0

Το φούλαραν τοξικότητα, το γέμισαν εντάσεις και παρασκήνιο. Πρωταθλητής δεν μπορεί να βγει ο Παναθηναϊκός σε αυτή την κατάσταση. Κυνηγά ένα θαύμα, κυνηγά κάτι που κανείς δε θα μπορούσε να πετύχει.

Ένα πρωτάθλημα γεμάτο αγωνία, σασπένς, το έκαναν τραγωδία. Θα λέγαμε κωμωδία, όμως όταν εμπλέκεται η υγεία ανθρώπων δεν γίνεται.

Η… μαγική μας Super League, αφού πρώτα συνάντησε την υπόγεια γκρίνια αναφορικά με την έξαρση Covid-19 στον Παναθηναϊκό, ανέβαλε την 9η αγωνιστική. Λίγες ώρες μετά, ήρθε να μας δείξει πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κάνει. Αυτοί που… πάντα θέλουν τα ματς να κρίνονται στο χορτάρι, αυτοί που έχουν τις καλύτερες ομάδες και τους παικταράδες που ζηλεύει η Μάντσεστερ Σίτι, συνασπίστηκαν σαν δύο καλά «φιλαράκια».

Από παντού διαβάζαμε πως έπρεπε να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός των 29 κρουσμάτων εκ των οποίων οι 17 ποδοσφαιριστές. Το ηθικό κομμάτι δεν το βάζουμε καν στην κουβέντα, είναι προσβολή για το Τριφύλλι να το συγκρίνουμε με τέτοιες καταστάσεις. Ως… επιχείρημα, πολλοί χρησιμοποιούσαν το «μα η ΑΕΚ με 11 περιπτώσεις ίωσης, αγωνίστηκε στη Λεωφόρο». Ξεχνούν πως η Ένωση δεν είχε θέμα Covid-19. Αλλιώς θα είχε ενημερώσει. Σωστά; Ξεχνούν πως αν ήταν τόσο σημαντικό το πρόβλημά της, θα ζητούσε κι αυτή αναβολή όπως είχε κάθε δικαίωμα. Δεν το έπραξε. Άρα πώς συνδυάζονται το ένα με το άλλο, είναι κάτι που υπάρχει στη φαντασία εκείνων που πάνε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Αποκορύφωμα όλων ο πλήρης εξευτελισμός της επιχειρηματολογίας της πλάκας που χρησιμοποιούσαν. Αναφορικά με… κοινή γραμμή Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για να «χτυπήσουν» το μεγαθήριο της ΑΕΚ. Δεν το πάμε πιο πίσω, για την κυβέρνηση που θέλει να το δώσει στον Παναθηναϊκό.

Χέρι-χέρι ΑΕΚ και Ολυμπιακός αποφάσισαν πως τους… συμφέρει να παίξουν Δευτέρα με μια ομάδα που το βράδυ του Σαββάτου έχει 29 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Γιατί Κυριακή 20:00 δε θα ήταν έτοιμοι, αλλά Δευτέρα 21:00 θα είναι… περδίκια. Ξαναλέμε, δεν βάζουμε την ηθική στη μέση. Δε συζητάμε καν για το ποιοι θέλουν να παίζονται οι αγώνες στο γήπεδο και να κερδίζονται τίτλοι εκεί.

Αναγκάζουν 17 άρρωστους ποδοσφαιριστές, απροπόνητους, να πάνε να αγωνιστούν στο μεγαλύτερο ντέρμπι της χρονιάς. Οι μεν για να πάρουν κάνα αποτέλεσμα για να έχουν να λένε πως «έκοψαν» τον τίτλο απ’ τον Παναθηναϊκό και οι δε για να πάρουν ένα πρωτάθλημα το οποίο στην ολοκλήρωσή του έχει την πιο ανήθικη συμπεριφορά που βίωσε ποτέ ομάδα.

Το να συζητάμε για ποδόσφαιρο, κανένα νόημα. Συγχαρητήρια στην πιθανή πρωταθλήτρια ΑΕΚ, που έδειξε να θέλει να μην αναβληθεί η αγωνιστική για να παίξει ο Παναθηναϊκός με -17 και τελικά σε απόλυτη ταύτιση με τον Ολυμπιακό, κατόρθωσε να περάσει το δικό της για αναβολή μιας μέρας.

Συγχαρητήρια για τον «ορισμό» της νέας πρωταθλήτριας Ελλάδας, όπως δείχνουν τα πράγματα. Εκμεταλλευόμενοι μια κατάσταση που δεν ελέγχεται δυστυχώς, σχετίζεται με την υγεία δεκάδων ανθρώπων και κυρίως ποδοσφαιριστών. Σου λένε ουσιαστικά, δεν πειράζει παίξε έτσι δεν έγινε και κάτι. Που; Στο ματς της χρονιάς. Στο ματς τίτλου. Τώρα μιλάμε σοβαρά και θέλουμε να χρησιμοποιούμε τη λέξη «ποδόσφαιρο».

