0

Στο ΟΑΚΑ ετοιμάζεται για μοναδικές στιγμές καθώς τα εισιτήρια φεύγουν με ταχύτατους ρυθμούς. Η μέρα, όμως, αναμένεται ιστορική από πολλές πλευρές. Δεν είναι μόνο η ατμόσφαιρα που ετοιμάζουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού αλλά κυρίως είναι η ουσία της στιγμής.

Το 2016 ο ΠΑΟΚ στην αντρική Volley League είχε ξεκινήσει τη σεζόν ως πρωταθλητής και στόχευε στο να διατηρήσει τα κεκτημένα. Η παρουσία του Καλμαζίδη στον πάγκο της ομάδας έδινε ηρεμία στην ομάδα και εμπιστοσύνη στον κόσμο. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε κατώτερος του αναμενομένου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και βρέθηκε στην τέταρτη θέση, κάτι που σήμαινε ότι είχε το απόλυτο μειονέκτημα έδρας.

Παρόλα αυτά, αν και δεν ήταν φαβορί, ο ΠΑΟΚ πέταξε εκτός τελικών τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και συνάντησε στους τελικούς τον Φοίνικα Σύρου που επίσης με μειονέκτημα έδρας ως τρίτος είχε αποκλείσει την Κηφισιά. Το πρωτάθλημα ως γνωστόν πήγε στον ΠΑΟΚ μετά από μια εντυπωσιακή σειρά τελικών και ο Γιάννης Καλμαζίδης κέρδισε την… αθανασία στην καρδιά των φίλων του δικεφάλου.

Στη φετινή σεζόν μπορεί ο Ελληνοσουηδός να μην παρέλαβε τον Παναθηναϊκό από το ξεκίνημα αλλά μετά από πολλά προβλήματα και δυσκολίες είδε την ομάδα του να τερματίζει τρίτη και να χάνει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Οι διακυμάνσεις του τριφυλλιού ήταν τέτοιες που μπορεί να του έδιναν ελπίδες και μάλιστα απόλυτα υπαρκτές ώστε να φτάσει τουλάχιστον στη δεύτερη θέση. Το βασικότερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν πως στα κρίσιμα παιχνίδια με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αποδείχθηκε soft και αυτό ήταν που σε μεγάλο οδήγησε σε αυτή τη θέση.

Ακόμα και έτσι, και ακόμα και αν μιλάμε για διαφορετικά δεδομένα, ο Καλμαζίδης κατάφερε να φτιάξει ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα στην ομάδα και όπως και το 2016 με ένα μεγαλοπρεπές comeback να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Το αν είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολα διαχειρίσιμο ένα comeback στα πλέι οφ με γυναικεία ομάδα το ξέρει καλύτερα από τον καθένα ο Καλμαζίδης. Η ουσία, όμως, είναι πως ξέρει το βόλεϊ όσο λίγοι και το απέδειξε ξανά και ξανά.

Αν οι πράσινες κερδίσουν στον τρίτο τελικό και κατακτήσουν το πρωτάθλημα ο Γιάννης Καλμαζίδης θα γράψει ιστορία καθώς θα γίνει ο πρώτος προπονητής που το κατακτάει και με άντρες αλλά και με γυναίκες και μάλιστα έχοντας μπει και τις δύο φορές με δύσκολες προϋποθέσεις στα πλέι οφ. Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη της φετινής σεζόν είναι ότι οι συνθήκες έφεραν τον Καλμαζίδη στον πράσινο πάγκο και όπως ανακοινώθηκε πριν λίγα εικοσιτετράωρα θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας και τη νέα σεζόν. Και αυτό σίγουρα κάνει τους φίλους του Παναθηναϊκού να ονειρεύονται κάτι ακόμα καλύτερο για του χρόνου.

Λίγη ντροπή κύριοι της ΕΠΟ και της ΚΕΔ… Μην παίζετε με τη νοημοσύνη του κόσμου

Previous article

Συνεχίζει και η Χαιριστανίδου με τον Παναθηναϊκό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.