0

Ο προγραμματισμός είχε ξεκινήσει από καιρό για τους πράσινους που αναζητούσαν κάτι καλύτερο για την επόμενη σεζόν. Κάτι τα οικονομικά δεδομένα, κάτι το σκεπτικό του κόουτς δημιούργησαν ένα πρότζεκτ τα προηγούμενα χρόνια που αποτελούνταν από μια πολύ δυνατή επτάδα αλλά με πάγκο που δεν είχε την ίδια δυναμική. Με αυτό το σκεπτικό ο προπονητής των πρασίνων σχεδίαζε να εκμεταλλευτεί τα νέα ταλέντα του συλλόγου, όσο αυτό ήταν δυνατό.

Ο Παναθηναϊκός της επόμενης σεζόν δεν θα έχει περιορισμένες λύσεις αλλά θα έχει ένα γεμάτο ρόστερ με πολλές καλές εναλλακτικές και μπόλικη ποιότητα. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος σε συνδυασμό με τους διοικούντες της ομάδας προχώρησαν σε… γενναία ενίσχυση της ομάδας και αυτό γίνεται ήδη εμφανές. Υπάρχουν κάποια μικρά ερωτηματικά ακόμα, κυρίως όσον αφορά την περίπτωση Πετρέα και για το αν θα υπάρξει τέταρτος κεντρικός, αλλά και με το ποιος θα είναι ο δεύτερος διαγώνιος ωστόσο οι μέχρι τώρα επιλογές δείχνουν πως ο πάγκος θα είναι σχεδόν ισάξιος με τον αγωνιστικό χώρο.

Καταρχάς οι πράσινοι θα έχουν την πολυτέλεια να έχουν δύο πασαδόρους που μπορούν να καλύπτουν ο ένας τον άλλον με άνεση. Ο Επ επιλέχθηκε ως βασική επιλογή αλλά το ότι ο Κασαμπαλής θα τον πλαισιώσει σημαίνει πως ο Ανδρεόπουλος θα έχει την άνεση να αλλάζει πασαδόρο όποτε χρειαστεί χωρίς να υστερεί ο ένας του άλλου. Αυτό το στοιχείο είναι δύσκολο να το βρει μια ομάδα και ενδεχομένως μόνο ο Φοίνικας Σύρου να είχε δύο εξίσου καλούς πασαδόρους την περασμένη σεζόν ασχέτως με το πως εξελίχθηκε η πορεία της ομάδας.

Σαφώς και η παραμονή του Ερνάντεζ είναι κάτι που διατηρεί τη δυναμική της ομάδας στη θέση του διαγώνιου αλλά το σημαντικότερο είναι πως θα τον πλαισιώσουν τέσσερις πολύ καλοί ακραίοι. Ο Κόβαρ απέδειξε στα δύσκολα πόσο σπουδαίος παίκτης είναι ενώ ο Θανάσης Πρωτοψάλτης ενδεχομένως να είναι και ο καλύτερος Έλληνας σε αυτή τη θέση τα τελευταία χρόνια. Ο Ανδρέας Φράγκος ποτέ δεν έπαψε να είναι ένας απόλυτα κομβικός παίκτης στη θέση του και παράλληλα ο Κωστόπουλος παραμένει ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Ανδρεόπουλου. Οι τέσσερις επιλογές στους ακραίους θα είναι το στοιχείο που θα δώσει στον Παναθηναϊκό πλουραλισμό και πολλαπλές λύσεις κάτι που μπορεί να παίξει το σπουδαιότερο ρόλο.

Εξίσου σημαντικό είναι το ότι στην ομάδα θα βρίσκονται δύο πολύ καλοί λίμπερο. Ο Ζήσης είναι μια σταθερά που ποτέ δεν έχασε την αξία του αλλά οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις ενδεχομένως να μην του αφήσουν την άνεση να αφοσιωθεί πλήρως στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Κοντοστάθης έχει ανέβει επίπεδο την τελευταία διετία και δικαίως ο Παναθηναϊκός ασχολήθηκε με την περίπτωσή του και τον έντυσε στα πράσινα. Αυτοί οι δύο παίκτες όχι απλά θα ενισχύσουν σημαντικά την υποδοχή του Παναθηναϊκού αλλά ταυτόχρονα έχουν περιορίσει έντονα τις καλές επιλογές που θα κληθούν να κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες στην ίδια θέση.

Κανένας δεν κέρδισε πρωτάθλημα απλά και μόνο με τις μεταγραφές πόσω μάλλον όταν είμαστε ένα χρόνο νωρίτερα. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δείχνει να έχει αλλάξει πολλά και κυρίως να έχει μάθει από τα λάθη του. Η ερχόμενη σεζόν αναμένεται να βρει τους πράσινους έντονα βελτιωμένους αλλά όλα θα κριθούν στο γήπεδο.

 

Οι δυο κολώνες του Αταμάν!

Previous article

«Έδεσε» Ριστίτσεβιτς ο Παναθηναϊκός!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.