0

Ματς τίτλου θεωρείται το αποψινό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των playoffs της Super League, αφού η ομάδα που θα κατακτήσει το «τρίποντο» αυτομάτως κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την κούπα.

Τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο ήταν στις 10 Απριλίου 1996, όταν ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα, υποδέχθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο την ΑΕΚ, η οποία επίσης πάλευε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» προέρχονται από την εποποιία του Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ (0-1), αλλά και την ανώμαλη προσγείωση με τον Ιωνικό. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ διακυβεύονταν τα πάντα. Όπως θα συμβεί και απόψε…

Στο 79΄ εκείνου του ντέρμπι, ο Γιώργος Γεωργιάδης του Σάββα με μια εκπληκτική κούρσα από τα δεξιά έκανε σέντρα με μαθηματική ακρίβεια στην τροχιά που κινούνταν ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι, με τον «Χότα-Χότα» με κεφαλιά-ψαράκι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ηλία Ατματσίδη σημειώνοντας το μοναδικό γκολ του αγώνα (1-0). Έτσι, επτά ματς πριν το φινάλε εκείνης της σεζόν ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε για δεύτερη διαδοχική χρονιά τον τίτλο του πρωταθλητή, τερματίζοντας στην κορυφή με διαφορά δύο βαθμών έναντι της ΑΕΚ.

O Χουάν Χοσέ Μπορέλι θυμήθηκε το ιστορικό γκολ απέναντι στην ΑΕΚ.

«Ασφαλώς και θυμάμαι το γκολ με την ΑΕΚ. Μάλιστα ο Ρότσα επρόκειτο να με κάνει αλλαγή, αλλά πρόλαβα να σκοράρω.

Μου αρέσει που ακόμη ο κόσμος θυμάται το γκολ που πέτυχα απέναντι στην ΑΕΚ πριν από 27 χρόνια. Είναι μια εκπληκτική ανάμνηση. Αυτό το γκολ ήταν πολύ σημαντικό για μένα, αλλά και την ομάδα. Είναι κάτι σαν όνειρο μετά από τόσα χρόνια».

Ο «Χότα-Χότα» δεν παρέλειψε να απονείμει ειδική μνεία στην εκπληκτική σέντρα του Γιώργου Γεωργιάδη που απλοποίησε την δική του δουλειά.

«Όταν έγινε η σέντρα δεν ήξερα που θα πάει η μπάλα. Ήταν όμως μια εκπληκτική σέντρα του Γιώργου Γεωργιάδη. Εγώ απλά έβαλα το κεφάλι μου στην πορεία της μπάλας και κατέληξε στα δίχτυα. Ήταν γκολάρα.

Με αυτό το γκολ φτάσαμε πολύ κοντά στον τίτλο. Ήταν μια ωραία εποχή για την καριέρα μου και τον Παναθηναϊκό».

Ο παλαίμαχος Αργεντινός άσος αναφέρθηκε και στο αποψινό ντέρμπι (30/4, 20.00), εκθειάζοντας τον συμπατριώτη του, Ματίας Αλμέιδα.

«Μακάρι να δούμε ένα ωραίο ντέρμπι. Είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Ο Ματίας (σ.σ.: Αλμέιδα) όπως έχω ξαναπεί είναι φίλος μου και τον θεωρώ τεράστιο προπονητή.

Για μένα είναι ο κορυφαίος τεχνικός του ελληνικού πρωταθλήματος και πιστεύω μια μέρα θα μπορούσε να αναλάβει την εθνική Ελλάδας. Ξέρει τι πρέπει να κάνει και έχει την δική του ποδοσφαιρική ταυτότητα».

Θυμηθείτε το γκολ του Μπορέλι κόντρα στην ΑΕΚ τον Απρίλιο του 1996…

 

Οι «εκλεκτοί» του Γιοβάνοβιτς για το μεγάλο ντέρμπι και η… ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

Previous article

Ο Παναθηναϊκός είναι πανέτοιμος για το σπουδαιότερο ματς των τελευταίων 13 ετών

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.