0

Μόνο γέλια προκαλεί η απόφαση της ΚΕΔ για τον ορισμό του Φωτιά στο κρίσιμο παιχνίδι Άρης – ΑΕΚ, αλλά και του Διαμαντόπουλου ως τέταρτου στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Προφανώς τόσο η ΕΠΟ, όσο και η ΚΕΔ μας έχουν περάσει για… χαϊβάνια, γιατί η απόφαση τους στερείται λογικής και προκαλεί νέους τριγμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο μόλις δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν.

Για να μην αναφερθούμε στην… διευκρινιστική ανακοίνωση της ΕΠΟ για εύρεση elite διαιτητή από άλλη Συνομοσπονδία… Δηλαδή που έψαξαν για να βρουν διαιτητή; Στο Κιργιστάν και στη Σαουδική Αραβία; Στη Ναμίμπια και την Ακτή Ελεφαντοστού;

Λίγη ντροπή… Μην παίζετε με τη νοημοσύνη του κόσμου και κυρίως μην παίζετε με τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών!

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΠΟ για να γελάσετε περισσότερο!

1. Μετά την επιστολή του προέδρου της UEFA κ. Τσέφεριν (Τρίτη 2 Μαϊου) ο ορισμένος για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΕΚ διαιτητής ακύρωσε την έλευση του.

2. Ο ορισμένος για τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΎ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Γερμανός διαιτητής δεν ακύρωσε την έλευση του επειδή, μετά από χρόνια, έχει αποσυρθεί από τον πίνακα διαιτητών Εlite της UEFA και ανήκει μόνο στην Γερμανική Ομοσπονδία.

3. Καταβλήθηκε προσπάθεια αντικατάστασης του διαιτητή που ακύρωσε, αλλά απέβη άκαρπη, αφού ουδείς Ευρωπαίος διαιτητής Elite ή Α’ κατηγορίας ΟΥΕΦΑ δέχεται πλέον να έρθει στην Ελλάδα.

4. Καταβλήθηκε προσπάθεια πρόσκλησης διαιτητή Elite από άλλη Συνομοσπονδία και βρέθηκε διαιτητής αυτής της κατηγορίας, αλλά το Υπουργείο Εξωτερικών μας ενημέρωσε ότι η έκδοση visa για τον διαιτητή αυτόν ήταν αδύνατη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

5. Υπενθυμίζουμε στους πάντες ότι η επιστολή Τσέφεριν οφείλεται σε υπαιτιότητα τρίτων, όχι της ΕΠΟ, σε αυτή δε την επιστολή επαινείται και εξαίρεται η προσπάθεια της ΕΠΟ για την πρόσκληση Elite διαιτητών.

Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να αποδεχτεί το σχέδιο επιστροφής των Ελλήνων διαιτητών που συντελείται με τον ορισμό του Φωτιά στο Άρης-ΑΕΚ και θα αντιδράσει δυναμικά.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός για τον ορισμό του Βασίλη Φωτιά στο Άρης – ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την αποτυχία-επιλογή της ΕΠΟ να φέρει ξένο διαιτητή εγνωσμένης αξίας, δεν θα είναι μία μεμονωμένη αντίδραση.

Κυρίως, επειδή στο Τριφύλλι πιστεύουν πως δεν πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός που όντως οφείλεται στις περιστάσεις και στην αδυναμία του Στιβ Μπένετ. Αντίθετα, εκτιμούν πως εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο από την πλευρά της Ομοσπονδίας και των ομάδων που τη στηρίζουν (έχοντας… εμπιστοσύνη στους θεσμούς) για την επαναφορά των Ελλήνων ρέφερι στα πιο σπουδαία ματς της Super League.

Ένα σχέδιο που οργανώθηκε με υπομονή και επιμονή, που αρχικά δοκιμάστηκε με την τοποθέτηση του Τάσου Σιδηρόπουλου στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ του πρώτου γύρου. Όμως, τότε αποσοβήθηκε χάρη στη δυναμική παρέμβαση του Γιάννη Αλαφούζου στις διεθνείς συνομοσπονδίες.

Πλέον, οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι «πράσινοι» διαβλέπουν ότι ο Φωτιάς στο Άρης – ΑΕΚ θα αποτελέσει την απαρχή για τους ορισμούς εγχώριων σφυριχτρών στα ντέρμπι. Ή έστω, σε έναν σημαντικό αριθμό τους, με μερικούς ξένους (Β’ διαλογής…) να έρχονται επιλεκτικά σε ελάχιστες αναμετρήσεις. Απλώς για την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ τονίζουν ότι με την επιλογή του Φωτιά στο Άρης – ΑΕΚ, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ αλλοιώνουν τους όρους διεξαγωγής των Play Offs. Και επηρεάζουν αποφασιστικά τη μάχη του τίτλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ. Με την Ένωση να έχει ήδη ευνοηθεί καθοριστικά σε αυτή τη διαδικασία.

Ο Γιάννης Αλαφούζος χρεώνει προσωπική ευθύνη στον Τάκη Μπαλτάκο για την επιχειρούμενη εκτροπή. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είχε ταχθεί εξαρχής κατά του Μπαλτάκου, πρωτίστως λόγω του παρασκηνίου. Άλλωστε, ο Μπαλτάκος έχει παραδεχτεί πως εξελέγη από τις Ενώσεις που πρόσκεινται στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ και συνεπώς, τελεί υπό την επιρροή τους.

Πλέον, ο Μπαλτάκος είτε αδυνατεί να αποτρέψει την επαναφορά των Ελλήνων διαιτητών και να διατηρήσει την ισονομία, είτε συμμετέχει σε αυτό. Έτσι ή αλλιώς, αποδεικνύει πως δεν είναι ο κατάλληλος για την ηγεσία της Ομοσπονδίας και δεν έχει να προσφέρει λύσεις στο πρόβλημα.

Από τον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να ανεχθούν την επανάληψη φαινομένων του παρελθόντος. Του πρόσφατου και του παλαιότερου. Οι «πράσινοι» θα αντιδράσουν, τόσο με την έκθεση των σχεδίων όσων θέλουν να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους, όσο και με άλλες ενέργειες.

 

Και ξαφνικά… προβλήματα τραυματισμών και άρρωστοι στον Άρη!

Previous article

Γράφει ιστορία ο Καλμαζίδης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.