0

Ο Παναθηναϊκός είναι πανέτοιμος για τον αγώνα με την ΑΕΚ στον πιο σημαντικό αγώνα του από το 2010 κι έπειτα. Ποιο είναι το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η ζωή… κύκλους κάνει κι έπειτα από 27 χρόνια έφερε τον Παναθηναϊκό ξανά αντίπαλο της ΑΕΚ, στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν, λίγο πριν απ’ το φινάλε της Stoiximan Super League, να διεκδικεί μαζί με τους “κιτρινόμαυρους” την κούπα του πρωταθλητή, σε ένα απ’ τα πιο “decider” παιχνίδια όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τότε, 10 Απρίλη του ’96, ήταν το γκολ του Χουάν Χοσέ Μπορέλι, η πιο “γλυκιά” κεφαλιά-ψαράκι σε γκολ των “πράσινων” τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, που έκρινε τη νίκη, ξανάβαλε μπροστά στη βαθμολογία τον Παναθηναϊκό κι εντέλει έκρινε και τον τίτλο.

Απόψε (30/4, 20:00, COSMOTESPORTS 1HD) το “τριφύλλι” ψάχνει άλλη μία τέτοια μεγάλη στιγμή απέναντι στην ΑΕΚ, για να φτάσει σε μία νίκη που θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στη… γη της Επαγγελίας και τον πρώτο τίτλο του πρωταθλητή έπειτα από 13 “άγονα” και πολύ δύσκολα χρόνια, όπου έζησε τα… πάντα.

“Μαράθηκε”, έφτασε στο χείλος του γκρεμού, αλλά οι ρίζες του και η ιστορία του το κράτησαν όρθιο και το οδήγησαν ξανά στο δρόμο προς την κορυφή. Και στο σπουδαιότερο παιχνίδι του από το 2010 κι έπειτα, μπροστά σε μία κατάμεστη Λεωφόρο που περιμένει τη δική της μεγάλη “βραδιά”, όπως παλιά…

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε το πρωί του Σαββάτου (29/4) την προετοιμασία των “πράσινων” χωρίς προβλήματα, πέραν των μόνιμων απόντων Αϊτόρ, Γκάνεα και Τρουιγιέ. Το πλάνο μάχης είναι ήδη… έτοιμο και περιλαμβάνει την επιστροφή στο βασικό σχήμα των Μπαρτ Σένκεφελντ, Δημήτρη Κουρμπέλη, Μπερνάρ Ντουάρτε Παλάσιος και Άντραζ Σπόραρ. Το σχήμα δηλαδή, με το οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε τις πιο μεγάλες νίκες των playoffs απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, σβήνοντας την εντός έδρας… ανορθογραφία και γκέλα με τον Βόλο (0-0).

Κάτω απ’ τα “πράσινα” γκολπόστ θα ξεκινήσει ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, με τους Γιάννη Κώτσιρα, Χόρντουρ Μάγκνουσον και Χουάνκαρ να συμπληρώνουν την αμυντική τετράδα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα πάρουν ξανά θέση οι Ρουμπέν Πέρεθ, Άνταμ Τσέριν συγκροτώντας μαζί με τον Κουρμπέλη την “σκληρή” των χαφ, ενώ στο δεξί άκρο της επίθεσης θα ξεκινήσει και σ’ αυτό το παιχνίδι ο Σεμπαστιάν Παλάσιος.

“Διάβασαν” κάθε λεπτομέρεια

Ο Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του διάβασαν τις τελευταίες ημέρες με κάθε λεπτομέρεια την ΑΕΚ και ειδικά τα τελευταία παιχνίδια της στα playoffs σε Τούμπα, “Γ. Καραϊσκάκης” κι “OPAP Arena” κι αναμένεται να κάνουν μία συνολική ανάλυση προς τους ποδοσφαιριστές του “τριφυλλιού” λίγες ώρες πριν απ’ τον αγώνα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού γνωρίζει καλά πως η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να πιέσει ψηλά απ’ τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού κι επ’ αυτού έριξε και στην προπόνηση μεγάλο βάρος στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Με το πλάνο να περιλαμβάνει τις εσωτερικές κινήσεις του Μπερνάρ, προκειμένου να γίνεται διαρκώς τέταρτος χαφ στην κατοχή του Παναθηναϊκού, ενώ θα γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια αναχαίτισης του Πινέδα και του τρόπου με τον οποίο χτυπάει η ΑΕΚ κάθετα, φορτώνοντας με παίκτες τις αντίπαλες γραμμές.

Κάτι που απαιτεί σωστές αποστάσεις, ισορροπία των γραμμών του Παναθηναϊκού και καλές καλύψεις στο αμυντικό transition. Από εκεί και πέρα είναι δεδομένη η στόχευσή του να Γιοβάνοβιτς να προσπαθήσει να κερδίσει όλες τις δεύτερες μπάλες και να “χτυπήσει” στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ με αιχμή του δόρατος (και) τον “Τούκου” Παλάσιος.

Όλοι “μέσα” και συσπείρωση

Στην αποστολή του αποψινού, μεγάλου αγώνα, ο προπονητής του “τριφυλλιού” πήρε και τους 24 παίκτες που είχε στη διάθεσή του (όπως έκανε και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια), προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Συγκεκριμένα, την 24μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με την ΑΕΚ συνθέτουν οι, Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς και Καμπετσής.

 

Μπορέλι: «Χαίρομαι που θυμάστε την γκολάρα μου με την ΑΕΚ» (Vid)

Previous article

Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα του Γιοβάνοβιτς – Ξεκινάει με Σπόραρ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.