0

Ο αρχηγός πίσω στην θέση του

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ήταν τιμωρημένος στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού έφτασε τις 4 κάρτες στα playoff και έτσι, χρειάστηκε να παραμείνει εκτός για 1 ματς. Απουσία οι Πράσινοι θα έχουν και στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Όχι τον αρχηγό του, αλλά τον υπαρχηγό αυτή την φορά. Εξαιτίας της απευθείας κόκκινης κάρτας, που δέχθηκε ο Μπαρτ Σένκεφελντ, κόντρα στον Δικέφαλο του βορρά.

Αναμφίβολα, είναι εξαιρετικά σημαντικό, πως ο Κουρμπέλης επιστρέφει στα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η κόπωση λόγω των πολλών σερί αναμετρήσεων, είναι δεδομένη. Ο Έλληνας διεθνής χαφ, παρέμεινε για λόγους ξεκούρασης εκτός και από το παιχνίδι με τον Βόλο το τελευταίο διάστημα. Οπότε, είναι έτοιμος να δώσει ενέργεια και τρεξίματα στο Τριφύλλι.

Τα πεπραγμένα του Παναθηναϊκού με Κουρμπέλη κόντρα στον Ολυμπιακό

Τι κάνει όμως ο Παναθηναϊκός, όταν έχει τον Δημήτρη Κουρμπέλη στα ντέρμπι “αιωνίων”; Τόσα χρόνια στους Πράσινους, γίνεται εύκολα κατανοητό πως τα έχει…φάει με το κουτάλι. Την φετινή σεζόν, ο 29χρονος αμυντικός μέσος έχει αγωνιστεί και στα 3 ματς κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πέρασε ως αλλαγή στην θέση του Παλάσιος, στο 1-1 της Λεωφόρου για την κανονική διάρκεια. Ήταν βασικός στο 0-0 του “Γ. Καραϊσκάκης”, όπως και στην εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0 στα playoff.

Όλα αυτά τα χρόνια που παίζει ποδόσφαιρο στην Superleague, ο Δημήτρης Κουρμπέλης έχει καταφέρει να κερδίσει τον Ολυμπιακό 5 φορές. Οι 4 είναι με τον Παναθηναϊκό και η 1 με τον Αστέρα Τρίπολης. Το μοναδικό “διπλό” πάντως, ήταν στα playoff της περασμένης σεζόν. Όπου θυμίζουμε, είχε και συμμετοχή στο 0-1 του Σεμπαστιάν Παλάσιος. Κλέψιμο ψηλά, με κεφαλιά-πάσα που ο Αργεντινός εξτρέμ με ένα φανταστικό τέρμα μετέτρεψε σε ασίστ.

Ο στόχος είναι η ιστορία να…επαναληφθεί. Διότι, αν το Τριφύλλι φύγει από το Φάληρο με “τρίποντο”, τότε θα είναι κάτι παραπάνω από το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί pressing ψηλά στο γήπεδο. Από τον Κουρμπέλη και όχι μόνο. Να…τροφοδοτηθούν οι πράσινοι μεσοεπιθετικοί, ώστε να δημιουργηθούν οι φάσεις και να έρθει το γκολ.

Πάντως, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ο ίδιος κόντρα στον Ολυμπιακό. Μήπως άραγε, η ιστορία, του “φυλάει” το σημαντικότερο γκολ της καριέρας του για την κατάλληλη στιγμή;

 

Ώρα στέψης για τα «φίνα κορίτσια»

Previous article

«Ο Μλαντένοβιτς θα αντικαταστήσει τον Πούχατς στον Παναθηναϊκό»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.