεταγραφή απ’ τη Νιούελς στην Μπορντό

Previous article

Βιλντόζα, Λεσόρτ, Καμπάτσο: Αυτό είναι το μεταγραφικό πλάνο του Παναθηναϊκού

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.