0

Οι «πράσινοι» το έψαχναν καιρό, πάλεψαν μία δύσκολη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα, όμως κατάφεραν να φέρουν στη Λεωφόρο την 27χρονη WNBAer, στη μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας του, συνυπολογίζοντας την ηλικία και την καριέρα της Τζάσμιν Τζόουνς.

Jones, Jazmine - Women's Basketball

Δεν άργησε να τραβήξει τα βλέμματα…

Το όνομά της μόνο τυχαίο δεν είναι και όχι μόνο στην Ευρώπη. Η Αμερικανίδα γκαρντ τράβηξε από νωρίς τα βλέμματα πάνω της, αφού το 2020 επιλέχθηκε στο νούμερο 12 του ντραφτ από τους New York Liberty, πριν καταθέσει τα διαπιστευτήριά της και στον «μαγικό» κόσμο του WNBA.

Η Τζάσμιν Τζόουνς γεννήθηκε στη Φλόριντα στις 15 Οκτωβρίου του 1996 και έκανε τα πρώτα της μπασκετικά βήματα στο τοπικό high school, όπου κατέκτησε 2 πρωταθλήματα, πριν κάνει το step up για το κολέγιο του Louisville, με το οποίο «έτρεξε» ένα απίστευτο σερί με 125 νίκες σε 144 παιχνίδια.

2019-20 Women's Basketball Roster

Στο νούμερο 12 του ντραφτ και στην χρονιά-επιβεβαίωση…

Η βελτίωσή της ήταν συνεχόμενη και σταθερή. Την πρώτη της σεζόν είχε 4,5 πόντους και 2,6 ριμπάουντ, πηγαίνοντας στη δεύτερη περίοδο στους 8,9 πόντους. Το «αντίο» όμως στο κολεγιακό μπάσκετ δεν έγινε απλά με στυλ, αλλά και με.. κρότο, αφού η Τζασμίν Τζόουνς στην τελευταία της σεζόν μέτρησε 14,1 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ και 1,5 κλέψιμο, επιδόσεις που την έχρισαν μέλος της καλύτερης πεντάδας, της κορυφαίας αμυντικής ομάδας και του τουρνουά που έκρινε τον τίτλο, μπαίνοντας στο πάνθεον του Louisville.

Η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη, αφού το όνομά της έπαιζε για τα ψηλά κλιμάκια του ντραφτ, κάτι που επιβεβαιώθηκε, αφού επιλέχθηκε στο νούμερο 12 από τους New York Liberty. Και η πρώτη της χρονιά στο WNBA ήταν η απόδειξη της ορθότητας της επιλογής. Η Αμερικανίδα γκαρντ ολοκλήρωσε την περίοδο 10,8 πόντους, 4,1 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ και 1,4 κλεψίματα, έχοντας μέσο όρο 21,4 λεπτά συμμετοχής.

New York Liberty's Jazmine Jones named to WNBA All-Rookie team - NetsDaily

Έκανε την… θραύση της και στα ευρωπαϊκά παρκέ

Aκολούθησε η γνωριμία με το ευρωπαϊκό μπάσκετ, με την Τζασμίν Τζόουνς τη σεζόν 2021-22 να μετακομίζει στη Γαλλία μετά το τέλος των υποχρεώσεών της στο WNBA, φορώντας τη φανέλα της Tarbes Gespe Bigorre και έχοντας 9,8 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ, πριν επιστρέψει και πάλι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η σεζόν 2022 ήταν γεμάτη για την Αμερικανίδα, που αγωνίστηκε σε 27 ματς, όλα στη βασική πεντάδα, με τους New York Liberty, έχοντας 5,9 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ, για να μετακομίσει μετά το τέλος των υποχρεώσεών στο δυνατό πρωτάθλημα της Τουρκία για την πανίσχυρη Χατάι.

Στη γείτονα χώρα η Αμερικανίδα γκαρντ έκανε… θραύση, έχοντας 19,6 πόντους, 4,3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1,6 κλεψίματα μέσο όρο σε 32 λεπτά συμμετοχής, με την Τζάσμιν Τζόουνς να αφήνει στη συνέχεια τους New York Liberty στο WNBA και να μετακομίζει στους Washington Mystics, ομάδα που βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Jazmine Jones Erupts For Career-High 24 Points & 5 Steals (August 11, 2020)  - YouTube

Από το WNBΑ κατευθείαν στον Παναθηναϊκό!

Η Τζάσμιν Τζόουνς και την περσινή σεζόν βρέθηκε στα ευρωπαϊκά παρκέ, κάτι που συνηθίζεται λόγω της διαφοράς στο χρονικό σημείο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων στην ήπειρό μας και στην Αμερική, με τους αριθμούς της στο Ισραήλ με τη φανέλα της Ραμάτ Χασαρόν να… τρελαίνουν.

Η 27χρονη γκαρντ σε 25 παιχνίδια είχε 19,3 πόντους, 6,8 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ και 2,2 κλεψίματα, έχοντας παράλληλα 42% στο τρίποντο, χωρίς να βγαίνει με τίποτα από το παρκέ, αφού είχε 36 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο.

Πριν έρθει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό η Τζάσμιν Τζόουνς θα φορέσει και πάλι τη φανέλα των Washington Mystics στο WNBA, με την Αμερικανίδα γκαρντ να μετακομίζει στο «τριφύλλι» κατευθείαν από τον «μαγικό» κόσμο, αποτελώντας τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία των «πράσινων».

 

Νικολαΐδης για ΑΕΚ: «Είχε κορωνοϊό πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό»!

Previous article

Στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει επέκταση συμβολαίου ο Ιωαννίδης!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.