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να μας ενημερώσει ο κ. Αλμέιδα για τα… δώρα. Περιμένουμε με τεράστια προσμονή τις ανακοινώσεις που θα μιλούν για τίτλους που παραμερίζουν αξίες. Αναμένουμε γεμάτοι αγωνία την περηφάνια του «μόνοι μας και όλοι σας», μέχρι να έρθει η στιγμή να ταυτιστούμε για να παίξει ο Παναθηναϊκός γεμάτος Covid με τον Ολυμπιακό, κάτι που θα ευνοήσει πρωτίστως την ΑΕΚ (αν δε νικήσουν οι Πράσινοι).

Είναι αυτό το συναίσθημα του ξενερώματος, του αδειάσματος για κάτι που περίμενες τόσο μα τόσο πολύ. Πρώτη φορά συμβαίνει θα μας πείτε; Τη μία είχε Ριζούπολη, την άλλη είχε βουλευτές να βγαίνουν στους δρόμους απειλώντας πως πρέπει να αλλάξουν ποινές για εκτεταμένα επεισόδια-όπως και έγινε-την… πιο άλλη είχε Καλόπουλο. Τώρα έχει εντολή παίξε κι ας έχεις 17 κρούσματα.

Κι από πάνω να θυμάσαι πως σε έδειχναν με το δάχτυλο επειδή τολμούσες να μη θες Έλληνες διαιτητές, επειδή ήθελες τοπ ξένους, γιατί διαμαρτυρήθηκες για κάτι τύπους σαν τον Νταμπάνοβιτς που σφύριξαν όπως σφύριξαν. «Συνασπίστηκες» με τον Ολυμπιακό έλεγαν, παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια.

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο ματς, πραγματικά. Δεν μπορούμε να δούμε τον τρόπο που δε θα είναι απίστευτα επηρεασμένος ο Παναθηναϊκός απ’ τη συγκεκριμένη κατάσταση. Έχοντας πάντα πρώτη σκέψη και αγωνία, όχι το αποτέλεσμα, αλλά να είναι οι πάντες καλά. Η υγεία τους όπως αποδείχθηκε, δεν απασχολεί και πολλούς σε τούτο τον τόπο, ας απασχολήσει την «οικογένεια» του Παναθηναϊκού τουλάχιστον.

Ένα μπράβο για το κεφάλι που παραμένει ψηλά, ένα μπράβο γιατί αυτή η ριμάδα η ηθική είναι κάτι που δεν ανταλλάσσεται. Θα μας πείτε, κάτσε ρε μεγάλε κάνουν κάτι τέτοιο για να σου στερήσουν τις ελπίδες για τίτλο σε πρωτάθλημα που σχεδόν όλη τη σεζόν είσαι πρώτος κι εσύ μας λες για ηθική. Εκεί το πλεονέκτημα δεν μπορεί κανείς να το αφαιρέσει απ’ τον Παναθηναϊκό. Ας το έχουμε ως περηφάνια. Δεν είναι κακό, ούτε μικρό.

Περαστικά… Τα υπόλοιπα απλά υπάρχουν για να μας θυμίζουν πως ζούσαμε σε συννεφάκι όσοι «βλέπαμε» πως κάτι αλλάζει, κάτι διαφοροποιείται. Μέσα στην στραβομάρα μας που δημιουργεί και αχρωματοψία. Ειδικά στο κόκκινο με το κίτρινο, που πλέον φαίνονται τόσο ίδια. Το Πράσινο ας μείνει να ξεχωρίζει.

Συσπείρωση για την ομάδα. Όσοι μπορούν και αγωνιστούν, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται, να ξεπεράσουν γρήγορα το πρόβλημα κι ας δώσουν με αξιοπρέπεια τη μάχη τους. Όπως κάνουν απ’ την αρχή της σεζόν. Γι’ αυτό και τους υποτιμούσαν, τους φέρθηκαν αλαζονικά, έβγαζαν διαρκώς εμπάθεια απέναντι σε αυτά τα παιδιά και τον προπονητή. Μην ξεχάσουν να πανηγυρίσουν έξαλλα τον τίτλο που είναι πιθανό να πάρουν, επειδή έπαιξαν… μπαλάρα. Εκτός αγωνιστικών χώρων.

Υ.Γ. Ο Παναθηναϊκός έχει 17 κρούσματα. Προφανώς θα έχει διαθέσιμους τη Δευτέρα, αλλά η κατάστασή τους είναι άλλο θέμα. Στο τέλος όπως πάει το πράγμα, περισσότερους απόντες θα έχει ο Άρης κόντρα στην ΑΕΚ.

Να προκύψει νόμος που θα απαγορεύει στον Παναθηναϊκό να… αρρωσταίνουν οι παίκτες του!

Previous article

«Πληγωμένος» αλλά αποφασισμένος

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.