0

Η σεζόν για τον Παναθηναϊκό μπορεί να βρίσκεται στην τελική ευθεία της, όμως ο Εργκίν Αταμάν έχει ήδη δρομολογήσει τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν με το χτίσιμο να αρχίζει με δύο «ακλόνητους» παίκτες.

Η φετινή σεζόν για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό είναι κακή. Ομάδα χωρίς συνοχή, τακτικό πλάνο και προσανατολισμό και με προβληματική στελέχωση σε αρκετές θέσεις και με την αρχική επιλογή προπονητή να καταλήγει στα… βράχια (Ντέγιαν Ράντονιτς), με τον Πεδουλάκη επίσης να βλέπει τον ρόλο του να υποβαθμίζεται.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι πλέον αποφασισμένος να αλλάξει πολλά και εκ βάθρων για να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός αγνώριστος προς το καλύτερο. Ο Εργκίν Αταμάν θα τρέξει όλο το νέο πρότζεκτ έχοντας στη διάθεσή του αυξημένο μπάτζετ, έχοντας στο πλευρό του σαν GM τον παλιό παίκτη του συλλόγου, Σάνι Μπετσίροβιτς

Πέρα από τις ποιοτικές μεταγραφικές προσθήκες, μια από τις πρώτες δουλειές του Αταμάν είναι να αξιολογήσει και να ξεκαθαρίσει το υπάρχον ρόστερ του Παναθηναϊκού που σίγουρα δεν είχε κακούς παίκτες σαν μονάδες, αλλά ομάδα δεν κατάφεραν να γίνουν σε κανένα διάστημα της σεζόν. Ο Τούρκος τεχνικός δεν έχει έρθει… ουρανοκατέβατος και έχει μια πρώτη εικόνα των παικτών, έχοντας σύμφωνα με πληροφορίες ξεχωρίσει δύο από αυτούς, πάνω στους οποίους θα βασίσει το νέο του ρόστερ.

Πρόκειται για τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Ματέους Πονίτκα. Ο πανύψηλος Έλληνας σέντερ είναι αδιαμφησβήτητα ένα… πυρηνικό όπλο στα χέρια κάθε προπονητή αν ξέρει να το χρησιμοποιήσει. Οι σέντερ δεινόσαυροι έρχονται και πάλι στη μόδα με τον Ταβάρες τους δύο Φαλ (Ολυμπιακού και Βιλερμπάν) να δείχνουν τον δρόμο. Ο Ρικ Πιτίνο ήταν ο τελευταίος προπονητής που τον χρησιμοποίησε σωστά, καλύπτοντας τα αργά του πόδια και ταΐζοντας τον με μπάλες στην επίθεση ώστε να φτιάχνει και η ψυχολογία του στην άμυνα, που με δεδομένο το ύψος του και το άνοιγμα χεριών του μπορεί να αλλοιώσει πολλά σουτ από κοντινή και μέση απόσταση.

Το συμβόλαιό του μπορεί να λήγει φέτος το καλοκαίρι και να ακούστηκε μέσα στη σεζόν πως θα ψαχτεί για ομάδα του εξωτερικού, ακόμα και το ΝΒΑ. Όμως και μετά την εισήγηση του Αταμάν το κλίμα έχει αντιστραφεί και αναμένεται να του δώσουν νέο διετές (ή τριετές) συμβόλαιο με αποδοχές που θα ξεκινάνε από τα 3 εκατομμύρια ευρώ και με αυξητική τάση και όλα δείχνουν πως το κλίμα θα αντιστραφεί πλήρως και ο διεθνής σέντερ θα ηγηθεί του ελληνικού κορμού του Παναθηναϊκού.

Όσον αφορά τον Ματέους Πονίτκα, είναι ένας παίκτης που στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Λίγο η κούραση από το Eurobasket λίγο ένας τραυματισμός που αποκόμισε από τα τελευταία ματς της εθνικής Πολωνίας και καθυστέρησε την ένταξη του στον Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό που όπως προαναφέραμε δεν μπορούσε να βγάλει το καλύτερο μπάσκετ από τους παίκτες του.

Ο Πολωνός είναι αποδεδειγμένα στην καριέρα του ένας πολύ σημαντικός παίκτης, όπως φάνηκε άλλωστε και από το τελευταίο Eurobasket και την εξαιρετική του απόδοση για την ομάδα της χώρας του. Μπορεί να καλύψει με επιτυχία τις θέσεις «2» και «3», ενώ μπορεί μέσα στη ροή του ματς να κατεβάσει και την μπάλα αν χρειαστεί. Έχει μέσο όρο στην Eurolague 8.4 πόντους, 5.2 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 1 κλέψιμο. Είναι ένας κλασσικός… glue guy και το παιχνίδι του χαρακτηρίζεται από τη δύναμη, το κυνήγι κάθε φάσης και το αυξημένο αμυντικό φίλτρο, στοιχείο ιδανικό στις αμυντικές περιστροφές.

Πέρα από τις «φανταχτερές» μεταγραφές που θα ανεβάσουν την ποιότητα του ρόστερ, τα χαρακτηριστικά των δύο προαναφερθέντων παικτών, που θα αποτελέσουν τους πυλώνες του νέου Παναθηναϊκού δείχνουν τις μπασκετικές αξίες στις οποίες θα στηριχτεί ο Αταμάν όπως το μπασκετικό IQ, αλλά και η συνεχής προσπάθεια και στις δύο μεριές του παρκέ με παίκτες που αμύνονται και επιτίθονται χωρίς να χάνει κάτι η πεντάδα ανά πάσα κατοχή.

«Αυτό πρέπει να κάνει για να… ταράξει τα νερά ο Αλαφούζος! – Έχει τη γνώση και τα μέσα»

Previous article

Το νέο πλάνο του Ανδρεόπουλου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.