0

Το τελευταίο δίλημμα του Γιοβάνοβιτς για την ενδεκάδα, το sold out και η οριακή συναισθηματικά κατάσταση.

Η… μητέρα των μαχών είναι πλέον εδώ. Οι μέρες πέρασαν και το μεγαλύτερο παιχνίδι της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας για τον Παναθηναϊκό είναι εδώ. Απέναντί του μία ΑΕΚ, η οποία έχει το ίδιο ισχυρά κίνητρα και αντίστοιχα μεγάλες βλέψεις. Οι δύο «μονομάχοι» έχουν ολοκληρώσει την τακτική και πνευματική τους προετοιμασία κι είναι έτοιμοι για να μπουν σ’ ένα παιχνίδι που έχει ως διακύβευμα τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος.

Μπορεί και οι δύο ομάδες να τα έχουν δώσει όλα και να θεωρούνται επιτυχημένες, ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε, βάσει της πορείας που έχουν χαράξει την φετινή σεζόν πρωταγωνιστώντας σε μία κούρσα πρωταθλήματος που όμοιά της είχαμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα, όμως όλοι καταλαβαίνουν πως αυτός που δεν θα σηκώσει τελικά το τρόπαιο, θα έχει μία μαύρη «κηλίδα» για την φετινή σεζόν στις σελίδες του βιβλίου της ιστορίας του, που θα αφιερωθούν σ’ αυτήν. Κι αυτό χωρίς να το αξίζει, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Σκληρό άθλημα.

Ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος που έχει υπερβάλλει περισσσότερο εαυτόν για να φτάσει στην θέση που βρίσκεται σήμερα. Αυτό το έχει καταλάβει ο κόσμος του και γι’ αυτό τον στηρίζει φέτος απεριόριστα έχοντας κάνει ήδη 3/3 sold-out στα play-offs της Stoiximan Superleague. Τα δύο τελευταία μάλιστα, με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, σε ελάχιστα λεπτά. Ενώ και στην κανονική διάρκεια έχουν γίνει αλλά επτά σε σύνολο 13 παιχνιδιών.

Κι όλα αυτά ενώ κι εκείνος ζει την δική του πρωτόγνωρη αγωνία. Η διαδικασία του πρωταθλητισμού απουσίαζε εδώ και πολλά, για την ιδιοσυγκρασία του συλλόγου αυτού, χρόνια και το γεγονός πως συνδυάζεται αυτή μ’ ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών έχει ωθήσει στο κατακόρυφο και την δική του αγωνία. Από τη μία είναι απίστευτα χαρούμενος για όλο αυτό που βιώνει διεκδικώντας ξανά τον τίτλο, αλλά από την άλλη η κατάσταση τον επιβαρύνει «συναισθηματικά» όσο διαιωνίζεται.

Η προσμονή των φιλάθλων του όμως είναι τεράστια και δεν μετριάζεται καθόλου από το τεράστιο άγχος που τους προκαλεί η όλη αυτή κατάσταση. Η στήριξή τους αναμένεται να είναι καθοριστική, ειδικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτή όμως πρέπει να μείνει στην εξέδρα, χωρίς ευτράπελα, ό,τι κι αν συμβεί, όπως έχει γίνει όλη την φετινή σεζόν.

Στο χορτάρι θα αναλάβουν δράση οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του, που καλούνται να δώσουν ακόμα ένα τελικό, σίγουρα τον μεγαλύτερο, αλλά όχι τον τελευταίο μέχρι το φινάλε, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα είναι νικηφόρο. Ο Σέρβος τεχνικός έχει καταλήξει στο μεγαλύτερο μέρος των επιλογών του όσον αφορά την βασική ενδεκάδα.

Ο Μπρινιόλι θα είναι φυσικά εκείνος που θα προστατεύσει την εστία της ομάδας κόντρα στην ΑΕΚ. Το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών θα αποτελείται από τον Σένεκφελντ και τον φορμαρισμένο Μάγκνουσον ενώ στα άκρα της άμυνας θα βρίσκονται οι Κώτσιρας και Χούανκαρ.

Η τριάδα του κέντρου θα είναι εκείνη που έχει φέρει όλες τις μεγάλες επιτυχίες στα ντέρμπι την φετινή σεζόν, δηλαδή οι Ρούμπεν, Κουρμπέλης και Τσέριν. Στα άκρα της επίθεσης ο Μπερνάρντ φαντάζει ως απόλυτο φαβορί για την θέση του αριστερού εξτρέμ ενώ στα δεξιά γίνεται «μάχη» μεταξύ Παλάσιος και Μαντσίνι, με τον δεύτερο να έχει ένα ισχνό προβάδισμα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Σπόραρ φαίνεται πως κέρδισε τον Ιωαννίδη στην άτυπη «κόντρα» τους και θα είναι εκείνος που θα πάρει φανέλα βασικού.

Γιαννακόπουλος για το ντέρμπι με ΑΕΚ: «Σήμερα είναι Κυριακή…» (Pic)

Previous article

Μπορέλι: «Χαίρομαι που θυμάστε την γκολάρα μου με την ΑΕΚ» (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.