0

Φακούντο Σάντσες, Χόρντουρ Μάγκνουσον, Δημήτρης Κουρμπέλης και Άντρατζ Σπόραρ πραγματοποίησαν μια φανταστική εμφάνιση στο νικηφόρο ντέρμπι του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός με κυριαρχική εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό, έκανε ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Το «τριφύλλι» είδε το σχέδιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αποδίδει πάνω στο χορτάρι και τους ποδοσφαιριστές του Σέρβου τεχνικού να υλοποιούν κατά γράμμα και με απόλυτη συνέπεια τα «θέλω» του 60χρονος κόουτς.

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν, «καθάρισαν» το ντέρμπι μέσα σε επτά λεπτά και έκλεισαν μια και καλή την κακή παρένθεση με την γκέλα στον εντός έδρας αγώνα με τον Βόλο. Από την σπουδαία αυτή εμφάνιση ξεχώρισε ένα κουαρτέτο παικτών, οι οποίοι έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ποιοί είναι αυτοί;

Ο Φακούντο Σάντσες, ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο Δημήτρης Κουρμπέλης και ο Άντρατζ Σπόραρ. Ας δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα τους…

Η κορυφαία εμφάνιση της εν Ελλάδι καριέρας του

Από τις 22 Ιανουαρίου είχε να αγωνιστεί. Σχεδόν δυόμισι μήνες εκτός. Αποτελώντας τον ορισμό του πιστού «στρατιώτη» και του teamplayer, πήρε φανέλα στο «Βικελίδης». Τα πήγε περίφημα. Ο Ιβάν τον εμπιστεύθηκε παρά το γεγονός πως ο Κώτσιρας ήταν έτοιμος και ο Φακούντο Σάντσες του προσέφερε την κορυφαία εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα.

Σαν έτοιμος από καιρό. Απροσπέλαστος ανασταλτικά, σημαντικό «γρανάζι» στην άμεση πίεση της ομάδας του και πολύ καλός στο δημιουργικό κομμάτι. Ολοκλήρωσε το ματς με 15 επανακτήσεις(περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη της ομάδας του), 17/20 πάσες που προώθησαν το παιχνίδι και 6/9 κερδισμένες μονομαχίες για «δεύτερες» μπάλες χωρίς παράλληλα να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από τους αντίπαλους εξτρέμ.

Σε ρόλο… κομπιούτερ

Αντικατέστησε τον Σάρλια και «έγραψε» και εκείνος μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό. Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον με το καταπληκτικό «διάβασμα» των φάσεων, μερικές επεμβάσεις καθοριστικές και άρτια συμπεριφορά με την μπάλα στα πόδια ήταν εξαιρετικός. «Κατάπιε» μαζί με τον Σένκεφελντ τόσο τον Ελ Αραμπί όσο και τον Μπακαμπού και ήταν εκ των πρωταγωνιστών της πολύ καλής ανασταλτικής συμπεριφοράς των «πρασίνων».

O Iσλανδός στόπερ είχε 5/7 κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες, 13 επανακτήσεις κατοχής, 1 πάσα μέσα στη περιοχή έπειτα από κούρσα μισού γηπέδου και έδειξε σε άριστη κατάσταση ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Ο γνωστός αρχηγός

Από την αμυντική στη μεσαία γραμμή. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης μαζί με Ρούμπεν και Τσέριν πήραν την μάχη του κέντρου, με τον Έλληνα κεντρικό μέσο να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο των τελευταίων μηνών. Καθοριστικός στη «πράσινη» νίκη στη μάχη του κέντρου. 7/8 πάσες προς το επιθετικό τρίτο, 12 επανακτήσεις κατοχής, 5/9 κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες και φυσικά συμμετοχή στο δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Κυνικός και ουσιαστικός

Το πιο καλό μαντάτο για το «τριφύλλι» σε ατομικό επίπεδο, ήρθε από τον Άντρατζ Σπόραρ. Μετά το γκολ νίκης στο «Βικελίδης» και την επιδραστική του εικόνα, ο Σλοβένος στράικερ άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση επί του Ολυμπιακού, σε μία «προσωπική» φάση. Πίεσε τον Σωκράτη, έκλεψε την μπάλα και με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο διεθνής φορ κράτησε αρκετές φορές την μπάλα και άνοιγε το παιχνίδι της ομάδας του, απείλησε με ένα σουτ εκτός περιοχής, με ακόμη ένα μέσα σε αυτή και ήταν καταλυτικός στο φοβερό και τρομερό πρώτο ημίχρονο των «πρασίνων».

 

Γιατί θα είναι το πιο μάγκικο πρωτάθλημα όλων των εποχών

Previous article

Στα «πράσινα» η Καρακασίδου!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.